19 / 04 / 2024

Antalya Nekropol Müzesi son durum

Antalya Nekropol Müzesi son durum

Antalya Büyükşehir Belediyesi, tarafından yapımına başlanan Nekropol Müzesi Projesi'nde sona gelindi. Proje turizm başkenti Antalya'yı müzeler kentine dönüştürerek yerli ve yabancı ziyaretçilerin bu tarihe tanıklık etmesini sağlamak açısından da büyük öneme sahip.

Antalya Nekropol Müzesi'nin inşaatında sona gelindi!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, tarafından yapımına başlanan Nekropol Müzesi Projesi'nde sona gelindi. Proje turizm başkenti Antalya'yı müzeler kentine dönüştürerek yerli ve yabancı ziyaretçilerin bu tarihe tanıklık etmesini sağlamak açısından da büyük öneme sahip.

Bir Zamanlar Antalya Müzesi hizmete açıldı!

Sanayici ve iş adamlarından meydana gelen Salı Grubu, Bir Zamanlar Antalya Müzesi hizmeti nedeniyle Başkan Hakan Tütüncü'ye teşekkür mektubu verdi.

Antalya Kent Müzesi Kompleksi açılış için gün sayıyor!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in ilk tamamlanacak projeler arasında gösterdiği Antalya Kent Müzesi Kompleksi’nde çalışmalar yeniden başladı. 

Antalya Kent Müzesi 29 Ekim'den önce açılacak!

Antalya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Menderes Türel döneminde başlanan Kent Müzesi projesinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesinde hizmete açılacağı müjdelendi.

Antalya Şehitler Müzesi 18 Mart 2020'de açılıyor!

Antalya'da eski Dokuma Fabrikası bölgesinde kurulan Antalya Şehitler Müzesi'nde çalışmalar hızla devam ediyor. İnşaatına 29 Mayıs'ta başlanan müze 18 Mart 2020'de açılacak.

Antalya Müzesi yeniden ihya edilerek ayağa kaldırılmalı!

Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Havva İşkan Işık, Antalya Müzesi'nin yeniden ihya edilerek, ayağa kaldırılması önerisinde bulundu.

Antalya Camii ve İslam Eserleri Müzesi'nin inşaatı durdu mu?

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in 200 milyon liralık maliyetli dev projesi 30 bin kişilik Antalya Camii ve İslam Eserleri Müzesi inşaatı durdu mu?

Antalya Kent Müzesi'nin inşaatı tam gaz!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Antalya Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin en büyüğü olacak Antalya Kent Müzesi Projesi’nde hızla ilerliyor.

Antalya Kent Müzesi için yıkımlar başladı!

Antalya Kent Müzesi Projesi kapsamında eski Büyükşehir Belediye hizmet alanında yer alan prefabrik yapılar yıkılıyor.

Antalya'ya Doğa Tarihi Müzesi inşa edilecek!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, ‘Müzeler Kenti Antalya’ hedefi doğrultusunda kente Doğa Tarihi Müzesi inşa edecek.

Antalya Kent Müzesi'nin ihalesi 26 Nisan'da!

Türkiye’nin en büyük kent müzesi projesi olan Antalya Kent Müzesi Projesi 26 Nisan’da ihaleye çıkıyor. İşte projenin detayları...

Dokuma Oyun ve Oyuncak Müzesi gün sayıyor!

Antalya Dokuma Fabrikası, bu kez bir oyuncak müzesine ev sahipliği yapacak. Dokuma Oyun ve Oyuncak Müzesi, büyüklerin nostalji, küçüklerin eğlence merkezi oluyor.

Antalya Kent Müzesi'nde ön çalışmalar tamam!

Antalya Kent Müzesi projesi Türkiye’nin en büyüğü olacak. Kent Müzesi'yle ilgili tüm ön çalışmalar tamamlandı. Müzenin 2018 yılı sonbaharında tamamlanması planlanıyor.

Antalya Nekropol Müzesi son durum Haberi

Antalya Nekropol Müzesi son durum

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in ilk tamamlanacak projeleri arasında bulunan Nekropol Müzesi Projesi'nde sona geliniyor. Nekropol Müzesi antik mezarları ve arkeolojik eserleri ile misafirlerini 2300 yıllık tarihi bir yolculuğa çıkaracak.

BİNE YAKIN ANTİK MEZAR SERGİLENECEK

Hürriyet'te yer alan habere göre; 13 yıl önce Doğu Garajı'nda yürütülen inşaat çalışması sırasında antik mezarlar ile kent tarihine ışık tutacak 2300 yıllık nekropol alanı oldu. 9136 metrekarelik alanda gerçekleşen proje kapsamında Büyükşehir Belediyesi Kent Tarihi ve Tanıtımı Dairesi Başkanlığı ve Antalya Müzesi Müdürlüğü ortak kazı çalışması gerçekleştiriyor. Arkeologlar ve sanat tarihçileri nezaretindeki kazı çalışmaları sonucunda Helenistik dönem, Roma ve Doğu Romadönemine ait bine yakın mezar tespit edildi. Antik dönemde 'ölüler şehri' anlamına gelen nekropolde birçok farklı tipte mezar tipi yer alıyor. Arkeolojik kazılarda mezarlıklardan...