23 / 04 / 2024

bazı alacakların yeniden yapılandırılması tebliği

bazı alacakların yeniden yapılandırılması tebliği

Bugün Resmi Gazete'de 2 seri nolu bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına dair kanun tebliği yayımlandı ve yürürlüğe girdi...

Vergilerde devrim niteliğinde değişiklik! Resmi Gazete’de yayımlandı!    

Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun’la bir kerelik ihdas edilen ilave kurumlar vergisinin uygulanması ile ilgili esaslar belli oldu. Ne gibi değişiklikler yapıldı? İşte merak edilenler...

Tüm vergi borçlarına yapılandırma geliyor! Bu fırsatı kaçırmayın!

7440 sayılı kanunda değişiklik yapılmasına dair karar Resmî Gazete’de yayımlandı. Bazı alacakların yeniden yapılandırılması hakkındaki kanun değişikliği ile ilgili Bolu Defterdarı açıklama yaptı. İşte açıklamanın tüm detayları…

Vergi affı geliyor mu? Borçları nasıl yapılandırılacak?

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, kamuya olan borçların yapılandırılmasını da kapsayan Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı yasalarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine devam ediliyor.

Dolar alacaklar bir dakika bile evde durmayın! İşte doların yeniden uzaya doğru yükseleceği tarih

Dolara yatırım yapacaklar, doların Türk lirası karşısındaki seyrini merakla takip ediyor. Herkes doların yeniden yükselip yükselmeyeceğini merak ediyor. Ancak Amerikan Merkez Bankası'nın 14-15 Haziran'da yeniden faiz yükseltmesi ve doların bir kez daha yukarı yönlü bir seyir izlemesi bekleniyor.

Emlak vergisi borcu yapılandırma başvuruları için son 5 gün!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan karara göre 7326 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması'na ilişkin kanunundaki başvuru tarihi ve ilk ödeme günü ertelendi. 

7326 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanunda başvuru süresi uzatıldı!

7326 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanunda Yer Alan Başvuru ve İlk Taksit Ödeme Sürelerinin Uzatılmasına İlişkin Karar 31581 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Mirasçılar yapılandırmadan faydalanabilecek mi?

Dünya Gazetesi köşe yazarı Bumin Doğrusöz, bugünkü köşesinde  Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun’u kaleme aldı. 

Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun!

Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun bugünkü 31506 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Milyonlarca vatandaşa müjde! O borçlar siliniyor!

Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ve Vergi Cezaları ve Sigorta Primleri Dahil Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı.

Emlak vergisi borçları yapılandırılıyor!

Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi'ne göre vergi borçlarına yönelik yapılandırmaya içerik teklif TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

İşletme bilançolarındaki gayrimenkullerin yeniden değerlemesi TBMM'de!

TBMM'de milyonlarca kişiyi ilgilendiren Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi konuşulacak. Buna göre, işletme bilançolarındaki gayrimenkullerin yeniden değerlemesi de gündeme getiriliyor.

Vergi ve Diğer Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun Teklifi!

Vergi ve Diğer Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi ile esnaf ve sanatkârların vergi borçlarının yeniden yapılandırılması amaçlanıyor. 

Borcu olanlara müjde! Yapılandırma Meclis'te kabul edildi!

AK Parti Milletvekillerinin Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Önerisi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından kabul edildi.

bazı alacakların yeniden yapılandırılması tebliği Haberi

bazı alacakların yeniden yapılandırılması tebliği


2 seri nolu bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına dair kanun tebliği bugün Resmi Gazete'de yayımlandı ve yürürlüğe girdi. İşte yönetmeliğin tam metni...



TEBLİĞ


Maliye Bakanlığı (Gelir İdaresi Başkanlığı)’ndan:

BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASINA DAİR

7020 SAYILI KANUN GENEL TEBLİĞİ

(SERİ NO: 2)


Amaç ve kapsam

MADDE 1 – (1) Bu Tebliğin amacı, 27/5/2017 tarihli ve 30078 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan 7020 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda ve Bir Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun (Kanun) 5 inci maddesinin (madde) uygulamasına ilişkin usul ve esasların belirlenmesidir.


(2) 7020 sayılı Kanunun yayım tarihi olan 27/5/2017 tarihi itibarıyla mücbir sebep süresi iki yılı aşmış Van İlinin tamamı, Ağrı İli Patnos ve Bitlis İli Adilcevaz İlçelerinde mücbir sebep hâlinin sonlandırılması, vergi beyannameleri ve bildirimlerinin verilmesi ile ödeme sürelerine ilişkin...