25 / 04 / 2024

Çevre Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma

Çevre Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma

Çevre Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Osman İyimaya SİT derecelendirmesinin yerine 'Hassas Alanlar" teriminin getirileceğini, özellikle kırsal alanlardaki SİT alanlarda evlilik yaşına gelmiş gençlerin ev yapmalarının kolaylaştırılacağını

Çevre Bakanlığı duyurdu: 11 ildeki afet konutlarına sıkı denetim!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki, 11 ildeki afet çalışmalarının her sürecinin adım adım takip edileceğini belirtti. İşte detaylar...

Çevre Bakanlığı ve THY'den son dakika personel alımı müjdesi! Yüzlerce personel alınacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca deprem bölgesinde çalışan personel sayılarını arttırmak için personel alımı yapılacağını duyurdu.

Boğaziçi Üniversitesi ve çevresinin sit alanı statüsü değiştirildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü'nün 8 Eylül tarihinde açıkladığı karara göre, yeşil alan içinde bulunan Boğaziçi Üniversitesi ve yakın çevresi doğal sit alanının statüsünde değişiklik yapıldı.

4 ildeki bazı bölgeler koruma alanı kapsamına alındı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü tarafından Edirne, Antalya, Tekirdağ ve Kocaeli'nde bazı alanlar, "Nitelikli Doğal Koruma Alanı", "Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı" ve "Doğal Sit-Nitelikli Doğal Koruma Alanı" şeklinde tescillendi.

İzmit Cedit Mahallesi'ni bakanlık dönüştürecek!

Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili Çevre Bakanlığında toplantıya katılan İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, dönüşüm projesinin yapımı için Çevre Bakanlığı ile prensip anlaşmasına vardı.

Ekrem İmamoğlu’ndan Çevre Bakanlığı’na manifesto: Kanal İstanbul’da halkın katılımı yok!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 'çılgın proje' olarak açıkladığı Kanal İstanbul'a karşı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na olumsuz rapor sundu.

Çevre Bakanlığı, Salda Gölü için 15 gün ek süre istedi!

Salda Gölü Millet Bahçesi projesinin iptali ve yürütmenin durdurulması talebiyle açılan davada Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan ihale ve proje hakkındaki belgelerin 15 gün içerisinde gönderilmesi istenmişti ve süre dolmadan Bakanlık 15 gün ek süre istedi...

Bakanlık'tan Stratejik Çevresel Etki Değerlendirmesi çalışması!

Çevre Bakanlığı, Stratejik Çevresel Etki Değerlendirmesi çalışması başlatacak. SÇD çalışmasıyla enerjiden tarıma, ormancılıktan turizm ve ulaştırmaya kadar birçok alanda yürütülecek projeler, ilk aşamadan itibaren "çevreye duyarlı" bir şekilde hayata geçirilecek.

Kot farkı sistemi sona eriyor!

Binalarda kot farkı sistemi ortadan kalkacak. Çevre Bakanlığı'nın taslağına göre, artık yüksek değil, yatay binalar teşvik edilecek.

Özel Pendik Birikim Koleji'nin inşaatı için özel plan!

Pendik'te yer alan Birikim Koleji'nin inşaatına Çevre Bakanlığı tarafından özel plan düzenlendi. Bodrumlar emsal dışı bırakılarak, okulun inşaat alanı 5 katına çıkartıldı.

Şişli'deki gökdelen inşaatını durdurma kararı kaldırıldı!

Şişli’deki 4 gökdelen projesinin durdurma kararı Çevre Bakanlığı’nın devreye girmesiyle kaldırıldı. Kültür Bakanlığı’nın geçici durdurma kararı istediği projenin İstanbul’un silüetini ve altyapısını bozacağı ileri sürüldü.

Bodrum'daki bazı koyların sit dereceleri düşürüldü!

Çevre Bakanlığı, Bodrum’un cennet koylarının sit derecelerini düşüren bir çalışmaya imza attı. Bodrumlular isyan etti: Proje hayata geçerse bakir koylar imara açılır. Doğa yok olur...

Doğu'da büyük imar hamlesi!

Şırnak’ta terör mağdurlarının yaraları sarılıyor. Öncelik yeni binalar inşa etmek. Çalışmaları yakından takip eden Çevre Bakanlığı, hak sahiplerini bilgilendirmek için üç ilçede irtibat büroları kurdu.

Çevre Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Haberi

Çevre Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma

İyimaya, Doğal SİT alanlarının yeniden irdelenmesi gerektiğini belirterek, "Bu alanların bilimsel temelinin olması gerekiyor. 4 dönem izlenmesi gerekir. Bu dört dönemin aralarında eğitim toplantıları ile arazi çalışmaları da yapılacak. 


Arazi çalışmalarında arazileri yerinde görme imkânımız olacak. Özel Çevre Koruma alanlarında bundan 15-20 yıl önce ilan edilmiş ve yapı yasağı olan alanlar var. Özel mülkiyet içindeki bu alanlara vatandaşlarımız ne ekebiliyor, ne biçebiliyor. Biz diyoruz ki bu alanlara vatandaşın gerçekten ihtiyacı varsa, buralarla ilgili devletimiz gerekli tedbir alınmalıdır, buralar ile ilgili devlet çözüm üretmelidir. Vatandaşı rahat ettirmeliyiz. Bu düzenleme Büyükşehir Belediyelerini de rahat ettirecektir. Özel Çevre Koruma (ÖÇK) sınırlarımız ile ilgili bir değişiklik yok. Kendi içindeki kullanım kararları ile ilgili yeniden gözden geçirilmesine ihtiyaç duyulduğunu söylüyoruz. Bu da SİT derecelerinin yeniden...