18 / 04 / 2024

Çankaya Belediyesi kaçak yapılaşma önlemleri

Çankaya Belediyesi kaçak yapılaşma önlemleri

Çankaya Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekiplerince Yukarı Öveçler Mahallesi 1238. Sokak ile 1238. Cadde kesişiminde belediyeye ait yeşil alan üzerinde kaçak olarak inşa edilen yapılar, sahipleriyle uzlaşılarak yıkıldı.

İBB'den kaçak yapılara darbe! İstanbul'un o ilçesinde kaçak yapılara geçit verilmiyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kaçak yapılarla mücadelesine devam ediyor. Bu sabah saatlerinde Üsküdar Salacak sahilindeki bir kaçak yapının daha yıkımı gerçekleştirildi.

Meram Belediyesi’nden kaçak yapılaşma uyarısı!

Kentsel dönüşüm çalışmalarına hız kesmeden devam eden Meram Belediyesi ilçedeki kaçak yapılarla ilgili önemli uyarılar yaptı

Bursa Osmangazi Belediyesi kaçak yapıları ortadan kaldırıyor!

Bursa'ya bağlı Osmangazi Belediyesi ilçe genelinde kaçak yapıları ortadan kaldırmaya devam ediyor. Belediye ekipleri son olarak ilçede bir kaçak yapının daha yıkımını gerçekleştirdi.

Çukurova Belediyesi kaçak yapıları ortadan kaldırıyor!

Adana Çukurova Belediyesi ilçe genelinde bulunan kaçak yapıların yıkım işlemlerine devam ediyor. 

Şile Belediyesi kaçak konteynerleri sökmeye başladı!

İstanbul Şile'de pandemi döneminde kaçak konteyner kurulumu arttı. İhbarların artması nedeniyle Şile Belediyesi kaçak konteynerlerin sökümüne başladı.

Bodrum Belediyesi kaçak yapıya geçit vermiyor!

Bodrum Belediyesi tarafından başlatılan kaçak yapıyla mücadele kapsamında yapılan yıkımlar hız kesmeden devam ediyor. Güvercinlik Mahallesi ve Küçükbük Mahallesi'nde kaçak olduğu tespit edilen yapılarda yıkımlar gerçekleştirildi.

Çankaya'da kaçak yapılarla mücadelede önemli adım!

Ankara Çankaya Belediyesi, plansız yapılaşma nedeniyle baş gösteren kaçak yapıları ortadan kaldırmak için hummalı çalışma gerçekleştiriyor.

İnegöl Belediyesi ilçedeki kaçak yapıları ortadan kaldırıyor! 

Bursa İnegöl Belediyesi ekipleri çevre yolunda inşa edilen kaçak yapının yıkımını gerçekleştirdi. 

Konya Ereğli'de 'Belediye kaçak inşaat yapıyor' iddiası!

Konya’nın MHP’li Ereğli Belediyesi’nin hazineye ait 850 metrekarelik arazi üzerine kaçak yapı inşa ettiğini ileri süren İYİ Parti Ereğli İlçe Başkanı Amil Acar, “Ereğli Belediyesi kaçak yapı ile mücadele edeceğine kaçak yapı yapıyor" iddiasında bulundu.

Eyüpsultan Belediyesi Alibeyköy'de kaçak inşaat mı yaptı?

Eyüpsultan Belediyesi’nin Haliç Koruma Alanı’ndaki İBB'ye ait arazide kaçak inşaat yaptığı öğrenildi. İBB, inşaatın durdurulması için belediyeye yazı gönderdi. İBB CHP Meclis Üyesi Gülsüm Polat, “Oldu-bittiye izin vermeyeceğiz” dedi.

Batman'da kaçak inşaat yıkılıyor!

Batman Belediyesi, kaçak olduğu sebebiyle bir inşaatın yıkımına başladı. 

Soner Yalçın'ın villasındaki kaçak eklentilere belediyeden suç duyurusu!

Soner Yalçın'ın İstanbul Levent'teki sit alanında bulunan  villasında bir kez daha kaçak inşaat yapması gündeme geldi. Beşiktaş Belediyesi, kaçak inşaat ile ilgili Yapı-Tatil Tutanağı ile yıkım kararı vermesinden sonra İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu...

Gökçeada Belediyesi'nden kaçak yapı ısrarı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kaçak olduğu belirlenmesine rağmen Gökçeada Belediyesi, arkeolojik sit alanında yapılan iki katlı betonarme binalardaki çalışmalarına devam ediyor.

Çankaya Belediyesi kaçak yapılaşma önlemleri Haberi

Çankaya Belediyesi kaçak yapılaşma önlemleri

Çankaya Belediyesi Yukarı Öveçler Mahallesi'nin bir bölümünde kangrene dönüşen kaçak yapılaşmayla ilgili ciddi adımlar atıyor. 


Yapı Kontrol Müdürlüğü ekiplerince Yukarı Öveçler Mahallesi 1238. Sokak ile 1238. Cadde kesişiminde belediyeye ait yeşil alan üzerinde kaçak olarak inşa edilen yapılar, sahipleriyle uzlaşılarak yıkıldı. 


Kâğıt toplayıcılarının barınma maksadıyla inşa ettiği 8 kaçak yapının dördü belediye ekipleri ve kâğıt toplayıcılarının uzlaşması sonucu yıkıldı. Yıkımın başında yaşanan kısa süreli gerginlik, tarafların uzlaşmasıyla tatlıya bağlandı. Çankaya Belediyesi, kalan 4 yapının boşaltılması için 15 gün süre verdi. 


Konuyla ilgili bilgi veren Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Yasemin Asil, yıkım gerçekleştirilen bölgenin belediye mülkiyetinde olduğunu ve yeşil alan olarak göründüğünü belirterek. 


"Bölge kaçak yapılaşma konusunda sorunlu bir bölge. Yaklaşık 25 - 30 civarında kaçak yapı var. Buradaki kaçak yapıların sahiplerine iki yıldır...