29 / 03 / 2024

Düzce Kent Bilgi Sitemi uygulaması nedir

Düzce Kent Bilgi Sitemi uygulaması nedir

Düzce Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü, Kent Bilgi Sitemi uygulaması ile vatandaşların tapu işlemlerini belediyeye gelmeden halletmesine olanak sağlayacak.

24 yılda 3 büyük deprem yaşayan Düzce, depreme dirençli kent olma yolunda!

Düzce'de depreme dayanıklı konut çalışmaları hızlandırıldı. Düzce son 24 yılda 3 büyük deprem yaşadı. Kent yeni güvenli konutların inşası çalışmalarıyla "depreme dirençli kent" olma yolunda ilerliyor.

Düzce Cedidiye'de zemin etüt çalışmaları başladı!

Düzce Belediyesi kent genelinde depreme yönelik çalışmalarını hızlandırıyor. Belediye kent genelinde zemin etüt çalışmalarına başladı.

Düzce'de tapu işlemleri belediyeye gelmeden yapılacak!

Düzce Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü, Kent Bilgi Sitemi uygulaması ile vatandaşların tapu işlemlerini belediyeye gelmeden halletmesine olanak sağlayacak.

Düzce'de imar barışı konuşuldu!

Düzce Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Ömer Cihangir ve Harita Mühendisleri Onur Kaymak ile Bilgehan Kıy, köy muhtarlarına İmar Barışı hakkında bilgi verdi. 

Düzce'nin çehresi değişti!

1999 Marmara Depremi'nden yaklaşık 3 ay sonra yeni bir depremle sarsılan Düzce'nin kent mimarisi, aradan geçen süre zarfı içerisinde değişti.

Yüreğir'de kent bilgi sistemi hayata geçiyor!

Yüreğir Belediyesi, iş ve işlemlerin daha düzenli yapılması, sözel, sayısal ve mekansal her türlü bilginin toplanıp bir veri tabanı içersinde oluşturulması, analiz edilmesi amacıyla Kent Bilgi Sistemi çalışmalarını devam ettiriyor.

Düzce Akçakoca Orhangazi Ortaokulu, kent müzesi olacak!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Yalçın Kurt, Düzce Akçakoca'da devam eden restorasyon çalışmalarını inceledi. Kurt, Orhangazi Ortaokulu'nun kent müzesine dönüşeceğini ifade etti.

Düzce Kent Müzesi belediye meclisi gündeminde!

Düzce Belediye Meclisi’nin gündeminde Düzce’de yöresel mimari eserlerin restorasyonu ile kültür varlıklarının korunması ve sergilenmesini içeren Kent Müzesi oluşturulması konusu ele alındı.

Düzce Namık Kemal ilkokulu yeni binasına kavuşuyor!

Düzce kent merkezinde 1999’da yaşanan depremden bu yana çelik konstrüksiyon binada eğitim veren Namık Kemal ilkokulu yeni binasına taşınacak.

Düzce Güreş Stadyumu 22 Temmuz'da açılacak!

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş projeler hakkında bilgi verdi. Yapımı devam eden Güreş Stadyumu 22 Temmuz'da açıklanacak.

Ereğli, Kent Bilgi Sistemi ile şekilleniyor!

Konya Ereğli Kent Bilgi Sistemi çalışmaları son hızla devam ediyor. Ereğli’nin dört bir yanının ’röntgenini’ çeker nitelikte sürdürülen çalışmalar kapsamında kurulan saha ekipleri ilçeyi gezerek bilgi topluyor.

Düzce'ye yeni kent meydanı geliyor!

Düzce Belediyesi Saguç meydanındaki düzenlemelere devam edecek. Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, alanda bulunan Celalettin Özdal parkının meydan ile bütünleştirileceğini belirtti.

Düzce Konuralp Tarihi Kent Meydanı görücüye çıkıyor!

Düzce Belediyesi AB Proje Ofisi tarafından hazırlanan ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’ndan (MARKA) hibe almaya hak kazanan “Konuralp Tarihi Kent Meydanı Düzenleme ve Restorasyon Projesi” için tanıtım toplantısı yapılacak.

Düzce Kent Bilgi Sitemi uygulaması nedir Haberi

Düzce Kent Bilgi Sitemi uygulaması nedir

Düzce Belediyesi, İnternet sitesinden yayınladığı Kent Rehberi ile vatandaşların tapu işlemlerine kolaylık sağlamaya hazırlanıyor. Sabah'tan Abbas Çakar'ın haberine göre; Vatandaşlar Kent Rehberi sistemi ile adres, adres kodu, ada-parsel, yapı, kapı numarası, şehirdeki önemli yerler ve bunun gibi birçok veriye belediye internet sitesi üzerinden kolaylıkla ulaşabiliyor. Yüzde 95 oranında güncel verilerle hizmet sunan Emlak ve İstimlak Müdürlüğü, verilerini sürekli güncelliyor. 

ADRES KODU DÖNEMİNE HAZIRIZ 

Emlak ve İstimlak Müdürlüğü bünyesinde bulunan Kent Bilgi Sistemi servisi tarafından yürütülen Kent Rehberinde vatandaşlar ayrıca İmar Planlarına ve bilgilendirme amaçlı İmar Durumu belgesine de erişim sağlayabiliyor. 

Diğer yandan Düzce Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü, yakın zamanda hayata geçirilecek olan adres yerine adres kodu dönemine de hazırlığını tamamladı. Türkiye genelinde adres kodları; DASK, Esnaf Sicil Kayıtları, Tapu işlemleri,...