23 / 04 / 2024

adanada tarım arazilerine el mi kondu

adanada tarım arazilerine el mi kondu

Adana'dasilahlı suç örgütü üyelerinin yaklaşık olarak 400 dönüm tarım arazisine zorla el koydukları bildirildi.

Yabancılar Kıbrıs'ın tarım arazilerine hücum etti, yüzde 85'i satıldı!

Yerli ve yabancı yatırımcı gayrimenkul için Kıbrıs'a yöneldi. Genellikle İsraillilerin ve Rusların yoğun mülk aldığı Girne'nin Esentepe köyündeki tarım arazilerinin yüzde 85'i satıldı.

Son 5 yıldaki ipotekli tarım arazisi sayısı mecliste!

CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, ülke genelinde son beş yıldaki ipotekli tarım arazilerine ilişkin soru önergesi verdi. 

Aydın-Denizli Otoyolu'nun tarım arazilerine etkisi mecliste!

Aydın-Denizli Otoyolu Buharkent bağlantı yolunun tarım arazilerine etkileri meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Sezgin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Tarım arazilerinde yapılaşma artıyor! 

Koronavirüs salgını döneminde yatırımcıların tarım arazilerine olan ilgisi arttı. Yatırımcılar bu alan prefabrik evler inşa etmeye başladı. 

Tekirdağ Ergene'de tarım arazilerine sanayi alanı yapılmasına tepki!

Tekirdağ Ergene'de yapılmak istenen PAKOP plastik sanayi alanı için düzenlenen halkı bilgilendirme toplantısı, tepkiler üzerine yapılmadı. 'Tarım yapılamaz' raporu verilen arazide tarım yapıldığına dair fotoğraflarla toplantıya katılanlar, açıklamalarda bulundu.

Orman yangınlarından etkilenen tarım arazileri iyileştirilecek!

Orman yangınlarından etkilenen tarım arazilerine ve tahrip olan alanların iyileştirilmesine yönelik çalışmalar meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir Bayındır'da tarım arazilerine maden ocağı yapılacağı iddiası TBMM'de!

İzmir'in Bayındır ilçesinde tarım arazilerine kum-çakıl ocağı ve maden sahası yapılacağı iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Sındır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Silivri'de devlet arazilerine kaçak villa mı inşa edildi?

Koronavirüs salgını boyunca bazı vatandaşların  imar olmayan hazine, orman ve tarım arazilerine kaçak villalar inşa ettiği öğrenildi.

Tarım arazilerine yapılan hobi bahçeleri tek tek yıkılacak!

Tarım arazilerinin hobi bahçeleri için bölünmesini engelleyecek olan düzenleme gün sayıyor. AK Parti konuyla ilgili teklifini bu yasama yılında yasalaştıracak.

Bilecik Gölpazarı Gıda İhtisas OSB'nin tarım arazilerine etkisi!

Bilecik ilinde yapılması planlanan Gölpazarı Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin tarım arazilerine etkisi meclis gündemine taşındı. CHP'li Tüzün, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Tarım arazisinde kaçak yapı yapanlara ağır yaptırımlar geliyor!

Tarım arazilerine ilişkin teklif komisyondan geçti. Bu kapsamda tarım arazilerinde kaçak yapı yapanlar her metrekare için 10 TL ceza ödeyecek.

Tarım arazisi teşvikleriyle emlak çılgınlığı sona erebilir!

Konut kredi faizlerindeki rekor indirim fiyatları 2 katına çıkardı. Bu durum karşısında tarım arazilerine talep daha çok arttı. 

Tarım arazilerine kurulan hobi bahçelerindeki yapılar yıkılacak!

TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç, arsa özelliği kazanmamış tarım alanına kurulan hobi bahçelerindeki yapıların yıklacağını açıkladı.

adanada tarım arazilerine el mi kondu Haberi

adanada tarım arazilerine el mi kondu

Adana'da dün gözaltına alınan silahlı suç örgütü üyelerinin yaklaşık olarak 400 dönüm tarım arazisine zorla el koydukları belirtildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından tarım arazilerine zorla el koydukları ve 30 suça karıştıkları iddia edilen silahlı suç örgütü üyelerine yönelik operasyonda gözaltına alınan 15 zanlının emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Örgüt mensuplarının Milli Emlak Genel Müdürlüğünden kiralanan tarım arazilerine de el koydukları bildirildi.

Yaklaşık olarak 400 dönüm araziye zorla el koyan zanlıların, tehdit ettikleri kişilere arazilerin kendilerine ait olduğunu söyledikleri, ekim yapanların ürünlerini hasat edip sattıkları, daha sonra kendi ürünlerini ektikleri iddia edildi.

Adreslerinde bulunamayan 3 şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

- Operasyon görüntüleri basınla paylaşıldı

Emniyet Müdürlüğü, operasyonda kullanılan dronenin kaydettiği görüntüleri de basın mensuplarıyla paylaştı.

Görüntülerde aralarında özel harekat...