07 / 05 / 2024

Ali İpek kanal istanbul açıklaması

Ali İpek kanal istanbul açıklaması

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Başkanı Ali İpek, “Deprem riskine karşı önlem alınması gereken bu ortamda Kanal İstanbul gibi bir projenin konuşulmaması gerekiyor. Nüfus artıracak yeni bir kent projesinin İstanbul’u yaşanılmaz bir kent haline getireceği aşikar” dedi.

Ali Koç: Pek çok marka otomotiv piyasasından silinip gidecek

Koç Holding Başkan Vekili Ali Koç, Denizli'de katıldığı ikinci el bayi açılışında otomotiv piyasasındaki gelişmelerle ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı. Gelecekte insansız hava araçları ve elektrikli otonom araçların yükseleceğini söyleyen Koç, 'Bazı markalar piyasadan silinecek' dedi.

İBB Meclisi'nde Kanal İstanbul tartışması!

İBB Meclisi'nin ocak ayı oturumlarının son birleşiminde Kanal İstanbul projesi masaya yatırıldı. Projenin doğaya etkilerinden, boğaz güvenliğine, Montrö ile ilişkisinden imar hareketlerine kadar pek çok konu başlığı değerlendirildi.

Ali İhsan Yavuz: Kanal İstanbul'un yapımı hızlandırıldı!

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Ağrı'ya gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz Kanal İstanbul Projesi'nin tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinde yapımının hızlandırıldığını söyledi.

Ali Babacan'dan Kanal İstanbul çıkışı!

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Kanal İstanbul projesine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. babacan, " Uzmanlar senelerdir İstanbul depremi diyor. Yaklaşan böyle bir tehlike var. Öyleyse kaynakları niçin depreme tedbir konusunda harcamıyorsunuz, niye buna ayırmıyorsunuz?" dedi.

Hamza Dağ'dan Kanal İstanbul açıklaması!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Tanıtım Medya Başkanı Hamza Dağ, Kanal İstanbul'la ilgili konuştu. Dağ, "Kanal İstanbul, deniz ticareti ve İpek Yolu hareketlenmesi noktasında stratejik önem arz ediyor" dedi.

Ali Babacan'dan Kanal İstanbul çağrısı!

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, çevre kirliliğini gündeminde tuttu. Babacan, Kanal İstanbul'la ilgili de konuştu.

Ali Öztunç'tan Kanal İstanbul raporu!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, tarafından İstanbul'da çözülmesi gereken durumlarla ilgili bir rapor hazırladı. Kanal İstanbul projesine de değinilen raporda, Marmara Denizi'nde yaşanılan kirlilikle ilgili de açıklamalar yapıldı.

Paul Goble'dan Kanal İstanbul açıklaması!

Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarı Mehmet Ali Güller bugünkü köşesinde CIA’da uzman analist olan Paul Goble'ın Kanal İstanbul açıklamasını kaleme aldı. 

Hayrettin Nuhoğlu'ndan Kanal İstanbul açıklaması!

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Ali Karaismailoğlu'na sorduğu sorunun yanıtında Kanal İstanbul projesinin Haziran'da ihaleye çıkacağını öğrendi. "Ortada Fizibilite Raporu yok" diye konuşan Nuhoğlu, konuya ilişkin konuştu.

Ali Babacan'dan Kanal İstanbul projesi açıklaması!

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Kanal İstanbul'la ilgili "Bekamız için önemli olan Montrö de risk edilir. Türkiye'ye damga vuracağız diye çok büyük bir riske giriliyor" dedi.

İstanbul Ticaret Borsası'ndan 103 emekli amiralin Kanal İstanbul açıklamasına tepki!

İstanbul Ticaret Borsası (İSTİB) Başkanı Ali Kopuz, 103 emekli amiralin Kanal İstanbul açıklamasına tepki gösterdi.

Kanal İstanbul'a bitişik Hazine arazisi satılıyor mu?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, aralarında Kanal İstanbul'un güzergahında bulunan arazilerin de bulunduğu Türkiye'nin farklı noktalarındaki Hazine arazilerinin satışına ilişkin özelleştirme kararıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Kanal İstanbul için referandum yapılır mı?

Son günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da açıklamalarda bulunmasıyla Kanal İstanbul projesi en çok konuşulan konulardan oldu. Peki pek çok tartışmaya sebep olan proje için referandum gündeme gelir mi?

Ali İpek kanal istanbul açıklaması Haberi

Ali İpek kanal istanbul açıklaması

RS FM’de Ali Çağatay’la Seyir Hali programında Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Başkanı Ali İpek, Kanal İstanbul projesinin kentte sebep olacağı nüfus ve altyapı sorunlarını ve şehirlerde geomatik mühendislerinin istihdamındaki azlıktan kaynaklanan zorluklara ilişkin konuştu.

Sputnik N ews'ten Ali Çağatay'ın haberine göre; İpek “Şu anda kentsel dönüşüm ve depreme karşı alınması gereken önlemler ön planda olmalı. Deprem riskinin ve alınması gereken önlemlerin olduğu böyle bir ortamda Kanal İstanbul projesi ve bu projenin getireceği şehirleşmenin konuşulmaması gerekiyor” diye konuştu.

‘Kanal İstanbul’dan çok daha acil sorunlarımız var’

İpek, Kanal İstanbul projesinin şehirde nüfus artırıcı bir sonuca sebep olacağını ve şehrin sınırlı sayıda olan kaynaklarını kullanılamaz kılacağını dile getirdi. İpek, İstanbul’un depreme karşı önlem alınması gibi çok daha hayati sorunlarının olduğuna dikkat çekti. İpek,...