26 / 04 / 2024

ev otel konsepti

ev otel konsepti

İnşaat şirketleri otel konsepti geliştirdiklerini iddia ederek daireleri tüketicilere satılıyor.Fakat işin, görünen yüzünden çok farklı olduğu ortaya çıktı. Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Kadir Kurtuluş konuyla ilgili detayları anlatıyor...

Daha fazla turistin konaklaması için evler otele dönüştürülüyor!

Turist sayısını artırmak ve de gelen turistlerin daha kolay konaklayacak yer bulmaları adına otel haline getirilen evlerin sayısı gün geçtikçe artıyor...

Ev-otel konsepti nereye gidiyor!

Yurtdışında önemli bir pazar olan "ev-otel" konsepti Türkiye'de de giderek yaygınlaşıyor. Otellere nazaran daha ucuz olan sistem hem daire sahiplerine hem de konaklayan misafirlere kazandırıyor...

Ev Otel konseptini yasaklayan genelgenin tam metni!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, haksız kazanç doğurduğu gerekçesiyle turizm tesisi ruhsatı bulunan fakat konuta dönüştürülüp satılan tüm projeler için bir genelge yayınladı. Ev Otel konseptini yasaklayan genelgenin tam metni haberin içerisinde yer alıyor..

Fuar katılımcı sayısı artınca konutlar otele dönüştürüldü!

Yurtdışından Türkiye'ye gelen fuar katılımcılarının sayısı artınca Yeşilköy ve Beylikdüzü'ndeki evler otele dönüştü

Gayrimenkul sektöründe Rus hareketliliği başladı! Şirketler çalışanları için ev arıyor! 

Rusya merkezli birçok ambargodan etkilenmemek amacıyla ofislerini Türkiye’ye taşıyor. Aynı zamanda otel satın alarak turizm sektörüne de adım atmaya başlayan Rus şirketler, beyaz yakalı çalışanları için de ev arayışında. 

Vesta Global'dan 5 yıldızlı ev-otel projesi: L’and Vineyards!

2017'de Teuta Narazan ve Armağan Akyüz tarafından kurulan Vesta Global, Portekiz’de bulunan çok ödüllü, üzüm bağlarında yer alan 5 yıldızlı ev-otel projesi L’and Vineyards ile yatırımcılarına kazanç vaad ediyor.

Yabancı turiste otel konforunda kiralık ev!

Ev sahibi ve konuklar için her şeyi uçtan uca değiştiren bir ev kiralama platformu bulunan Türk girişimci Mehmet Yüksel, 2 yıl içinde toplam 10 bin kişiyi Türkiye'de ağırladı. Yüksel'in şimdiki hedefi ise Türk misafirperverliğini yurtdışına ulaştırmak.

Avantgarde Collection, otel ofisi konseptini Türkiye’ye getiriyor!

Avantgarde Collection, insanların ev veya ofis çalışmalarına alternatif olarak kendi otel odalarını rezerve etmelerini imkan sunan dünya genelinde yayılan Otel Ofisi (Live/Work) konseptini Levent’teki otelinde uygulamaya başlıyor.

Tunceli Halbori Gözeleri Millî Parkı'na otel yapılacak!

Tunceli’de Aleviler için kutsal mekanlarından biri olarak kabul edilen ve Milli Park statüsünde olan Halbori Gözeleri Millî Parkı’na bungalov ev tipi otel işletmeciliği için ihale yapılacağı ileri sürüldü... 

Müze otel konsepti Türkiye'de yayılmaya başladı!

Fark yaratmak, olmayanı sunmak ve deneyim yaşatmak gerçeğiyle yola çıkılan Müze otel anlayışı, İstanbul, Kapadokya, Sinop, Urla, Datça gibi Türkiye'nin birçok kentinde uygulanıyor...

Akıllı ev ne?

Son yıllarda sıkça duyduğumuz akıllı ev konsepti hayatımızın içine iyice girmiş durumda. Peki akıllı ev ne? Akıllı ev bize ne sağlar? Akıllı evle enerji tasarrufu yapabilir miyiz? İşte detaylar...

Şua İnşaat, Elite Concept ile doğaya dost akıllı ev konsepti sunuyor!

Gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakma hedefine katkıda bulunmak için tüm projelerini sürdürülebilirlik anlayışıyla hayata geçiren Şua İnşaat, Elite Concept ile doğaya dost akıllı ev konsepti sunuyor. Elite Concept'te yüksek enerji verimliliği ve su tasarrufu sağlanıyor. 

Serenay Sarıkaya butik otel açmak için taş ev bakıyor!

Güzel oyuncu Serenay Sarıkaya, Kazdağları'nda butik otel için taş ev bakıyor. Assos ve Ayvacık’a giden Serenay Sarıkaya, organik yaşam sunmayı hedeflediği oteli için yer baktı.

Rotana Hotels'den otelde ev konsepti!

Ortadoğu’nun en büyük turizm zincirlerinden biri olan Rotana Hotels, İstanbul’daki 4 oteliyle Türkiye’de hizmet veriyor. Otel odalarının içerisinde eve dair bir çok şey mevcut. 

Elite Concept'ten akıllı ev konsepti!

Şua İnşaat, tüm projelerini sürdürülebilirlik anlayışıyla hayata geçiriyor. Fikirtepe'deki son projesi Elite Concept, akıllı ev konsepti ile yüksek enerji ve su tasarrufu sağlıyor.

Otel fiyatları uçtu, kiralık ev gözde oldu!

Otel fiyatlarındaki fahiş artış kiralık konuta talebi artırdı. Tatilcinin yeni trendi kiralık konut oldu. Günlük kiralık fiyatları yüzde 50 artsa da otele göre fiyat avantajı sunuyor.

Elite Concept akıllı ev konseptiyle yüksek tasarruf sağlıyor!

Elite Concept, 24 katlı 3 blokta 785 konut, 26 ticari ünite ve sosyal yaşam alanlarından oluşuyor. Elite Concept, akıllı ev konsepti ile yüksek enerji ve su tasarrufu sağlıyor. 

ev otel konsepti Haberi

ev otel konsepti

Son yıllarda inşaat şirketleri otel konsepti geliştirdiklerini iddia ederek daireleri tüketicilere satıyor, akabinde daire sahiplerine geliştirilen işletim sistemiyle dairelerini otel olarak kiraya verip kar edebilecekleri vaat ediliyor. Bahsi geçen projelerde ev sahibi olan kişilerle sözleşme yapılarak, evlerin zilyetliği 10-15 yıllığına inşaat şirketine ait aracı şirkete devrediliyor, bu şirket binaları otel gibi hizmet verecek bir şekilde işleteceğini ve geliri ev sahibi ile bölüşerek yüksek kazanç sağlanacağını vaat ediyor ve sözde iki tarafta kazanıyor.


Fakat ne yazık ki işin arkasının, görünen yüzünden çok farklı olduğu ortaya çıktı. Sosyal medyada bu konuda mağdur grupları dahi oluştu, şikâyet sitelerine de çokça şikâyetler yazılmaya başlandı. 


Öncelikle, bu tarz inşaat şirketleri evinizi otel olarak işletelim hem siz kazanın hem biz kazanalım mottosu ile yola çıkmışsa da, bu...