28 / 03 / 2024

batıkent kültür evi yenimahalle

batıkent kültür evi yenimahalle

Ankara' da vatandaşların kültür sanat faaliyetlerini yürütmek ve kaliteli zaman geçirmesi amacıyla kurulan Batı kent Kültür Evi’ nin açılışını Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar gerçekleştirdi...

Yaşamkent Ticaret Merkezi, tarihi Kapalı Çarşı kültüründen esinlendi!

Aura Design Studio tarafından tarihi Kapalı Çarşı kültüründen ilham alınarak yapılan Yaşamkent Ticaret Merkezi, stratejik konumu, ticari alanların yanı sıra sahip olduğu kamusal ve çok amaçlı açık alanları ve kent yaşamına uyum sağlayan mimarisiyle ilgi odağı oluyor.

Afyonkarahisar Bolvadin'de spor tesisleri ve kültür evi projesi tamamlanıyor!

Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Nurullah Kaya, Bolvadin'i ziyaret etti. Vali Yardımcısı Kaya, Kaymakam Öztürk'ten yapımı süren spor tesisleri ve kadın kültür evi çalışmalarla ilgili brifing aldı.

Kartal'da kültür merkezi ve aşevi için ilk kazma vuruldu!

Kartal Belediyesi tarafından Yalı Mahallesi'ne inşa edilecek Yalı, Yunus ve Topselvi Kültür Merkezi Projesi" ile Esentepe Mahallesi'nde kurulacak "Aşevi ve Gıda Bankası Projesi" için ilk kazma vuruldu.

Van’daki eski tekel binası kültür evine dönüştürülüyor!

Van’da Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan eski tekel binasını Kültür Evi’ne dönüştürülmesi kapsamında yapılan çalışmalarda, binanın çevresi kapatılarak, olası tehlikelerin önüne geçildi…

Göbeklitepe'ye kültür evi inşa ediliyor! 

Tarihin sıfır noktası olarak belirtilen Göbeklitepe'ye kültür evi yapılıyor. Belediye tarafından yapılacak olan Göbeklitepe Kültür Evi'nde, kütüphane, gastronomi merkezi ve Meslek Edindirme Merkezi yer alacak...

Kahramankazan'da her mahalleye kültür evi inşa edilecek!

Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz’un seçim vaatleri arasında bulunan ve tüm merkez mahallelere yapılması planlanan Kültür Evleri projesinin ilki için harekete geçildi.

Mustafa Necati Kültür Evi TBMM'ye mi tahsis edilecek?

Mustafa Necati Kültür Evi'nin tekrar TBMM Başkanlığına tahsis edilmesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Özel, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Tekirdağ Türk-Macar Kültür Evi hizmete açıldı!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleşen törenle restorasyonu tamamlanan Türk- Macar Kültür Evi açıldı.

Ankara’da Balıkesir Kültür Evi açıldı!

Ankara’da, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Balıkesir Kültür Evi açıldı.

Özbekistan'da Türk Dili ve Kültürü Merkezi açıldı!

Özbekistan'daki Alişir Nevai Özbek Dili ve Edebiyatı Üniversitesi'nde Türkiye'nin Taşkent Büyükelçiliği tarafından donatılan Türk Dili ve Kültürü Merkezi hizmete açıldı.

Artvin Gençlik Kültür Sanat Evi açıldı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Artvin Belediyesi, Artvin Gençlik Kültür Sanat Evi'ni hizmete açtı.

Orhangazi Kültür Merkezi 2019'da tamamlanacak!

Bursa'nın Orhangazi ilçesinde inşaatına devam edilen Kültür Merkezi ve Kent Meydanı Projesi'nde çalışmalar hızlandı. Kültür Merkezi binasının ikinci kat çalışmalarının beton atma işlemlerine devam ediliyor.

Muğla Ortaca Kültür Evi'nin yüzde 60'ı tamamlandı!

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Ortaca Kültür Evi'nin inşaatı son sürat devam ediyor.

batıkent kültür evi yenimahalle Haberi

batıkent kültür evi yenimahalle


Vatandaşların kültür sanat faaliyetlerini yürütmek ve kaliteli zaman geçirmesi amacıyla kurulan Batıkent Kültür Evi’nin açılışını Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar gerçekleştirdi.


Yenimahallelilerin önemli kültür duraklarından biri olacak bu evde, Gezi olaylarında hayatını kaybeden Ethem Sarısülük’ün de adının verildiği bir kütüphane de yer alıyor.


Batıkentlilerin uğrak merkezlerinden biri halini alacak evin açılışına Yaşar’ın yanı sıra, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ali Buçan, Başkan Yardımcıları Başar Bal, meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılışı gerçekleştiren Yaşar ve Bal’a Batıkent Kültür Evi’ne olan katkılarından dolayı teşekkür plaketi verildi. 

Yaşar’ın açılışını gerçekleştirdiği kültür evinde dayanışma dersleri, el işleri kursları, siyaset tartışmaları, doğa yürüyüşleri, fotoğraf sergileri, sportif faaliyetler, festivaller, şenlikler, Ethem Sarısülük kütüphanesi ve geniş bir film arşivi bulunuyor. Yaşar, Kültür Evi’nin vatandaşlara hayırlı olmasını...