29 / 03 / 2024

emeklilere konut edindirme yardımı

emeklilere konut edindirme yardımı

3320 sayılı kanun gereğince işçi ve memurlara yapılan konut edindirme yardımı kapsamında emeklilere KEY ödemesi var mı? Emeklilere KEY ödemesi nasıl yapılır? İşte emekli KEY ödemeleri...

‘Gençlere, çalışanlara, emeklilere ev almak hayal oldu’ diyen Buğra Gökçe sosyal konut müjdesi verdi!

Ev sahibi olmak her geçen gün zorlaşırken İzmir Büyükşehir Başkan Aday Adayı Buğra Gökçe X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Gençlere, çalışanlara, emeklilere konut almak hayal oldu” dedi. Şehirdeki konut fiyatlarını paylaşan Gökçe bir de hesaplama yaptı.

Konut Edindirme Sistemi (KES) nedir, nasıl işler?

Dünya gazetesi yazarı Prof. Dr. Ali Hepşen, bugünkü yazısında Konut Edindirme Sistemi'ni kaleme aldı. Peki Konut Edindirme Sistemi (KES) nedir?

Aşamalı konut edindirme sistemi: Önce arsayı sonra konutu al! İnşaat sektörüne etkisi nasıl olacak?

Son beş yılda arsa fiyatları ve inşaat maliyetlerinin artması ile vatandaşın konut alma hayali kabusa dönmeye başladı. Vatandaşların konut sahibi olmasına yardımcı olacak aşamalı konut edindirme sistemi devreye girdi. Peki yeni sistemin İnşaat sektörüne etkisi nasıl olacak?

Tüm Emekliler Derneği'nden emeklilere konut müjdesi!

Tüm Emekliler Derneği (Tüm. Emek. Der.) Isparta Şube Başkanı Hayati Yıldız, Isparta ilinde emeklilerin konut sahibi olacağını belirtti.

Emeklilere konut müjdesi!

Emekliler için hayata geçirilmesi planlanan konut projesi Batman'ın bir numaralı gündem maddesi oldu. Batman Belediye İş Sendikası konuya ilişkin açıklama yaptı...

Ev sahibi olmak isteyen emeklilere konut kredisi fırsatı!

Türkiye genelinde milyonlarca emekli vatandaş ev sahibi olmak istiyor. Kamu ve özel bankalar da ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara özel düşük faizli konut kredisi kampanyaları sunuyor.

Konut satışında vites yükselten adım!

Faiz hassasiyeti olan tüketicilerin tercih ettiği faizsiz konut edindirme sistemi artık hem yasal hem daha sağlam zeminde hizmet sunacak.

Faizsiz konut edindirme sistemi mecliste!

Faizsiz konut veya araç edindirme sistemi meclis gündemine taşındı. CHP'li Arı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Faizsiz konut edindirme sistemi yasalaşıyor!

FuzulEv Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Akbal, Türkiye'de "faizsiz bankacılık" gibi büyümesini hızla devam eden ve satışlarını yükselten "faizsiz konut" sektöründe faaliyet gösteren şirketlere regülasyon geleceğini anlattı.

Türkiye’de 24 milyon aile 'faizsiz konut sistemi'yle ev sahibi olacak!

Türkiye’de 24 milyon ailenin yarısı, ev alma hayalini hayata geçiremiyor. Birevim Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çiftçi , faizsiz konut edindirme sisteminin çözüm olacağını belirtti.

Erzurum'da emeklilere ucuz konut sözü!

Türkiye Emekliler Derneği Erzurum Şube Başkanı Ahmet Degen, emeklilere konut projesi için TOKİ ile görüşmelere başladı.

Ordu Gölköy'de konut edindirme hakkı önerisi!

Ordu ili Gölköy ilçesinin Sarıca Mahallesi'nde gerçekleşen heyelan sonrası risk altında bulunan tüm evler için vatandaşların yeniden konut edindirme hakkından yararlandırılması önerisi meclis gündemine taşındı. CHP'li Adıgüzel, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Temmuz'da faizsiz sistemle alınan konut sayısı rekor kırdı!

Geçen yılın aynı dönemine göre Haziran’da konut satışları yüzde 48 düşerken Eminevim’in faizsiz konut edindirme sistemi olan Elbirliği, son 6 ayda yaklaşık yüzde 34 büyüdü...

emeklilere konut edindirme yardımı Haberi

emeklilere konut edindirme yardımı

Emeklilere KEY ödemesi var mı?

Konut edindirme yardımı (KEY) güncel listesine, Emlak Konut Gayrikenkul Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi'nin hazırladığı Konut Edindirme Yardımı Hak Sahipleri Listesine www.keyodemeleri.com adresinden ulaşılabiliyor. Sorgulama T.C. kimlik numarası ile yapılabiliyor.


Peki, 3320 sayılı kanun gereğince yapılan konut edindirme yardımı kapsamında emeklilere KEY ödemesi var mı? Emeklilere KEY ödemesi nasıl yapılır?


Emekli KEY ödemeleri ile ilgili esaslar 3320 sayılı kanunun uygulama yönetmeliğinde şu şekilde açıklanıyor:


T.C. EMEKLİ SANDIĞI EMEKLİLERİNE YAPILACAK YARDIM 

T.C. Emekli Sandığı Emeklilerine Yapılacak Yardım 

Madde 16 − 5434 sayılı T.C. Emekli Sandığı Kanunu ile ek ve değişikliklerine göre Emekli olanlardan Bağımsız Konutu bulunmayanlara, T.C. Emekli Sandığınca, bu Yönetmelikte belirtilen süre, miktar, usul ve esaslara göre yardım yapılır. 


İştirakçi iken Emekli olanlardan Bağımsız Konutu bulunmayanlara, iştirakçi bulundukları süre içinde fâydalandıkları yardım...