19 / 04 / 2024

botaş ipotek

botaş ipotek

İstanbul’a doğalgaz dağıtımı yapan ve yaklaşık 6.7 milyon abonesi bulunan İGDAŞ’ın, BOTAŞ AŞ’ye olan vadesi geçmiş borcu karşılığında, BOTAŞ, İGDAŞ’dan ipotek istedi.

60. Yıl Parkı’na 722 milyon liralık BOTAŞ ipoteği!

İstanbul’a doğalgaz dağıtımı yapan ve yaklaşık 6.7 milyon abonesi bulunan İGDAŞ’ın, BOTAŞ AŞ’ye olan vadesi geçmiş borcu karşılığında, BOTAŞ, İGDAŞ’dan ipotek istedi.

İpotek tesisi nasıl yapılır?

İpotek ile, hâlen mevcut olan veya henüz doğmamış olmakla beraber doğması kesin veya olası bulunan herhangi bir alacak güvence altına alınabiliyor. Peki, ipotek tesisi nasıl yapılır? Neler gerekir?

İpotek tesis ücreti ne kadar?

İpotek, ister borçlunun mülkiyetinde olsun ister borçlunun mülkiyetinde olmasın, borç nedeni ile tapu üzerine konulan güvence olarak karşımıza çıkıyor. Peki, ipotek nasıl konur? İpotek tesis ücreti ne kadar?

Tapuya ipotek koymak için ne gerekir?

İpotek, hali hazırda mevcut ya da ilerleyen zamanlarda oluşturulacak kredilere teminat edecek olan gayrimenkul üzerindeki hakların birey veya kurumların üzerinde bulunması olarak ifade ediliyor. Peki, tapuya ipotek koymak için ne gerekir?

Tapu ipotek dilekçesi!

İpotek, halen mevcut olan veya henüz doğmamış olmakla beraber doğması kesin veya olası bulunan herhangi bir alacak için tapuya konuluyor. Bunun için tapu müdürlüğüne bir dilekçe ile müracaat ediliyor. İşte tapu ipotek dilekçesi..

Tapuya ipotek koyma masrafı ne kadar?

İpotek, halen mevcut olan veya henüz doğmamış olmakla beraber doğması kesin veya olası bulunan herhangi bir alacak, ipotekle güvence altına alınabiliyor. Peki, tapuya ipotek koyma masrafı ne kadar? İşte ipotek masrafları..

Akiş GYO Kadıköy'deki arsası için ipotek güncellemesi yaptı!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Kamu Aydınlatma Platoformu'nda açıklama yaptı. Akiş GYOmKadıköy'de bulunan arsa nitelikli gayrimenkulün ipotek güncellemesini yaptı.

BOTAŞ yeni boru hattı inşa edecek!

BOTAŞ, doğudaki arz kaynaklarından alınan doğalgazın batı ve güneybatıdaki talep noktalarına iletim hizmetlerinin sürdürülebilirliği ve sistem güvenliğinin sağlanması için yeni boru hattı inşa edecek.

TOKİ BOTAŞ Doğalgaz İşletmeleri hizmet binası inşaat ihalesi 2 Eylül'de!

TOKİ BOTAŞ Doğalgaz İşletmeleri Bölge Müdürlüğü Hizmet Binası inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi yapım işi ihalesi 2 Eylül 2015 tarihinde saat 14.30'da gerçekleşecek.

İpotek karşılığı konut kredisi nedir?

Konut kredisi, bankaların düşük faiz oranı ve uzun vadeli olarak mesken satın alınması amacı ile tüketiciye sunduğu kredi oluyor. Peki, ipotek karşılığı konut kredisi nedir?

İpotek karşılığı kredi nasıl alınır?

İpotek karşılığı kredi, ihtiyaç kredisi olabildiği gibi konut kredisi de olabiliyor. Bu kredi türünün koşulları bankadan bankaya değişkenlik gösteriyor. Peki, ipotek karşılığı kredi nasıl alınır?

TOKİ BOTAŞ Doğalgaz İşletmeleri hizmet binası inşaat ihalesi bugün!

Toplu Konut İdaresi Bakanlığınca BOTAŞ doğalgaz işletmeleri bölge müdürlüğü hizmet binası inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi yapım işi ihalesi bugün saat 14.30 gerçekleşecek.

İpotek için gerekli belgeler!

Mevcut olan veya henüz doğmamış olmakla beraber doğması kesin veya olası bulunan herhangi bir alacak, ipotekle güvence altına alınabiliyor. Peki, ipotek için gerekli belgeler nelerdir?

botaş ipotek Haberi

botaş ipotek

İstanbul’a doğalgaz dağıtımında bulunan ve yaklaşık 6.7 milyon abonesi olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) şirketlerinden İGDAŞ’ın, BOTAŞ AŞ’ye olan vadesi geçmiş borcuna istinaden, BOTAŞ, İGDAŞ’dan ipotek istedi.

Hürriyet'ten Fatma Aksu'nun haberine göre; İBB Emlak Müdürlüğü, İGDAŞ’ın, İBB’den olan alacaklarına karşılık, BOTAŞ’ın kabul ettiği bir taşınmaz üzerine, BOTAŞ lehine yaklaşık 722 milyon lira bedel ile ipotek koydurulmasını uygun bulunarak İBB Hukuk Müşavirliği’nden görüş talep etti.

KADIKÖY GÖZTEPE’DE

Hukuk müşavirliği, Belediye Kanunu kapsamında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi mülkiyetinde bulunan bir taşınmazı, İGDAŞ’a olan borcu nedeniyle, İGDAŞ’ın alacaklısı olan üçüncü şahıs lehine, İBB Meclis kararı ile ipoteğin tesisinin mümkün olacağı ifade edildi. Bu kapsamda, İGDAŞ’ın İBB tarafından alacaklarına karşılık, Kadıköy Göztepe Mahallesi, Çiftehavuzlar’da bulunan 60. Yıl Parkı’nın 100 bin metrekarelik bölümü, tapu kaydında, birinci derecede...