25 / 04 / 2024

Altınova yeni imar planları

Altınova yeni imar planları

Kepez Belediyesi şubat ayı meclis toplantısı Belediye Başkanı Hakan Tütüncü başkanlığında gerçekleştirildi. , Altınova'nın ticaret alanlarından sonra konut alanlarında beklenen imar planı revizyonunu da karara bağladı. 

Altınova'da toplu konut projesi iddiası!

AK Parti Balıkesir Altınova İlçe Başkanı Hasan Zafer, Kaytazdere beldesinde imarı olmayan alanda toplu konut projesi yapılmasının planladığını iddia etti.

Altınova'da imar revizyon planları onaylandı!

Antalya'nın Altınova ilçesinde bulunan ticaret alanlarından sonra konut alanlarındaki imar revizyon planları onaylandı ve imar sorunu çözüldü.

Altınova'da imar sorunu çözüldü!

Kepez Belediyesi şubat ayı meclis toplantısı Belediye Başkanı Hakan Tütüncü başkanlığında gerçekleştirildi. , Altınova'nın ticaret alanlarından sonra konut alanlarında beklenen imar planı revizyonunu da karara bağladı. 

Antalya Altınova'da 35 yıllık imar sorunu çözüldü!

Antalya Kepez Belediye Meclisi'nin 2019 yılının ilk toplantısı gerçekleşti. 35 yıllık imar sorununun çözüldüğü Altınova'da 11000 ölçekli uygulama imar planı revizyonu oy çoğunluğuyla kabul edildi.

Altınova’ya emsal artışı müjdesi!

Kepez Belediye Meclisi, yeni yılın ilk toplantısında Altınova'ya emsal artışı müjdesi verdi. Mecliste görüşülen uygulama imar planı revizyonu ile ticaret ve konut alanlarında 0.60 olan emsal 0.80'ne çıkarıldı.

Antalya Altınova'nın imar sorunu çözülüyor!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel yaptığı açıklamada Kepez-Altınova halkına müjdeli haberler verdi.  

Yeni imar yönetmeliği ile evler nasıl olacak?

1 Ekim 2017 tarihi itibari ile geçerli olacak yeni yönetmelik konutlara da yeni standartlar getiriyor. Peki, yeni imar yönetmeliği ile evler nasıl olacak?

Yeni imar yönetmeliği 2017 ne zaman uygulanacak?

Geçtiğimiz gün Resmi Gazete'de yayımlanan yeni imar yönetmeliğinin yürürlüğü için Bakanlık birkaç aylık süre tanıdı. Peki, yeni imar yönetmeliği 2017 ne zaman uygulanacak?

Yeni imar yönetmeliği yürürlüğe girdi mi?

Yeni Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği, dünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. Peki, emlak sektöründe birçok uygulamayı değiştiren yeni imar yönetmeliği yürürlüğe girdi mi?

İşte yeni imar yönetmeliğindeki konut ölçüleri!

1 Temmuz itibari ile yürürlüğe girecek Yeni İmar Yönetmeliği ile stüdyo daireler yasaklanıyor. İşte yeni imar yönetmeliğindeki konut ölçüleri..

Yeni imar yönetmeliği 2017 ne zaman?

Geçtiğimiz sene sonu yürürlüğe girmesi beklenen yeni imar yönetmeliğinin yürürlüğü ertelenmişti. Peki, yeni imar yönetmeliği 2017 ne zaman yürürlüğe giriyor?

Mersin Tarsus'ta yeni imar kararları alındı!

Mersin'in Tarsus İlçe Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Şevket Can başkanlığı tarafından toplandı. Mersin Tarsus'ta yeni imar kararları alındı.

Balıkesir'de yeni imar planları gündemde!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu şehirde, imar mağduriyetlerinin giderilmesi, yeşil alan gibi sosyal hayatı etkileyen yaşam alanlarının çoğaltılması için yeni imar planlarını gündemine aldı.

Altınova yeni imar planları Haberi

Altınova yeni imar planları

Kepez Belediye meclisinin, şubat ayı olağan toplantısı gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, başkanlığında toplanan meclis, Altınova'nın ticaret alanlarından sonra konut alanlarında beklenen imar planı revizyonunu da karara bağladı. 

Hürriyet'te yer alan habere göre Antalya'nın ticaret merkezi olan Altınova'da, ticari kullanımların talep görmesi ve ticaret alanları ile konut alanları arasındaki emsal farkının bölgenin gelişmesine olumsuz etkilemesinden dolayı imar revizyonlarının yapılmasına ihtiyaç duyuldu. Bölgedeki mahallelerde yaşayanların talebi doğrultusunda ilk olarak Büyükşehir Belediyesi ile Altınova bölgesindeki ticari alanlarına ilişkin imar revizyonu hazırlandı. 

İmar revizyonuyla ticaret ve toplu işyerleri alanlarında minimum parsel büyüklüğü 2 bin metrekare oldu. Bu alanların inşaat emsali, 0.60'dan 0.80'e çıkarıldı. Ticaret ve toplu işyerleri alanlarında emsal, 2 bin-10 bin metrekare arası parsellerde 0.80, 10 bin-20 bin metrekare parsellerde 1.00, 20 bin...