26 / 04 / 2024

açık artıma gayrimenkul satışı

açık artıma gayrimenkul satışı

Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun TBMM'de onaylanarak yasalaştı.

Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun Teklifi!

Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Evi, arsayı online ihalede açık artırma ile satma dönemi başlıyor!

GABORAS, 3 aydır Gayrimenkul Ticaret Platformu’nda sunduğu ve kurumsal şirketlerin gayrimenkullerini ilk kez açık artırma usulüyle satışa çıkarmasına imkan veren ‘online ihale sistemini’ bireysel kullanıcılara sundu.

Yüksek kiralara 'açık artırma' çözümü!

Türkiye gayrimenkul fiyatlarının yükselişi son 5 senede OECD ülkeleri arasında yüzde 157 artışla ilk sıraya yerleşirken, özellikle İstanbul’da aşırı talep gören yerlerde konut kiralamada “açık artırma” yöntemi başladı. Emlakçılar, uygulamanın daha çok yabancılara yönelik olduğunu belirtti.

Kamu kurumları gayrimenkullerini elektronik ortamda açık artırmayla satabilecek!

Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun'da değişiklik yapıldı. Bu değişiklikle Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun'a tabi kamu kurum ve kuruluşları, menkul ve gayrimenkul malları elektronik ortamda açık artırmayla satılabilecek.

Açık artırmayla gayrimenkul satışına 'internet' vizesi!

Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'de kabul edildi. Yeni kanun teklifi ile gayrimenkuller artık internetten açık artırmayla satılabilecek.

Başakşehir Avrasya cadde mağazaları açık artırmada büyük ilgi gördü!

Başakşehir Avrasya projesinde yer alan 47 adet cadde mağazası açık arttırmayla satışa sunuldu. Hafta sonu gerçekleştirilen açık artırmada mağazaların tamamına yakını birkaç saat içinde satıldı.

Gayrimenkul sektöründe 1 TL'den başlayan açık artırmalara yoğun ilgi!

Tapu.com tarafından düzenlenen 1 TL’den başlayan açık artırmalara yoğun ilgi gösteriliyor. Nisan ayı başından beri her hafta Salı günü düzenlenen uygulamada, tarıma uygun tarlalara yoğun ilgi olduğu gözleniyor...

1 TL’den başlayan açık artırmalara yoğun ilgi!

Uygun fiyatlı gayrimenkul satın almak isteyen alıcılar evlerinden çıkmadan ekran başından 1TL’den başlayan açık artırmalara katılabiliyor. Nisan ayından bu yana her hafta Salı günü gerçekleştirilen uygulamada özellikle tarıma elverişli arazilere yoğun ilgi olduğu gözleniyor.

TEM Avrasya Cadde'de 17 dükkan açık artırmayla satılıyor!

Avrupa ve Asya’yı birleştiren TEM’in hemen yanı başında yükselen Tem Avrasya Cadde projesinde 17 cadde mağazası açık artırma usulüyle satışa çıktı. 

Melikgazi Belediyesi 64 daireyi açık artırmayla satıyor!

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, mülkiyeti belediyeye ait 64 konutun açık artırmayla satışa çıkacağını söyledi.

Avanos TOKİ’de 1 daire açık artırma usulü satışa sunulacak!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Avanos projesinde yer alan 1 adet konut açık artırma usulü satışa sunuldu.

3. İstanbul cadde mağazaları 21 Ekim'de açık artırmayla satışta!

3. İstanbul projesinin cadde mağazaları 21 Ekim'de açık artırma ile satışa çıkıyor. Projede yüzde 10 KDV avantajının yanı sıra yüzde 3 peşinat imkanı sağlanıyor. 

Kuzey Cadde'de 50 cadde dükkanı bugün açık artırmayla satışta!

Kuzey Cadde projesinde yer alan 50 cadde girişli dükkanın açık artırma ihalesi bugün gerçekleştirilecek. İkitelli Sağlık Kampüsüne komşu konumda bulunan projede metrekare birim fiyatları 8 bin TL'den başlıyor. 

Kuzey Cadde'de 50 dükkanın açık artırması için son 7 gün!

Kuzey Cadde'de 50 dükkan için yapılacak açık artırma ihalesi için son 7 gün kaldı. İstanbul Başakşehir'de hayata geçirilen Kuzey Cadde projesindeki dükkanlar 27 Mayıs'ta satışa sunuluyor. 

açık artıma gayrimenkul satışı Haberi

açık artıma gayrimenkul satışı

Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun TBMM'de onaylanarak yasalaştı.

Kanun teklifi ile gayrimenkuller, satış komisyonlarınca fiziki veya elektronik ortamda açık artırma ile satılabilecek. Satış komisyonunun oluşumu alacaklı amme idarelerince belirlenecek ve komisyonun çalışma usul ve esaslarını belirlemeye Hazine ve Maliye Bakanlığı yetkili olacak. 

AMME ALACAKLARININ TAHSİL USULÜ HAKKINDA KANUN İLE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN

Kanun No. 7316

Kabul Tarihi: 15/4/2021      

MADDE 1- 21/7/1953 tarihli ve 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunun 85 inci maddesinin birinci fıkrasının birinci cümlesinde yer alan “Menkul mallar,” ibaresinden sonra gelmek üzere “elektronik ortamda veya” ibaresi, dördüncü cümlesinde yer alan “değer düşüklüğüne uğrayacağı anlaşılan mallar” ibaresinden sonra gelmek üzere “ile muhafazası tehlikeli veya masraflı olan...