19 / 04 / 2024

çimento üretim rekoru

çimento üretim rekoru

Türkiye'nin çimento üretimi rekora koşuyor. Tamamı özel sektöre ait fabrikalarda çimento üretimi, 2007 yılı Kasım sonu itibariyle toplam 46 milyon 548 bin 203 bin tonu buldu.

Çimento sektöründe sürdürülebilir üretim için ilk adım atıldı!

Çimento ve klinker üretiminde sürdürülebilir teknolojileri tartışmak, iş birliği ve ilham getirecek ortamı yaratmak için'' CUSCIT'' adı verilen platformlar dizisi oluşturuldu.

Türkçimento açıkladı: Çimento sektöründe üretim yüzde 7,7, satış ise yüzde 14,4 arttı!

Çimento sektörünün öndeliğini üstlenen TÜRKÇİMENTO, bu yılın ilk yarısına dair üretim ve satış rakamlarını açıkladı. Bu kapsamda, çimento üretimi geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 7,7 artarak 36,7 milyon tona yükseldi. İç satışları ise yüzde 14,4 arttı.

Türk çimento sektörünün üretim kapasitesi 119 milyon tona ulaştı!

Türkiye Çimento Sanayicileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Yücelik, yaptığı açıklamada sektör olarak 2022 rakamlarıyla dünyanın 5. büyük, Avrupa'nın ise lider üreticisi olduklarını söyleyerek, "119 milyon tonluk üretim kapasitesiyle Türkiye ve dünyaya yeteriz." diye konuştu.

Çimento fiyatları uçtu! Çimento sektöründe üretim ve satışlar durma noktasına geldi! 2022 güncel çimento fiyatları...

Çimento sektöründe satışlar ve üretim gerilemeye başladı. Türkçimento üyelerinin toplam çimento üretimi geçen senenin aynı ayına göre yüzde 8,2'lik düşüş gösterdi. Peki çimento fiyatları ne kadar? 2022 çimento fiyat listesi...

Çimento sektöründe üretim, iç satış ve ihracat geriledi!

Açıklanan resmi verilere göre, çimento sektöründe üretim, iç satış ve ihracat geriledi...

Çimento sektörü ihracatta atağa geçti!

TÜRKÇİMENTO CEO'su Volkan Bozay, çimento sektörünün 115 milyon ton toplam üretim kapasitesine sahip olduğuna dikkat çekti. Bozay, sektördeki büyümenin de altını çizdi.

Çimento sektöründe iç satışlar uçtu!

Çimento sektörünün çatı birliği TÜRKÇİMENTO, üyelerine ait 2021'in ilk 5 ayıyla ilgili üretim ve satış rakamlarını duyurdu. 

Tosyalı Holding'ten Cezayir’de dünya rekoru!

2018 Kasım'da MIDREX teknolojisi kullanarak dünyanın en büyük DRI modülünü devreye sokan Tosyalı Algérie, henüz iki senelik faaliyet süresine rağmen tek bir DRI modülü ile 2,23 milyon ton/yıl üretim rakamına ulaşarak yeni bir dünya rekoru kırdı.

Çimento üretim kapasitesi yüzde 60'lara düştü!

İnşaat yatırımlarının azalmasıyla çimento üretim kapasitesi oranları yüzde 60'lara kadar azaldı. Sintek Grubu Kurucu Ortağı Onur Atakay, 'Katar, ABD ve Kanada menşeiyli yatırım fonlarının düşüşte olan firmaları almak için harekete geçti' dedi.

Nuh Çimento maliyeti azaltıp verimliliği artıracak!

Yeni yılda üretim hedefine odaklanan Nuh Çimento Grubu'nun CEO'su Kamil Gökhan Bozkurt, “2019’da maliyet azaltıcı ve verimlilik artırıcı yatırımlara yöneleceğiz” diye konuştu.

Döviz kurundaki artış sonrası büyük bir çimento ihracat hamlesi bekleniyor!

Türkiye çimento sanayi, Avrupa’nın en büyük üretim kapasitesine sahip bulunuyor. Sektörden döviz kurlarındaki yükselme sonrası büyük bir çimento ihracat hamlesi bekleniyor...

Çimento üretimi yüzde 4 arttı!

2018 yılı Ocak-Temmuz döneminde Türkiye ekonomisinin lokomotifi çimento sektöründe üretim, geçen yıla göre yaklaşık yüzde 4 oranında arttı... 

Çimento sektöründe üretim artıyor!

2018 yılının ilk 4 aylık döneminde çimento üretimi, geçen yıla göre yüzde 12,86 oranında arttı...

çimento üretim rekoru Haberi

çimento üretim rekoru

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliğinin, iki ay gecikmeli olarak açıklanan verilere göre, geçen yılın 11 ayındaki üretim, önceki yılın aynı döneminin 2,9 milyon ton üzerinde oldu. 2006 yılının Ocak-Kasım döneminde toplam çimento üretimi 43 milyon 627 bin 677 ton, aylık üretim ise 3 milyon 772 bin 482 ton düzeyinde olmuştu.


4 milyon 313 bin ton olan aylık üretim dikkate alındığında, Türkiye'nin 2007 yılı toplam çimento üretiminin 50 milyon tonu aştığı tahmin ediliyor.


Geçen yıllarda olduğu gibi en fazla üretim, Marmara bölgesindeki fabrikalardan karşılandı. Marmara bölgesinin söz konusu dönem üretimi 13 milyon 979 bin 494 bin ton olurken bu bölgeyi, sırasıyla 7 milyon 937 bin 400 tonla İç Anadolu Bölgesi,...