26 / 04 / 2024

antalya futbol turizmi

antalya futbol turizmi

Spor Turizmi Birliği Derneği Başkanı Ferit Turgut yaptığı açıklamada, son yıllarda özellikle Belek bölgesindeki tatil köyü ve otellerin kış turizmini canlandırmak amacıyla spor tesislerine yatırım yaptıklarını belirtti.

Antalya'da arsa avcılarından akılalmaz tuzak! 

Antalya'da sağlık turizmi alanında faaliyet gösteren iş insanı Tuncay Küçükyılmaz,  arsa avcıları tarafından tam dört kez dolandırıldı. Antalya’da bulunan piyasa değeri 50 ile 30 milyon TL'yi almak isteyen iş insanı dolandırıcılardan bir türlü kurtulamadı. 

Antalya Kaş'ta villa turizmi tartışması: İnşaatlar arttı!

Türkiye’nin en gözde tatil beldelerinden biri olan Antalya Kaş kayıt dışı apart turizmine teslim oldu. Turizmciler "Böyle giderse geriye emlak ofisleriyle marketler kalır." dedi.

Antalya’da 2017’de birçok tesis boş kalacak!

2015 Ocak-Mart döneminde 2 bin 500 kulübü ağırlayan ve 100 milyon Euro futbol turizm geliri elde eden Antalya’da 2017’de birçok tesis boş kalacak.

Türkiye günde 8 futbol sahası kadar tarım toprağı kaybediyor!

ANTALYA Ticaret Borsası (ATB) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, son 10 yılda Türkiye'de her gün ortalama 8 futbol sahası büyüklüğünde tarım toprağı kaybedildiğini söyledi.

Antalya Arena Stadı Pazartesi günü açılacak!

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yetkilileri son incelemesinin ardından Antalyaspor - Beşiktaş maçının yeni yapılan Antalya Arena’na oynanmasına karar verdi.

Antalya Stadyumu yeni sezona yetişemeyecek!

Antalyasporlu taraftarların dört gözle beklediği Yeni Antalya Stadyumu Spor Toto Süper Lig'e yetişmiyor. Stadyum en erken 27 Eylül'de futbol oynamaya uygun hale gelecek.

Yeni Antalya Stadı'nda çimlerin yüzde 70'i tamam!

Antalya’da 33 bin kişilik stadın inşaatı tamamlanırken, çimlerin ise yüzde 70’i futbol oynamaya hazır hale getirildi. Koltukların 20 gün içinde yerleştirileceği stadyumda 20 Ağustos’ta ilk karşılaşmanın oynanması bekleniyor.

Antalya Stadı'nın yüzde 95'i tamamlandı!

Antalya'da 33 bin kişilik stat inşaatında çalışmaların yüzde 95'i tamamlandı. Stadın proje müdürü Yaşar Aydın, "Stat temmuz ayı sonunda futbol oynamaya müsait olacak" dedi.

TOKİ Antalya'da turizm çalışanlarını ev sahibi yapacak!

Antalya turizmi için deniz taşımacılığına yönelik projeleriyle kentin önemli bir çekim merkezine dönüştürülmesi konusundaki projelerini açıklayan Lütfı Elvan, turizm çalışanları için ev müjdesi verdi.

Antalya Altın Portakal Yat Limanı turizmi canlandıracak!

Dünyada sadece Dubai ’de bir benzeri bulunan yat limanı, görseli ile büyük hayranık uyandırdı. Türkiye’de eşi olmayan proje ile Antalya önemli bir cazibe merkezine daha kavuşacak.

Turizm Yatırımcıları Derneği bölgesel toplantısı Antalya'da gerçekleşti!

Aska Otel'de Antalya Valisi Muammer Türker'in ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in katılımıyla Turizm Yatırımcıları Derneği bölgesel toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda Antalya turizmi masaya yatırıldı.

Muammer Türker: Antalya turizmi çeşitlenmeli!

Aska Lara Otel'de yapılan toplantının açılışında konuşan Antalya Valisi Muammer Türker, Antalya'da deniz, kum, güneş destinasyonunun dışına çıkılıp pazarın ve turizmin çeşitlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Petrol fiyatlarındaki artış turizmi olumlu etkiler!

Antalya'ya hava yoluyla gelen turist sayısı yılın 45 günlük döneminde yüzde 2 artmasına karşın sektör tüm sezondan kaygılı. Petrol fiyatlarının artmasının önemli olan turizmi rahatlatacağı ve hareketlendireceği öne sürülüyor.

antalya futbol turizmi Haberi

antalya futbol turizmi


Dünyanın spor turizmi merkezi olma yolunda atılımlar yapan Antalya, geçen yıl kış spor turizminden 400 milyon euro döviz girdisi sağladı. Spor Turizmi Birliği Derneği Başkanı Ferit Turgut yaptığı açıklamada, son yıllarda özellikle Belek bölgesindeki tatil köyü ve otellerin kış turizmini canlandırmak amacıyla spor tesislerine yatırım yaptıklarını belirtti.


Antalya’nın özellikle Belek bölgesinin önümüzdeki birkaç yıl içinde kış döneminde dünyanın önemli spor merkezleri arasında yerini alabileceğini ifade eden Turgut, şunları kaydetti:


‘’Antalya spor turizminde bu sezon altın yılını yaşayacak. Antalya’ya ocak-mart döneminde, Japonya, Çin, Yeni Zelanda, Arjantin, Singapur, Brezilya’nın süper lig takımlarının kamp merkezi olacak. Bundesliga’da mücadele eden 6 futbol takımı da ikinci yarıya Antalya’da turnuvaya katılarak hazırlanacak.’’


Ocak ayının birinci ve ikinci haftalarında Almanya’nın süper takımları Werder Bremen, Borussia Mönchengladbach, Hannover 96, Hertha...