25 / 04 / 2024

borçlunun adresinin tespiti

borçlunun adresinin tespiti

Mernis adresi olmayan Borçluya nasıl tebligat yapılır? Borçlunun adresinin nasıl bulunur? İşte borçlunun adresinin tespit edilmesine ilişkin yargıtay kararı ve emniyet müdürlüğüne gönderilecek dilekçe örneği...

'Ödeme İste' sistemi kullanımda: Kiracıya kira ödemesi de hatırlatılacak!

"Ödeme İste", ödemeler öncesinde alacaklının borçludan ödeme istemesi, borçlunun ise bu talebi yanıtlaması esasına dayanıyor. Sistem, kiracıya kira ödemesinin hatırlatılması, öğrenciye harçlık gönderilmesi gibi konularda kolaylık sunuyor. İşte 7 soruda "Ödeme İste" sistemi tüm detaylarıyla...

Binlerce kişinin merak ettiği soru! Bağkur'da geçmişe dönük borçlanma var mı?

EYT düzenlemesinin içeriği halen bilinmiyor. 2023 yılına ötelenen EYT düzenlemesinde geçmişe dönük borçlanma, prim tamamlama imkanı 4A kapsamında çalışanlar için mümkün ancak binlerce Bağkur'lunun geçmişe dönük borçlanma yapması ek bir düzenlemeye bağlı.  

Emeklinin evine haciz konulur mu?

Haciz, borçlunun borcunu ödeyemediği durumlarda alıcı tarafından başlatılan yasal süreç oluyor. Bir emeklinin evine borcundan dolayı haciz gelir mi?

Kredi borcu olan kişinin gayrimenkulleri borç karşılığı satılabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde kullanılan krediler takibe düştüğünde borçlunun gayrimenkullerinin satılıp satılamayacağını kaleme aldı. 

Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Borç yapılandırmada son gün!

SGK, milyonlarca borçlunun beklediği kritik açıklamayı yaptı. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından borçlarını yapılandırmak isteyenlerin 30 Eylül 23.59'a kadar, sosyal güvenlik il müdürlükleri ve sosyal güvenlik merkezlerine başvurmaları gerektiğine dair açıklama geldi.

Konut kredisi alma şartları 2021!

Ev sahibi olmak için birçoğumuz bankaların yolunu tutuyor. Mortgage kredisinin bütün taksitlerinin ödemesi tamamlandığında, borçlunun borcu bittiğinde, ipotek durumu ortadan kalkıyor. Peki konut kredisi kullanma şartları neler? İşte konut kredisi alma şartları 2021...

En düşük faiz, en hesaplı konut kredisi değildir!

Ev sahibi olmak için birçoğumuz bankaların yolunu tutuyor. Mortgage kredisinin bütün taksitlerinin ödemesi tamamlandığında, borçlunun borcu bittiğinde, ipotek durumu ortadan kalkıyor. İşte konut kredisindeki gizli masraflar...

Konutta bulunan her eşya haczedilebilir mi?

Takvim Gazetesi köşe yazarı Feride Hilal İmal bugünkü köşe yazısında; borçlunun evinde bulunan her eşyanın haciz edilip edilemeyeceğinin sorusunu kaleme aldı.

Borçlunun malı yoksa icra nasıl yapılabilir?

Posta yazarı Tamer Heper 'Babamın üzerine olan dükkandaki kiracıyı tahliye ettik. Borçlarını icra yoluyla almak istedik, tahsil edemedik. Bu durumda ne yapabiliriz, herhangi bir cezai müeyyidesi yok mu?' sorusunu yanıtladı.

İcra ve hacizde borçlunun hakları neler?

Zamanında ödenmeyen borçlar nedeniyle bankalar başta olmak üzere, şirketler, şahıslar haciz işlemi başlatabiliyor. Haciz sürecinde mağdur olmamak için vatandaşın bilmesi gereken detaylar bulunuyor. İşte o detaylar...

Haciz işlemlerine 'aile konutu' sınırlaması!

Borçlunun her türlü mal ve hakkının haczi mümkündür. Ancak yasayla borçlu ie aynı çatı altında yaşayan aile bireyleri için gerekli her türlü eşyanın haczedilemeyeceği hükme bağlanıyor.

Evine haciz gelenin hangi eşyaları alınır?

Borçlunun her türlü mal ve hakkı haciz edilebiliyor. Burada önemli olan bir başka nokta da; haczin amacının, borcun tahsilinin sağlanması olup borçluyu taciz etmek ya da baskı kurarak ödemeye zorlamak olmamalıdır.

GABORAS: İcralık gayrimenkuller serbest borsada işlem görmeli!

Gayrimenkul Borsası AŞ Üst Yöneticisi Kurtuluş Altun yaptığı açıklamada, "İcralık gayrimenkuller mezatlarda değil serbest borsada, GABORAS'ta, işlem görmelidir. Bu vesileyle değerinde satılarak borçlunun yükü bir nebze hafifletilmelidir" dedi.

borçlunun adresinin tespiti Haberi

borçlunun adresinin tespiti

Borçlunun adresinin tespiti!

YARGITAY 12. Hukuk Dairesi 

E:2007/22950 

K:2008/876 

T:22.01.2008 


TEBLİGAT HUKUKU İCRA HUKUKU 

İLANEN TEBLİGAT 

İCRA MÜDÜRÜNÜN TAKDİR YETKİSİ 

DÜRÜSTLÜK KURALI 


Özet 

İlanen tebliğ işleminden önce adres araştırması için hangi mercilerden bilgi alınmasının gerektiği yasal yönden icra müdürünün takdirine bırakılmıştır.


İcra müdürünün yeterli adres araştırması yaptığı anlaşılmış, üstelik avukatın temyiz dilekçesindeki müvekkil adresinin tebliğin yapılamadığı yer olduğu saptanmıştır. Bu aşamada ilanen tebliğ koşullarının gerçekleştiği kabul edilmelidir.


7201 s. Yasa m. 28


Yukarıda tarih ve numarası yazılı mahkeme kararının müddeti içinde temyizen tetkiki alacaklı vekili tarafından istenmesi üzerine bu işle ilgili dosya mahallinden daireye gönderilmiş olmakla okundu ve gereği görüşülüp düşünüldü:

Tebligat Kanunu'nun 28. maddesi birinci ve ikinci fıkrası hükmüne göre adresi meçhul olanlara tebligat ilanen yapılır.


Adresi meçhul olması halinde keyfiyet tebliğ memuru tarafından mahalle veya köy muhtarına şerh verilmek suretiyle tespit edilir....