26 / 04 / 2024

Amasya Belediyesi enerji

Amasya Belediyesi enerji

Amasya Belediyesinin yeni binasının enerji ihtiyacı Yeşilırmak'tan sağlanacak. Binanın elektrik üretimi ve ısıtma sistemi Türkiye'deki tek yapı olma özelliğine sahip.

Erzurum'da 37 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Enerji Üretim Dağıtım Doğalgaz Petrol Metal Taş.San.Tic.A.Ş, Erzurum Palandöken'de yer alan gayrimenkulü 37 milyon TL bedelle satışa çıkardı.

İBB'den Galata Kulesi açıklaması!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Enerji Yönetimi ve Aydınlatma Müdürlüğü, Galata Kulesi ile ilgili bir açıklama yaptı.

Amasya Belediyesi kiracılarından 3 aylık kira almayacak!

Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı yaptığı açıklamada, koronavirüs salgını nedeniyle Belediyeye ait iş yerlerinden 3 aylık kiranın alınmayacağını söyledi.

Çankaya Belediyesi'nden Enerji Kimlik Belgesi kolaylığı!

Binalar veya bağımsız birimlere ilişkin alım, satım ve kiraya verme ile ilgili iş ve işlemlerde bulunmasını zorunlu duruma Enerji Kimlik Belgesi için son başvuru tarihi 1 Ocak 2020 olarak belirlendi. Çankaya Belediyesi vatandaşın işini kolaylaştırmak için Hoş Geldiniz Masasında da hizmet veriyor.

Gaziosmanpaşa Belediyesi'nden Enerji Kimlik Belgesi uyarısı!

Binalarda zorunlu hale getirilen “Enerji Kimlik Belgesi” için son tarih 1 Ocak 2020 olarak belirlendi. Gaziosmanpaşa Belediyesi vatandaşları Enerji Kimlik Belgesi almaları konusunda uyardı.

Amasya Merkez'de 5 yıldızlı otel yapılacak!

Amasya Merkez'e bağlı Ziyaret Belediyesi Mahallesi'nde yer alan 76 bin 358,49 metrekare büyüklüğündeki Turizm Tesisleri ve Otel Alanı imarlı arsada 5 yıldızlı otel yapılacak...

Amasya Belediyesi'nin yeni binasının enerjisi Yeşilırmak'tan!

Amasya Belediyesinin yeni binasının enerji ihtiyacı Yeşilırmak'tan sağlanacak. Binanın elektrik üretimi ve ısıtma sistemi Türkiye'deki tek yapı olma özelliğine sahip.

Yeni havalimanı ısı ve enerji ihtiyacını atıklardan karşılayacak!

Bugün açılışı gerçekleşecek olan yeni havalimanının ısı ve enerji ihtiyacı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin atık tesislerinden karşılanacak.

Amasya Belediyesi'nden 5 milyon TL'ye satılık 11 arsa!

Amasya Belediyesi, 6 mahallede yer alan 11 arsayı ihale ile satışa sunuyor. İhale 30 Ekim'de yapılacak..

Amasya Sulova Belediyesi'nden 18.3 milyon TL'lik 6 yatırım!

Amasya Sulova Belediyesi tarafından hayata geçirilen 6 dev yatırım hizmete açıldı. 18.3 milyon TL'ye inşa edilen projeler 61. yıldönümde halkın hizmetine sunuldu.

Amasya teleferik projesi YİD ihalesi 14 Ağustos'ta!

Amasya Belediyesi, şehir merkezi ile Ferhat Tepesi arasında 1.488 metre uzunluğundaki teleferik hattı için YİD ihalesi yapacak. İhale 14 Ağustos'ta gerçekleşecek..

TOKİ Amasya Göynücek'te kura bugün çekiliyor!

TOKİ'nin Göynücek Belediyesi ile ortaklaşa yürüttüğü TOKİ Amasya Göynücek'te kura bugün çekiliyor..

Amasya Belediyesi’nden çocuklara oyun parkı geliyor!

Amasya Belediyesi park ve bahçeler Müdürlüğü tarafından çocuklar için Akbilek ve Şeyhcui Mahallelerinde oyun parkları yapıldı.

Amasya Belediyesi enerji Haberi

Amasya Belediyesi enerji

Amasya Belediyesinin yeni binasının enerji ihtiyacı, önünden geçen Yeşilırmak'tan elektrik üreten özel türbinlerden sağlanıyor. Binanın elektrik üreten ve ısıtmasını da bu sistemden sağlaması özelliğiyle Türkiye'deki tek yapı.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Yeşilırmak’a inşa edilen yapay şelalenin kıyısında bulunan 240 kilovatsaatlik enerji üreten 2 dev türbinin çalışmasıyla kısa mesafede akan suyun enerjisi elektriğe dönüştürülecek.

Geleneksel mimariyle inşa edilen binanın elektrik ihtiyacını karşılamanın yanı sıra sistemin soğutulmasında kullanılan suyu da kış aylarında ısınmada kullanacağını söyleyen Belediye Başkanı Özdemir, “Enerjisini ve ısıtmasını kendi üretmesi açısından baktığımız zaman akıllı ve çok ekonomik bir bina oldu” ifadelerini kullandı.

OKA desteğiyle yaklaşık 20 milyon liraya mal olan Yeşilırmak Kauçuk Bendi, Rekreasyon Alanları Oluşturulması, Yenilenebilir Enerji Eksenli Gelişim Projesi kapsamında kurulan özel sistemin masraflarını 5 yıl...