24 / 04 / 2024

Diyarbakır Anıtpark

Diyarbakır Anıtpark

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Anıtpark’ta yenileme çalışmalarına devam ediyor. Yıl sonunda halkın kullanımına açılacak park, donatı alanlarıyla engellilerin, çocukların, kadınların daha rahat yararlanacağı bir hale getirilecek,

Nef Arsa 31. ofisini Diyarbakır'da açtı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Nef Arsa, Türkiye'nin her yerindeki arsa portföyünün tanıtım ve satış operasyonları yürütmek üzere Diyarbakır'da yer alan yeni satış ofisini hizmete açtı. 31. Ofisini açan Nef, arsa tarafında genişlemeyi sürdürecek. 

6 soruda TOKİ Diyarbakır Sosyal Konut Projesi 2022!Diyarbakır ucuz konut projesinde hangi ilçelerde kaç konut yapılacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan vatandaşlara müjdelediği TOKİ Sosyal Konut Projesi ile ilgili ayrıntıları yeni açıkladı. Peki TOKİ Diyarbakır 2022 sosyal konut projesinde kaç konut inşa edilecek? TOKİ Diyarbakır 2022 Sosyal konut projesi detayları...

TOKİ Diyarbakır'da 18 bin 578 konut inşa etti!

Diyarbakır'da Bismil Ovası Tarımsal Sulama Tesisleri, Diyarbakır Tekstil OSB 30 Fabrika, 4. Otosanayi Sitesi ve Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Açılış Töreni"ne katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, törende TOKİ tarafından kentte inşa edilen projeler hakkında bilgi verdi.

Diyarbakır Silvan Barajı'nın gövde dolgusu yarın tamamlanacak!

Diyarbakır'ın "çılgın projesi" olarak bilinen Silvan Projesi kapsamında hayata geçirilen Silvan Barajı'nın gövde dolgusu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla tamamlanacak...

Diyarbakır Külliyesi 'nin inşaatında son durum ne?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından temelleri atılan Diyarbakır’daki Merkez Cami ve Külliyesi'nde inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, külliye inşaat alanında incelemelerde bulundu. 

Diyarbakır Yenişehir Millet Bahçesi'nin ihalesi yapıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Diyarbakır merkez Yenişehir ilçesindesi eski stadyum alanına kurulacak millet bahçesinin ihalesi gerçekleştirildi.

Diyarbakır yeniden inşa edildi!

Bir dönem terörle anılan Diyarbakır, kötü günlerini geride bıraktı. Vali Hasan Basri Güzeloğlu, “Huzuru sağladık, 2015-2018 arasında yüzde 50 büyüdük. Şimdi hedef 2 yılda 25 bin kişiye istihdam sağlamak” dedi.

Diyarbakır Küçük Sanayi Sitesi’nin temeli atılıyor!

Organize Sanayi Bölgesi’nde yapılan  “İl İstihdam Kurulu” toplantısında konuşan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı V. Hasan Basri Güzeloğlu, dağınık şekilde üretim gerçekleştiren esnafı temelini atacakları 2 milyon 500 bin metrekarelik Küçük Sanayi Sitesi’ne taşıyacaklarını müjdeledi.

Diyarbakır'a 41 milyar liralık yatırım yapıldı!

Diyarbakır'a bugüne 41 milyar yatırım yaptıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan,  kentte eğitim, spor, sağlık, altyapı, ulaşım, alanında hayata geçirilen yatırımlar ve sosyal yardımlar hakkında bilgi verdi.

Diyarbakır'a 160 milyon liralık altyapı yatırımı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın destek ve himayelerinde Diyarbakır'a havalimanına ilave pist, Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ve atıksu arıtma tesisi yapımı olmak üzere 160 milyon liralık altyapı yatırımı kazandırıldı.

Diyarbakır’da yatırım atağı!

Diyarbakır’da tekstil ve turizmde yatırım atağı yaşanıyor. Kentte Türkiye’nin ilk tekstil organize sanayi bölgesinin temeli atıldı. 49 fabrika yatırım için hazır halde.

TOKİ'den Diyarbakır'a 16 bin 847 konut!

AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı Teşkilat Yemeği'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Vatandaşlarımızı ev sahibi yapmak için Diyarbakır'da TOKİ vasıtasıyla toplam 16 bin 847 konut projesini hayata geçirdik." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Diyarbakır'ı imar etmek için çalışıyoruz!

Diyarbakır'da katıldığı Gençlik Festivali'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Biz, Diyarbakır'ı istismar etmek için değil imar etmek, geliştirmek, yükseltmek, huzura ve refaha kavuşturmak için çalışıyoruz." dedi.

Diyarbakır Anıtpark Haberi

Diyarbakır Anıtpark


Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Diyarbakır’ın en eski parklarından biri olması nedeniyle kentin belleğinde önemli bir yere sahip olan Anıtpark’ta yenileme çalışmalarına devam ediyor.  Yılsonunda halkın kullanımına açılacak park, donatı alanlarıyla engellilerin, çocukların, kadınların daha rahat yararlanacağı bir hale getirilecek, park,  dikilecek ağaçlarla renk cümbüşüne dönecek, çevresindeki duvarlar yıkılacak, vatandaşlara çimlere basmayın denilmeyecek, yeşil alan miktarı artırılacak, iyi aydınlatmayla daha güvenli hale getirilecek.


Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı'na bağlı Kent Mobilyaları ve Estetiği Şube Müdürlüğü’nün, kentin en eski parklarından Anıtpark’ta başlattığı yenileme çalışmaları devam ediyor.


2 milyon 53 bin liraya mal olacak ve yılsonunda bitirilecek proje kapsamında, Anıtpark’ta altyapı çalışmaları tamamlanma aşamasına getirildi. Bir hafta sonra park içinde üstyapı çalışmalarına başlayacak olan Belediyemiz, bu doğrultuda kuru havuz sistemi kurarak...