25 / 04 / 2024

çevre temizlik vergisinde muafiyet var mı

çevre temizlik vergisinde muafiyet var mı

Belediye gelirleri arasında taşınmaz mallar için ödenen çevre temizlik vergisi de bulunuyor. Kanunda çevre temizlik vergi muafiyeti de bulunuyor. Çevre temizlik vergisinden muaf olan taşınmazlar hangileridir?

Çevre temizlik vergisinden kimler muaf?

Konut, iş yeri ve diğer şekillerde kullanılan yapıların kullanıcıları tarafından ödenen çevre temizlik vergisi ödemelerinden bazı kurumlar muaf tutuluyor. Peki, çevre temizlik vergisinden kimler muaf?

Emlak ve çevre temizlik vergisinde son gün bugün!

2018 yılı vergi takvimine göre emlak ve çevre temizlik vergisinin 2. taksit dönemi bugün sona eriyor. Mükelleflerin ödemelerini mesai bitimine kadar yapmaları gerekiyor...

Emlak ve çevre temizlik vergisinde son gün yarın!

1 Kasım 2018 tarihinde başlayan emlak ve çevre temizlik vergisinde 2. taksit dönemi yarın sona eriyor. Mükelleflerin mesai bitimine kadar ödemelerini gerçekleştirmeleri gerekiyor...

Emlak ve çevre temizlik vergisinde son hafta!

Gayrimenkul sahipleri tarafından ödenmesi gereken emlak ve çevre temizlik vergisinde son haftaya girildi. Mükellefler ödemelerini 30 Kasım akşamına kadar yapabilecek...

Çevre temizlik vergisi 2018 nereye ödenir?

Konut ve işyerleri ile diğer yapılar adına ödenen vergiler arasında yer alan çevre temizlik vergisinde ödemeler Kasım sonuna kadar devam ediyor? Peki, çevre temizlik vergisi 2018 nereye ödenir?

3 maddede emlak ve çevre temizlik vergisi ödeme işlemleri!

Gayrimenkul sahipleri tarafından ödenmesi gereken emlak ve çevre temizlik vergisinde sona yaklaşıldı. Henüz ödeme yapmamış olan mükelleflerin son 10 günü bulunuyor..

Çevre temizlik vergisi 2.taksit ödeme 2018!

İlk taksiti Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödenen çevre temizlik vergisinde 2. taksit dönemi başladı. İşte çevre temizlik vergisi 2.taksit ödeme 2018 işlemleri..

Emlak ve çevre temizlik vergisinde 2. taksit 1 ay sonra başlıyor!

Gayrimenkul sahipleri tarafından ödenen emlak ve çevre temizlik vergisinde 2018 yılının 2. taksit dönemi yaklaşıyor...

2018 çevre temizlik vergisi 2. taksiti ne zaman?

Çevre temizlik vergisinde 1. taksit ödemeleri Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödendi. Peki, senede iki eşit taksit halinde ödenebilen çevre temizlik vergisinde 2. taksit ne zaman ödenecek?

Çevre temizlik vergisi son ödeme günü 2018!

Belediyelerin sunmuş olduğu temizlik hizmeti için ödenen çevre temizlik vergisinde 1. taksit dönemi bugün sona eriyor..

Emlak ve çevre temizlik vergisinde son 15 gün!

Gayrimenkul sahiplerinin ödemekle mükellef olduğu emlak ve çevre temizlik vergisinin 1. taksitinde son 15 gün kaldı..

İndirimli çevre temizlik vergisi 2018!

Belediyelerin sunmuş olduğu temizlik hizmeti için ödenen çöp vergisinde indirim uygulaması da bulunuyor. Peki, indirimli çevre temizlik vergisi 2018 ne kadar?

Çevre temizlik vergisi 2017 ödemeleri bitiyor!

Belediye Gelirleri Kanunu gereğince tahsil edilen çevre ve temizlik vergisinde 2. taksit ödemeleri 30 Kasım'da sona eriyor..

Çevre temizlik vergisi 2.taksit ödeme süresi 2017!

Belediye Gelirleri Kanunu gereğince tahsil edilen çevre temizlik vergisinde 2. taksit ödemeleri Kasım ayı sonuna kadar teslim edilecek..

çevre temizlik vergisinde muafiyet var mı Haberi

çevre temizlik vergisinde muafiyet var mı

Çevre temizlik vergi muafiyeti!

Belediye gelirleri arasında taşınmaz mallar için ödenen çevre temizlik vergisi de bulunuyor. Kanunun mükererrer 44. maddesi gereğince, belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde bulunan ve belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan konut, iş yeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar çevre temizlik vergisine tabi tutuluyor.


Verginin mükellefi, binaları kullananlar oluyor. Mükellefiyet binanın kullanımı ile başlıyor. Çevre temizlik vergisi, taşınmaza sahip olunan süre boyunca ödeniyor.


Meskenlerde su faturalarına yansıtılan çevre temizlik vergisini işyerlerinin belediyeye giderek ödemeleri gerekiyor. İşyerleri için çevre temizlik vergisi iki eşit taksit halinde ödenebiliyor.


Verginin ilk taksiti, Mart-Nisan-Mayıs aylarında, ikinci taksiti ise Kasım ayında ödeniyor. Çevre temizlik vergi muafiyetleri de bulunuyor. Çevre temizlik vergisinden muaf olan taşınmazlar şu şekilde sıralanıyor:


Çevre temizlik vergi muafiyeti listesi:

Genel ve katma bütçeli idareler, il...