20 / 04 / 2024

Bahçeşehir Göletinin satışı iptal olacak mı

Bahçeşehir Göletinin satışı iptal olacak mı

Bahçeşehir Gölet Gönüllüleri'nin göletin satışının iptali için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na yaptığı başvuruya yanıt geldi, bakanlık verdiği yanıtta, gölet planlarını 2013 yılında onayladığını, şu aşamada bir yaptırımda bulunamayacağını belirtti

Bahçeşehir Göleti'nin satışının iptali için imza kampanyası!

İhalesi 22 Nisan 2015'te gerçekleşen Bahçeşehir Göleti'nin satışının iptali bir imza kampanyası başlatıldı. Bahçeşehir Gölet Gönüllüleri'nin Change.org. vasıtasıyla başlattığı imza kampanyasına 1.387 kişi katıldı.

Bahçe Bahçeşehir'de ön satışa özel yüzde 25 indirim! Tam 1.000 konutluk yeni proje!

İstanbul Avrupa Yakası Bahçeşehir'de hayata geçirilen Bahçe Bahçeşehir projesi ön satışa çıktı. Projede yer alan konutların teslimlerinin 2025 yılının Ağustos ayında yapılması planlanıyor.

Danıştay, Bahçeşehir Gölet Park projesinin imar planını iptal etti!

Bahçeşehir Gölet Park projesinin imar planının iptali talebiyle açılan davalarla ilgili olarak bir son dakika gelişmesi yaşandı. Proje için açılan itiraz davaları çerçevesinde, Danıştay'ın imar planlarının kesin olarak iptal edilmesi kararı aldığı ortaya çıktı. 

Bahçeşehir Gölet projesinde Danıştay'dan yeni karar!

İmar planları ve ruhsatları mahkeme kararıyla iptal edilen Bahçeşehir Gölet projesi için belediye başkanına tanınan satış yetkisi kararına ilişkin yeni bir gelişme meydana geldi.

Bahçeşehir Gölet'ine bisiklet yolu yapılacak!

Başakşehir Belediyesi, Bahçeşehir Gölet'inde yer alan yürüyüş yoluna bisiklet yolu inşa etmek için çalışmalara başladı.

Özgür Karabat'tan Bahçeşehir gölet ruhsatları iptaline ilişkin açıklama!

CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, Bahçeşehir Gölet bölgesinde mahkeme kararıyla iptal edilen dükkan ruhsatlarının yaklaşık 12 bin metrekarelik alanı kapsadığını belirtti.

Bahçeşehir gölet projesinin ruhsatları iptal edildi!

İstanbul'da senelerdir gündemden düşmeyen Bahçeşehir gölet bölgesindeki lokanta, kafeterya, mağaza ve ofis projesinin ruhsatları mahkeme tarafından iptal edildi.

Bahçeşehir Göleti'nin imar planları iptal edildi!

Bahçeşehir Gölet bölgesine kafeteryalar, mağazalar halkın ve kamuoyunun tüm tepkilerine rağmen inşa edildi. Mahkeme iptal kararını çok geç verdi...

Bilirkişi raporunda Bahçeşehir Göleti'ndeki inşaat ticari amaç için yapılıyor denildi!

İstanbul Bahçeşehir Gölet’teki parsellere dair imar planının iptali davasında bilirkişi raporu dosyaya eklendi. Raporda, dava konusu planlarda önerilen ticaret alanlarının kar amaçlı ticari faaliyete dönüştüğü açıklandı.

Bahçeşehir Göleti'nde inşaat ruhsatı iptal edildi!

Yıllardır tartışma konusu olan Bahçeşehir gölet bölgesindeki lokanta, kafeterya, mağaza ve ofis inşaatının ruhsatları mahkeme kararı ile iptal edildi.

Bahçeşehir Gölet projesinde son durum!

Bahçeşehir Gölet’inin hemen yanında inşatına başlanılan Bahçeşehir Park AVM'ye 3 bin metrekarelik Survivor parkuru yapılacak. 1 milyon dolarlık parkurla ziyaretçi sayısının daha da artması bekleniyor.

Bahçeşehir Gölet’teki inşaat çalışmaları doğal yaşamı etkiledi!

Bahçeşehir Gölet’teki inşaat çalışmaları nedeniyle çevredeki doğal yaşam etkilendi. Bölgede yuvası olan oluklu kertenkeleler, sokaklara çıkmaya başladı.

Bahçeşehir Göleti 2 kat büyüyecek!

Atmaca Şirketler Grubu Başkanı Adem Atmaca, dün gerçekleştirdikleri basın toplantısında Bahçeşehir Göleti hakkında çok önemli açıklamalarda bulundu. 

Adem Atmaca'dan Bahçeşehir Göleti açıklaması!

Atmaca Grup Yönetim Kurulu Başkanı Adem Atmaca son dönemde sıkça gündeme gelen Bahçeşehir Gölet projesiyle ilgili bazı açıklamalar yaptı. İşte Adem Atmaca'nın o açıklamaları...

Bahçeşehir Göletinin satışı iptal olacak mı Haberi

Bahçeşehir Göletinin satışı iptal olacak mı


Bahçeşehir Gölet Gönüllüleri 22 Nisan'da ihalesi gerçekleşen ve Atmaca Grup'a satılan Bahçeşehir Göleti'nin satışının iptali için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na başvuru yaptı, gölet gönüllülerinden avukat Cenk Söbe tarafından yapılan başvuru olumsuz sonuçlandı.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı verdiği yanıtta, gölet planlarını 2013 yılında onayladığını, şu aşamada bir yaptırımda bulunamayacağını belirtti.


Avukat Cenk Söbe tarafından yapılan açıklama şu şekilde;


Gölet ile ilgili yapılan satış işleminin iptali ve yeşil ile doğanın halkın kullanımına açılması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na yaptığımız başvuruya, Bakanlığın verdiği cevap görüleceği üzere olumsuz olmuştur.Bakanlık, Gölet planlarını 2013 yılında onayladığını, şu aşamada bir yaptırımda bulunamayacağını belirtmiştir.Ancak 2013 yılında yapılan planlar daha önce BADER başta olmak üzere Bahçeşehir'de bulunan sivil toplum kuruluşlarının mücadelesiyle iptal edilmiş, daha sonra Gölet bölgesini de kapsayan yeni planlar...