28 / 03 / 2024

Ev kira gelir vergisi beyannamesi

Ev kira gelir vergisi beyannamesi

Kira gelir vergisi dönemi Mart ayında başladı. İstisna sınırından yüksek geliri olan kimselerin beyanname vererek vergi borcunu ödemeleri gerekiyor. Peki, ev kira gelir vergisi beyannamesi nasıl verilir? İşte yanıtı..

Ev beyannamesi nereye verilir?

2014 yılı içerisinde evini kiraya vererek istisna bedelinden yüksek kira geliri elde eden kimseler 2015 yılında kira gelir vergisi mükellefi oluyor. Peki vergi için ev beyannamesi nereye verilir?

Ev kira beyannamesi ne zaman verilir?

Beyana dayalı vergi olan kira gelir vergisi için istisna bedeli belirleniyor. İstisnadan yüksek geliri olanların beyanı belli bir süre içerisinde vermesi gerekiyor. Peki, ev kira beyannamesi ne zaman verilir?

Ev kira gelir vergisi beyannamesi!

Evini kiraya veren mal sahiplerinin elde ettikleri gelir, gelir vergisine tabi tutuluyor. 25 Mart 2014 tarihine kadar mesken geliri elde edenlerin ev kira gelir vergisi beyannamesini vermeleri gerekiyor...

Kira beyannamesi nasıl verilir? Evi kirada olanlara vergide indirim müjdesi: Kira gelir vergisi ödeme 2024!

Kira geliri elde edenlerin beyanname vermesi ve kira geliri vergisi ödemesi için kritik süreç başladı. Bu ay ev sahiplerinin bunu yapması gerekiyor. Peki kira beyannamesi nasıl verilir? İşte kira gelir vergisi ödeme 2024! 

Ev sahipleri dikkat! Kira gelir beyannamesi için son 5 gün!

1 Ocak-31 Aralık 2021 döneminde kiraladığı konuttan 7 bin TL, iş yerinden ise 53 bin TL'nin üzerinde gelir elde eden gayrimenkul sahiplerinin beyanname verme süreci 31 Mart 2022 tarihinde sona eriyor. Buna göre kira gelir beyannamesi için son 5 gün kaldı...

Kira gelir beyannamesi için son tarih ne zaman?

Kira gelir vergi ödemesi ne zaman yapılacak sorusu en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. İş yeri, konut, ev gibi gayrimenkulleri olan vatandaşlar konu hakkında bilgi sahibi olmak istiyor. İşte kira gelir vergi ödemesi hakkında detaylar haberimizde.

Bu yıl kimler kira gelir vergisi ödeyecek?

Geçtiğimiz sene ev veya işyerini ya da her iki gayrimenkulünü kiraya vererek gelir elde eden vatandaşların kira gelir vergisi ödemeleri gerekiyor. İşte, kira gelir vergisi ile ilgili tüm merak edilenler...

3 maddede kira gelir vergisi 2018!

2017 yılı içerisinde ev ve işyerlerini kiraya veren mülk sahipleri,  istisna sınırından yüksek gelir elde ettiyse bu yıl vergiden sorumlu tutulacak. İşte 3 maddede kira gelir vergisi 2018...

Kira gelir vergisi 2. taksiti son günü 2017!

1 Ocak - 31 Aralık 2016 tarihlerinde ev veya işyerini kiraya vererek gelir elde eden kimseler, bu sene kira gelir vergisi ödüyor. Peki, kira gelir vergisi 2. taksiti son günü 2017 ne zaman?

Kira gelir vergisinden düşülen giderler 2017!

Geçtiğimiz sene ev veya işyerini kiraya vererek istisna sınırından yüksek oranda gelir elde eden kimseler bu sene kira gelir vergisi ödüyor. Peki, kira gelir vergisinden düşülen giderler 2017 nelerdir?

Kira gelir vergisi haftaya başlıyor!

1 Ocak - 31 Aralık 2016 tarihleri arasında ev veya işyerini kiraya verenler bu sene kira gelir vergisi mükellefi oluyor. 2017 yılı kira gelir vergisi haftaya başlıyor..

Kira gelir vergisi 2. taksit ödemeleri için son 3 gün!

Gelir Vergisi Kanunu gereğince ev ve işyeri gibi taşınmaz malını kiraya vererek gelir elde eden mal sahipleri, vergi mükellefi oluyor. 2016 yılı kira gelir vergisi 2. taksit ödemeleri için son 3 gün kaldı..

Kira gelir vergisi 2. taksit ödemeleri için son 10 gün!

1 Ocak -31 Aralık 2015 tarihleri arasında ev veya işyerini kiraya vererek gelir elde eden kimselerin kira gelir vergisi 2. taksit ödemeleri için son 10 gün kaldı..

Kira gelir vergisi 2. taksiti ne kadar?

Geçtiğimiz sene ev ve işyerini kiraya evrerek kira geliri elde eden mülk sahipleri bu sene kira gelir vergisi mükellefi oluyor. Peki, kira gelir vergisi 2. taksiti ne kadar?

Kira gelir vergisi 1. taksit ödemeleri için son 2 hafta!

Ev ve işyeri kiralamalarından elde edilen gelirler vergiye tabi tutuluyor. Verginin 1. taksit ödemeleri 1 -31 Mart tarihleri arasında yapılıyor. Buna göre kira gelir vergisi 1. taksit ödemeleri için son 2 hafta bulunuyor..

Kira gelir vergisi öderken dikkat edilmesi gerekenler!

Ev veya işyeri geliri olan kimselerin mükellef olduğu kira gelir vergisinde beyan ve ödeme dönemi devam ediyor. Peki, kira gelir vergisi nasıl ödenir? Kira gelir vergisi öderken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Ev kira gelir vergisi beyannamesi Haberi

Ev kira gelir vergisi beyannamesi

Ev kira gelir vergisi beyannamesi nasıl verilir?

Kira gelir vergisi dönemi Mart ayında başladı. İstisna sınırından yüksek geliri olan kimselerin beyanname vererek vergi borcunu ödemeleri gerekiyor.


İstisna sınırı ev ve işyerleri için farklı tutarlarda belirleniyor. 2016 yılı için ev kira gelir istisnası 3 bin 600 TL, işyeri kira gelir istisnası ise 29 bin TL olarak belirlendi.


Peki, bu sınırın üstündeki gelirler için ev kira gelir vergisi beyannamesi nasıl verilir?


Ev kira gelir vergisi beyannamesi vergi dairesine gidilerek verilebiliyor. İsteyenler vergi beyanını internet üzerinden hazır beyanname sistemi ile de verebiliyor.


Sisteme giriş

Hazır Beyan Sistemine Başkanlığın internet adresi (www.gib.gov.tr) üzerinden giriş yapılacaktır.


Mükellefler güvenlik sorularını cevaplayarak veya İnternet Vergi Dairesi şifrelerini kullanarak Sisteme giriş yapabilecek ve buradan Başkanlıkça kısmen veya tamamen önceden hazırlanmış beyannamelerini görüntüleyebilecek, doldurabilecek, değiştirebilecek...