20 / 04 / 2024

apartman sığınağı

apartman sığınağı

Kimi yapılarda yapılması zorunlu olan sığınak; insanların yaşaması ve ülkenin harp gücünün devamı için zorunlu canlı ve cansız kıymetleri korumak maksadıyla inşa ediliyor. Peki, apartmanda sığınak zorunluluğu var mıdır?

Apartman sığınakları nasıl olmalıdır?

Apartman sığınağı; tabii afetlerden insanlarla, insanların yaşaması ve ülkenin harp gücünün devamı için zaruri canlı ve cansız kıymetleri korumak maksadıyla inşa edilen korunma yerleri olarak tanımlanıyor. Peki apartman sığınakları nasıl olmalıdır?

Sığınak ortak alan mıdır?

Sığınak, tabii afetlerden insanlarla, insanların yaşaması ve ülkenin harp gücünün devamı için zaruri canlı ve cansız kıymetleri korumak maksadıyla inşa edilen korunma yerleri olarak tanımlanıyor. Peki sığınak ortak alan mıdır?

Sığınak büyüklüğü!

Apartmanda ortak alan kapsamında yer alan sığınak büyüklüğü ne kadar olmalı? Sığınak alan hesabına hangi bölümler dahil edilmeli? İşte sığınakların büyüklüğü ile ilgili Sığınak Yönetmeliği kapsamında yer alan esaslar...

Apartman sığınağının kiraya verilmesi!

Kat Malikleri, ortak alanlar kapsamına giren apartman sığınaklarını kiraya verilebiliyor mu? İşte Sığınak Yönetmeliği kapsamında yer alan apartman sığınağının kiraya verilmesi ile ilgili yasal hükümler...

Kartal'da çöken Yeşilyurt Apartmanı davasında belediye görevlileri hakim karşısına çıktı!

Kartal’da, 2019'da Yeşilyurt Apartmanı’nın çökmesine ilişkin binanın ruhsatının alındığı tarihten çöktüğü güne kadar belediyede çalışan görevliler ilk defa hakim karşısına çıktı. Sanıklar çeşitli sebeplerle olaydan sorumlu olmadıklarını dile getirdi ve suçlamaları kabul etmedi.

Apartman toplantısına kiracı katılabilir mi?

Apartmanlarda kanunen senede en az 1 kez toplantı yapılması gerekiyor. Peki, apartman toplantısına kiracı katılabilir mi?

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin karşısına Milli Mücadele Anıtı yapılacak!

Ankara Büyükşehir Belediyesince, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi giriş kapısı karşısına "15 Temmuz 2016 Milli Mücadele Anıtı" yapılması kararlaştırıldı.

Beyoğlu’ndaki binanın çatısına yapılan havuz mahkemelik oldu!

Beyoğlu'ndaki bir binanın çatısına yapılan havuz mahkemelik oldu, Serdar Bilgili'nin patronu olduğu şirket hakkında suç duyurusunda bulundu.

Tokyo'da marketin çatısına 17 villa inşa edildi!

Japonya'nın başkenti Tokyo'da süpermarketin çatısına 17 adet villa inşa edildi. Gökyüzüne uzanan villaların yapımı için 14 milyon TL harcandı.

Bastion Holdings 2 katlı sığınağı 64.5 milyon TL'ye satıyor!

Amerikalı Bastion Holdings inşa ettiği yerin 13 metre altındaki sığınağı satıyor. Sığınak için 64.5 milyon TL isteyen firma, sığınağın yerini ise güvenlik gerekçesi sır gibi saklıyor.

Zonguldak'ın karayolu altyapısına yönelik 10 sorun mecliste!

CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, Zonguldak İli'nin karayolu altyapısına yönelik çalışmalara ilişkin 10 soru hazırladı..

Seferberlik çağrısına inşaat sektöründen tam destek!

İnşaat sektörü temsilcileri Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın üretim ve istihdamda seferberlik çağrısına destek verdi. Kamunun da kentsel dönüşümle seferberliğe destek vermesini isteyen müteahhitler herkesin elini taşın altını koymasını bekliyorlar.

Akfen'den istihdam seferberliği çağrısına destek!

Akfen ile Sanko'dan istihdam seferberliği çağrısına destek. Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın: "Cumhurbaşkanımızın bu çağrısını çok pozitif karşılıyoruz" dedi.

İş dünyasından istihdam seferberliği çağrısına destek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin tüm üyeleri nezdinde bugün başlattığı istihdam seferberliği çağrısına iş dünyasından büyük destek geldi.

Güneşli MOTTO İstanbul yatırımcısına kazandıracak!

Güneşli'de inşa edilen MOTTO İstanbul Projesi yatırımcısına en cok kazandıran yükseliyor. Celaloğlu İnsaat'ın sahibi Selahattin Sulu projenin detaylarını paylaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yatay mimari çağrısına destek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Şehircilik Şurası’nda "yatay mimariden yanayım" çağrısına mimarlardan destek geldi. Mimarlar, "Çalışan kalbe ameliyat yapmak için şehirlerdeki yoğunluğu yaymak lazım. Sıra evler model olabilir" dedi.

Antalya Korkuteli'nin altyapısına 52 milyonluk yatırım!

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, Korkuteli’nin alt yapısına 3 yılda 52 milyon 103 bin TL yatırım yaptı. Mahallelerin yıllardır süren içme suyu sorunlarını bir bir çözen ASAT, arıtma ve kanalizasyon yatırımları ile ilçenin geleceğini de koruyor.

apartman sığınağı Haberi

apartman sığınağı

Apartmanda sığınak zorunluluğu var mıdır?

Kimi yapılarda yapılması zorunlu olan sığınak; insanların yaşaması ve ülkenin harp gücünün devamı için zorunlu canlı ve cansız kıymetleri korumak maksadıyla inşa edilen korunma yerleri ifade ediyor.


Sığınaklar basınç sığınağı ve serpinti sığınağı olmak üzere ikiye ayrılıyor. 


Basınç sığınakları 

Nükleer silahların ani ve kalıntı etkileriyle konvansiyonel silahların etkilerine kimyasal ve biyolojik harp silahlarına karşı korunmak amacı ile devlet tarafından inşa edilen sığınaklardır. 


Serpinti sığınakları

Nükleer silahların radyoaktif serpinti etkilerine karşı korunmak amacı ile inşa edilen sığınaklardır. 


Bunlar kimyasal ve biyolojik harp maddelerine, nükleer silahların zayıflamış basınç ve ısı tesirlerine ve konvansiyonel silahların parça tesirlerine karşı da korunmayı sağlamak için inşa edilirler. Serpinti sığınakları bina ve tesislerin bodrum katlarında yapılır. 


Mümkün olmadığı taktirde bahçelerinde toprağın yapısına göre yer üstünde  veya yer altında yapılır,...