19 / 04 / 2024

Eminönü Meydanı projesi

Eminönü Meydanı projesi

1937 yılında Eminönü Meydanı'nın açılması işine başlanacakmış. Genişletme çalışmalarıyla tarihi Yeni Cami meydana çıkarılacak ve caminin arka kısmı da temizlenecekmiş. Meydandaki bir kısım dükkanlar da yıktırılacakmış.

Eminönü Meydanı genişletiliyor!

1935 yılında Eminönü'ndeki Yeni Cami'nin etrafındaki dükkanlar ve barakalar istimlak edilecekmiş ve caminin etrafında yollar açılacakmış. İşte, Emlakkulisi.com Haber Merkezi'nin tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın hazırladığı özel haber...

1935 yılında Eminönü Meydanı genişletilecek!

1935 yılında Eminönü'ndeki Yeni Cami'nin etrafındaki dükkanlar ve barakalar istimlak edilecekmiş ve caminin etrafında yollar açılacakmış. Tarihi caminin tamamen meydana çıkarılmasıyla birlikte Eminönü Meydanı'da genişletilecekmiş.

1938 yılında Eminönü Meydanı'ndaki Valide Hanı iki ayda yıkılacakmış!

Belediye tarafından 1938 yılında Eminönü Meydanı'ndaki Valide Han'ının yıkımı için 2 ay süre verilmiş.

1940 yılında Eminönü'ne 20 milyon TL'lik proje! Ticaret Sarayı ve Vakıf binasının yapımı planlanmış!

1940 yılında, Eminönü Meydanı'na için yapılan çalışmaların ardından, Eminönü ile Unkapanı arasında 20 milyon lira bütçeyle Ticaret Sarayı ve Vakıf binası yapılacağının bilgisi verilmiş.

Eminönü Meydanı 1939 yılında tasarlanmış!

1939 yılında belediyenin imar planlarının arasında Gazi Köprüsü'nün iki tarafındaki yolların açılması ve Eminönü Meydanı'nın tasarlanması varmış.

Samsun Subaşı Meydan Projesi'nin yüzde 25'i tamamlandı!

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Subaşı Meydan Projesi'nin inşaat çalışmalarının yüzde 25'i tamamlandı.

Konya Şükran Mahallesi Dönüşüm Projesi'nde son durum ne?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ramazan Bayramı namazını Konya'daki tarihi Kapu Camisi'nde kıldı. Kurum, Konya'da devam eden Şükran Mahallesi Dönüşüm Projesi ve Mevlana Meydanı Yenileme ve Dönüşüm Projesi ile ilgili konuştu.

Şanlıurfa Kızılay Meydanı Projesi'nde son durum ne? 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kızılay Meydanı Projesi'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Proje dahilinde eski binaların yıkım işlemleri gerçekleşiyor. 

Tekirdağ Süleymanpaşa Büyük Meydan Projesi için yıkım başladı!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, il genelinde tarihi yapıları restore ederek şehre kazandırıyor. Restorasyon çalışmaları kapsamında "Süleymanpaşa Büyük Meydan Projesi" çerçevesinde 3. ve son aşama olan Telekom binasının yıkım çalışmaları tamamlandı.

Şanlıurfa'daki Meydan Projesi için acele kamulaştırma kararı!

Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesi Camikebir mahallesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazların yapımı planlanan Meydan Projesi'nin hayata geçirilmesi için Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından kamulaştırılmasına karar verildi.

Nevşehir Karasoku Kentsel Dönüşüm Projesi'ne destek!

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, hayata geçirilecek kentsel dönüşüm ve kent meydanı projesi kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'dan görüş aldı.

Sultangazi’de 'meydan projesi' protestosu!

Sultangazi’deki bir mahallede yapılması planlanan meydan projesi vatandaşları tedirgin ediyor. Evlerinin olduğu alana, meydan dışında AVM ve otopark da yapılacağını ifade eden mahalleliler, protesto yürüyüşü düzenledi.

Orhangazi Kültür Merkezi ve Meydan Projesi’nin ihalesi yapıldı!

Bursa'nın Orhangazi ilçesinde ilk etabı tamamlanan Kültür Merkezi ve Meydan Projesi’nin ikinci etap ihalesi bugün gerçekleşti. Proje, bölgenin en büyük projelerinden biri olacak.

Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı 2019'da tamamlanacak!

Son günelerde İstanbulluları meraklandıran Haliç’teki kazıkların sebebinin Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı projesi olduğu öğrenildi. 

Adana Kent Meydanı Projesi’nde yıkımların yüzde 70'i tamamlandı!

Adana Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, ’Kent Meydanı Projesi’nde incelemelerde bulundu. Son yılların en büyük vizyon projesi olarak nitelendirilen proje kapsamında yıkımların yüzde 70 oranında tamamlandı.

Eminönü Meydanı projesi Haberi

Eminönü Meydanı projesi



Eminönü Meydanı'nın açılmasına başlanıyor


Balıkpazarı ağzından Köprüye kadar Valide Kıraathanesi ve bir kısım dükkanlar yıktırılacak


    Tramvay Şirketi'nden alınan bir milyon lira ile Yenicami etrafının açılacağını ve Eminönü'nün tevsii için buradaki binaların istimlak edileceğini yazmıştık.

    Bu hususta ilk hazırlıklara başlanmıştır. Faaliyete geçmek üzere Nafıa Vekaleti'ne takdim edilen projenin tasdik edilerek gönderilmesi bekleniyor. Bu projede istimlak edilecek saha gösterilmiştir. 

    Köprünün Eminönü tarafından ve Balıkpazarı ağzından köprüye doğru uzanan Valide Kıraathanesi ile bu sıradaki bütün binalar, köprünün Yenicami önünü kapayan sağlı sollu bütün binalarla Bahçekapısı'na doğru uzanan cadde üzerindeki binalardan bir kısmı, bilhassa Yenicami Kemeri'ne bitişik olan ada ortadan...