23 / 04 / 2024

Depozito ücreti

Depozito ücreti

Kiralamalarda, kiraya veren malını kiracıya verirken; kiracı ise malı belirlenen sürede kullanma karşılığında bir bedel ödüyor. Ancak yaşanması muhtemel zararlara karşılık kiracıdan depozito talep ediliyor...

Depozito ne kadar alınır?

Depozito, kiralama işlemlerinde, mal sahibinin kiracısından aldığı güvence parası olarak karşımıza çıkıyor. Peki mal sahipleri ne kadar depozito alma hakkına sahip? Depozito ne kadar alınır?

Depozito iadesi için icra takibi!

Mal sahipleri, kiracının ödediği depozitoyu herhangi bir problem yaşanmaması durumunda geri ödemek zorunda. Kiracılar geri ödemeyi yapmayan mal sahiplerine "depozito iadesi için icra takibi" açabiliyor...

Depozito nasıl geri alınır?

Kiracının ev sahibine ödediği depozito nasıl geri alınır? Depozito bedeli en fazla kaç kira bedeli kadar oluyor? İşte Türk Borçlar Kanunu kapsamında yer alan depozito hükümleri...

Depozito olayı nedir?

Bir konut kiraladığınızı farz edelim. Kiracı olarak ev sahibine "güvence" vermeniz gerekiyor. Ev sahibine verilen güvence ise depozito bedeli ödenerek sağlanıyor. Peki söz konusu depozito olayı nedir?

Kira depozito miktarı!

Kiracının, ev sahibine güvence vermesi için "depozito bedeli"nin ödenmesi gerekiyor. Banka hesabına yatırılan kira depozito miktarı ne kadar olmalı? İşte kanunda yer alan depozitonun hukuki niteliği...

Depozito iadesi!

Türk Borçlar Kanununa göre, depozito kiracının ev sahibine güvence için ödediği bedele deniyor. Bu bedel, kira sözleşme süresinin bittiği zaman geri ödeniyor. İşte depozito iadesi...

Depozito ücreti nedir?

Kiralama işlemleri sırasında, ev sahibinin kiracısından aldığı depozito ücreti nedir? Depozito ücreti ne kadar? Depozito bedeli ne zaman geri iade ediliyor? İşte depozito ücreti ile ilgili merak ettikleriniz...

OGS depozito ücreti nereden ve nasıl alınacak? Karayolları Genel Müdürlüğü duyurdu

Karayolları Genel Müdürlüğü, OGS’den HGS’ye geçişlerde verilmesi gerekilen depozito ücretiyle ilgili açıklama yaptı. 1,2 milyon araç sahibini ilgilendiren ve 13 ile 40 dolar karşılığı temin edilen OGS depozito iadeleri, cihazların alındığı banka üzerinden yapılacak.

Ispartakule Evleri başvuru ücreti ne kadar?

Toplam 1.849 adet konutun yer aldığı projede daire tipleri 1+1'den 4+1'e kadar farklılık gösteriyor. Proje toplam 448 bin 726 metrekareden meydana geliyor. Peki Ispartakule Evleri başvuru ücreti ne kadar?

Asansör periyodik kontrol ücreti 2015!

Binada/yapıda sürekli olarak kullanılan asansörün periyodik kontrolü, yılda bir defa yaptırılır. Periyodik kontrolün yaptırılmasına dair yükümlülük ilgili idare ve bina sorumlusuna aittir. Peki, asansör periyodik kontrol ücreti 2015 ne kadar?

Emlak Konut Ispartakule Evleri başvuru ücreti!

Kura çekimi 12 Temmuz'da gerçekleşecek olan Ispartakule Evleri'nde 15 bin TL peşinatla daire sahibi olunabiliyor. Peki Emlak Konut Ispartakule Evleri başvuru ücreti ne kadar?

Avcılar Ispartakule Evleri kura başvuru ücreti!

Toplam 1.500 konutun kurayla satışa sunulduğu Ispartakule Evleri'nde 15 bin TL peşinatla daire sahibi olunabiliyor. Projede başvurular devam ediyor. Peki Avcılar ıspartakule Evleri kura başvuru ücreti ne kadar?

Emlak Konut GYO Ispartakule Konutları başvuru ücreti!

Emlak Konut GYO ve TOKİ işbirliğiyle hayata geçirilen projede toplam 1.849 adet daire bulunuyor.Peki Emlak Konut GYO Ispartakule Konutları başvuru ücreti kapsamında iki grup için ne gibi farklılıklar olacak?

Tapuya şerh koyma ücreti 2015!

Tapu kütüğünde, mal sahibinin haklarını kısıtlama amacı ile şerh konulabiliyor. Peki, ne kadar masraf ödenir? Tapuya şerh koymak ne kadar? İşte tapuya şerh koyma ücreti 2015...

TOKİ Ispartakule Evleri başvuru ücreti ne kadar?

Toplam 1.849 adet daireden meydana gelen projenin ruhsatı 1 Haziran 2015 Pazartesi günü alındı. Proje Emlak Konut GYO ve TOKİ imzası taşıyor. Peki TOKİ Ispartakule Evleri başvuru ücreti ne kadar?

Vekalet noter ücreti 2015!

Vekalet sözleşmesi ise, vekilin vekâlet verenin bir işini görmeyi veya işlemini yapmayı üstlendiği sözleşme oluyor. Vekaletname noterde verilebiliyor. Peki, vekalet noter ücreti 2015 ne kadar?

Emlak Konut Ispartakule başvuru ücreti ne kadar?

Emlak Konut Ispartakule'de 15 bin TL peşinatla ödeme yapılabiliyor. Kurayla satışa sunulan projede 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 daireler bulunuyor. Peki Emlak Konut Ispartakule başvuru ücreti ne kadar?

Yeni elektrik aboneliği ücreti 2015!

Elektrik abonelik işlemleri; ıslak imzalı bireysel başvuru ile Müşteri Hizmetleri Merkezlerinden yapılıyor. Abonelik sözleşmelerinin kullanıcı adına olması gerekiyor. Peki, yeni elektrik aboneliği ücreti 2015 ne kadar?

Kira kontratında depozito bedeli 2015!

Gayrimenkul kiralamalarında mal sahibi kiracısından depozito bedeli isteyebiliyor.Güvence bedeli olarak bilinen bu ücret, belli bir sınırın üstünde olamıyor. Peki, kira kontratında depozito bedeli 2015 ne kadar?

Kira kontratı noter tasdik ücreti ne kadar?

Gayrimenkul kiralamalarında taraflar arasında belirli ve belirli olmayan bir süre için kira kontratı yapılabiliyor. Kira kontratı zorunlu olmamak ile birlikte noterde onaylatabiliyor. Peki, kira kontratı noter tasdik ücreti ne kadar?

Depozito ücreti Haberi

Depozito ücreti

Kiralamalarda depozito!

Konut ve işyeri gibi kiralama işlemlerinde, kanunlar kiraya veren kişiye güvence sağlaması açısından depozito isteme hakkı veriyor. Ancak depozito için istenecek tutarı kiraya veren istediği gibi belirleyemiyor.


Depozito ücreti, ancak en fazla üç aylık kira bedeli kadar alınabiliyor. Kiralama işleminin sona ermesi ve kiralama sürecinde maddi olarak herhangi bir zararın yaşanmaması durumunda söz konusu depozito bedeli, kiracıya iade ediliyor.


Kiralamlarda depozito hususu ile ilgili yasal hükümler "Kiracının güvence vermesi" başlığı altında madde 342'de şu şekilde açıklanıyor:


D. Kiracının güvence vermesi

MADDE 342- Konut ve çatılı işyeri kiralarında sözleşmeyle kiracıya güvence verme borcu getirilmişse, bu güvence üç aylık kira bedelini aşamaz.


Güvence olarak para veya kıymetli evrak verilmesi kararlaştırılmışsa kiracı, kiraya verenin onayı olmaksızın çekilmemek üzere, parayı vadeli bir tasarruf hesabına yatırır, kıymetli evrakı...