19 / 04 / 2024

bitcoin kuralları

bitcoin kuralları

Kripto paralar çoğaldıkça, kontrol etmek için uygulanan düzenlemeler de çok önemli hale geldi. Özellikle Türkiye'deki Thodex ve Vebitcoin'de gerçekleşen olumsuz olayların ardından kripto paralar konusunda yapılacak düzenlemelerin hızlanası gündemde yerini alıyor.

Bitcoin'de ayı korkusu!

Kripto para piyasasında hareketli günler yaşanıyor. Bitcoin'de Salı günü meydana gelen düşüşle birlikte yatırımcılar ayı piyasası korkusu yaşıyor. 

Meksika Merkez Bankası'ndan Bitcoin açıklaması!

Meksika Merkez Bankası Başkanı Alejandro Diaz de Leon, Bitcoin'in yüksek risk barındırdığını dile getirerek, Bitcoin'i para birimi olarak görmediğini dile getirdi.

Bitcoin, Ethereum ve Altcoin’lerde son durum ne oldu?

Son zamanların gündem konuları arasında yer alan Bitcoin, Ethereum ve Altcoin’lerde son durum ne oldu?

Milyarder yatırımcı Novogratz'dan Bitcoin yorumu!

Bitcoin'e yönelik değerlendirmede bulunan dünyaca ünlü milyarder yatırımcı Novogratz Bitcoin'deki son hareketleri 'Balondan kaçan hava' olarak yorumladı.

Bitcoin yüzde 15 değer kaybetti!

Geçtiğimiz günlerde büyük değer kazanan ve 52 bin dolara kadar çıkan Bitcoin önce gün yüzde 15 değer kaybederek  43 bin dolara kadar geriledi.

Rusya'dan Bitcoin açıklaması!

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya’nın son zamanlarda sık sık güngeme delen Bitcoin’i bir ödeme sistemi olarak tanımaya hazır olmadığını söyledi.

Bitcoin El Salvador'da yasallaştı!

Orta Amerika'da olan El Salvador, bugünden itibaren Bitcoin'i yasal para olarak kabul edecek. Ülkede her vatandaşa 30 dolarlık Bitcoin dağıtımı yapılacak. 

Bitcoin 4 ayın zirvesinde!

Bitcoin fiyatları 52 bin dolar sınırına çıkarken, böylelikle 13 Mayıs tarihinden beri en yüksek seviyeyi gördü. Peki, Bitcoin fiyatlarında yükseliş devam edecek mi? Uzmanlar konuyu değerlendirdi...

Bitcoin’e El Salvador dopingi!

Dünyanın en büyük kripto para birimi olan Bitcoin’e resmi para birimi şeklinde onaylayan El Salvador’da ilgili yasanın yarın yürürlüğe alınacak olması kripto piyasasında hareketlenmeye neden oldu. 

Bitcoin yeniden 50 bin dolar seviyesini geçti!

Kripto para borsasının en büyük birimi olan Bitcoin önceki gün yüzde 0,49 değer kazanarak 50 bin 188 doları gördü. 

Bitcoin 50 bin dolara yaklaştı!

Kripto paralar yeniden yükselişe geçti. Bitcoin 50 bin dolara yaklaşırken  Ethereum da hızlı yükselişe geçti. 

Bitcoin madenciliğinde yeni enerji dinamikleri ne olacak?

Son zamanlarda artan Bitcoin madenciliğine yönelik yatırımları hızla artıyor. Peki, Bitcoin madenciliğinde enerji dinamikleri nasıl olmalı? Capital Dergisi'nden Mehmet Öğütçü bu ayki köşe yazısında Bitcoin madenciliğini kaleme aldı. 

Bitcoin düşüşe geçti!

Son günlerde 50 bin doları geçen Bitcoin güçlü ralli sonrasında yeniden düşüşe geçti. 

bitcoin kuralları Haberi

bitcoin kuralları

Kripto paralar, dünyada olduğu kadar Türkiye'de de gündemdeki yerini koruyor. Kripto para birimlerine merak ve talebin zamanla çoğalması bu alanda hem yatırımcıları koruyacak düzenlemelerin hem de denetlemenin önemli oluduğunu ortaya koydu. Özellikle Türkiye'deki Thodex ve Vebitcoin skandallarının ardından kripto paralar konusunda yapılacak düzenlemenin hızlanması gündeme geldi.

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; Dünyada kripto paralar için bir çok yasal zorunluluk getiren ülkeler var ancak bu alana özel bir yasa hazırlayan ülke yok.

Kripto paraları bazı ülkeler, ödeme aracı olarak kullanılmasına izin verirken bazı ülkeler ise  birer yatırım aracı olarak görüyor. Düzenleme yapan ülkeler de genellikle Türkiye'deki Sermaye Piyasaları Kurulu (SPK) veya Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) benzeri kuruluşların denetimine ve onların yasalarına tabi oluyor. Bu kuruluşlar sürekli olarak denetlenip istendiği zaman da bilgilerini paylaşıyor.

Ülkeler kripto...