25 / 04 / 2024

Apartman ortak alanlarda değişiklik

Apartman ortak alanlarda değişiklik

Posta yazarı Tamer Heper 'Apartmanımızda merkezi sistemden bireysele dönüşüm kararı alındı. Tüm daireler kombi sistemine geçti. Kazan bacası tamamen işlevsiz kaldı. Baca kanalını yıkmak istiyorum. İşlevsiz kalan baca kanalının, dairelere katılması mümkün mü?' sorusunu yanıtladı.

Apartman yöneticiliği kanunu nedir? Apartman yöneticiliği ücreti hesaplaması!

Apartman sakinlerinin ortak kararıyla seçilen apartman yöneticiliğini kanunu bulunur. Apartman yöneticiliği yapacak kişilerin, bu kanuna uymaları gerekir. Yöneticinin, apartman yöneticiliği kanununa uyması hem kendisi için hem de yönetimi devraldığı bina yönetimi için faydalıdır.

Apartman, site, villa çatılarında güneş doğacak! EPDK açıkladı!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), güneşten elektrik üretimi kapasite sınırını 10 kW’den 25 kW’ye çıkardı. Apartman, site, villa gibi alanlarda vergi, gümrük ve 4. bölge teşviğiyle üretimin yaygınlaştırılmasının önü açıldı.

Apartman sakinleri inanamadı!  Bina duvarsız kaldı... 'Duvarı çalmışlar'

İstanbul Avcılar'da kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan bir binanın yanındaki bina ile ortak duvarı kullandığı ortaya çıktı. Yıkımı yapılan evin yanındaki binanın bir cephesi duvarsız kaldı. Apartman sakinleri yaşanan durum karşısında şaşkınlığını gizleyemedi.

Ortak kullanım alanı işgali ihtarname 2021!

Herhangi bir site ya da apartmanda yaşayanların ortak alanlarda birbirlerine karşı anlayışlı olmaları ve kurallara uymaları gerekiyor. Peki apartman ortak alanlarının izinsiz işgalinde ne yapılır? İşte ortak kullanım alanı işgali ihtarname hazırlama...

Apartman ortak kullanım alanı işgali!

Bir site ya da apartmanda oturanların ortak alanlarda birbirlerine karşı anlayışlı olmaları ve kurallara uymaları gerekiyor. Peki apartman ortak alanlarının izinsiz işgalinde ne yapılır? İşte apartman ortak kullanım alanı işgali...

Kat maliklerinin ortak alanlarda söz hakkı!

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Oturduğum sitede bahçe alanını bir kısmını otoparka çevirdiler. Hukuken mümkün müdür?'' sorusunu yanıtladı....

Sitelerde ortak alanlarda yapılacak değişiklikler için oylama nasıl yapılır?

Posta yazarı Tamer Heper 'Kat Mülkiyeti Kanunu’na göre, ortak alanlarda yapılacak inşaat, onarım, değişik renkte badana için beşte dört oy gerekiyor. Daireme klima taktıracağım. Klimanın dış ünitesi için 23 bağımsız bölümlü binamızda, benim bir olan payım da hesaba katılacak mı?' sorusunu cevapladı.

Apartman sakinleri dikkat! Artık internetten gönderilecek!

Komisyonda görüşmelere başlanan 7201 Sayılı Tebligat Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile apartman yönetimi ve ortak giderlerin tahsili hususları değişecek. 

Emrah Apartmanı'nın müteahhitinden pişkin cevap!

İzmir'deki depremde 32 kişinin hayatını kaybettiği Emrah Apartmanı'nın müteahhidi Hayati Uzun'un apartmanın ortak watsapp grubunda verdiği pişkin cevap 'bu kadarına da pes' dedirtti.

Müteahhide ayıplar için dava açılabilir!

Kat malikleri tarafından, ortak alanlarda tespit edilen ayıpların giderilmesi için müteahhite karşı onarımın giderilmesine ya da onarım bedelinin ödenmesine ilişkin dava açılabiliyor.

Sitelerde kiralama ve taşınmalar durduruldu!

Koronavirüsün ardından Türkiye'de de olağanüstü önlemler alınıyor. Bu kapsamda ortak alanlarda sınırlamaya yapıldı ve sitelerin ortak kullanım alanları sınırlandırıldı.

Kırıkkale'de apartman ve site yöneticilerine ‘korona’ uyarısı!

Kırıkkale İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, apartman ve site yöneticilerinin koronavirüs salgınına karşı ortak alanlarda toplanmaların önüne geçilmesi amacıyla  önlemlerin almasını talep ederek, yasağa uymayanlara para cezası uygulanacağını duyurdu. 

Apartman aidat kanunu 2019!

Apartman ve sitelerde ortak alanların ihitiyaçlarını karşılamak amacıyla kiracı veya kat maliklerinden aidat alınıyor. Kiracı ve kat malikleri her ay apartman yönetiminin belirlediği aidat miktarını ödüyor.

Apartman ortak alanlarda değişiklik Haberi

Apartman ortak alanlarda değişiklik

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun 'Apartmanımızda oybirliği ile merkezi sistemden bireysele dönüşüm kararı alındı. Bütün daireler kombi ile ısıtma sistemine geçti. Bu nedenle kazan bacası tamamen işlevsiz kaldı. Bir alan kapladığı için dairemin içindeki baca kanalını yıkmak istiyorum. Komşularımın bazısı itiraz ediyor. İşlevsiz kalan baca kanalının, dairelere katılması nasıl mümkün olabilir?' sorusuna cevap verdi. İşte Tamer Heper'in yazısı...

Apartmanımızda oybirliği ile merkezi sistemden bireysele dönüşüm kararı alındı. Bütün daireler kombi ile ısıtma sistemine geçti. Bu nedenle kazan bacası tamamen işlevsiz kaldı. Bir alan kapladığı için dairemin içindeki baca kanalını yıkmak istiyorum. Komşularımın bazısı itiraz ediyor. İşlevsiz kalan baca kanalının, dairelere katılması nasıl mümkün olabilir? l Z.A.

***

Okuyucumun problemi öyle çok sık karşılaşılan bir husus değil. Dolayısıyla...