26 / 04 / 2024

Eyüpsultan belediyesi yıkım kararı 2020

Eyüpsultan belediyesi yıkım kararı 2020

Eyüpsultan'da evlerin arkasına Revna Yapı İnşaat tarafından yapılacak olan Özel Kavram Okulu'nun inşaatı için evlerin yıkılması gerekiyordu. Ev sahipleri, yıkımın gerçekleşmemesi için mahkemeye başvurdu...

Eyüpsultan Belediyesi Kemerburgaz’daki 8 bin 741 metrekarelik araziyi satıyor!

Eyüpsultan Belediyesi, Kemerburgaz’daki yaklaşık 8 bin 741 metrekare büyüklüğündeki “rezerv yapı” yani yeni konut alanında kalan parselini satışa sunuyor.

Kadıköy Belediyesi tebligat olmadan yıkım yaptı!

Kadıköy Bağdat Caddesi'nde yer alan S.M. ve ağabeyi H.A.A.'ya ait dükkan için Kadıköy Belediyesi'nde yıkım kararı çıktı. İddialara göre; belediye tebligat göndermeden yıkım gerçekleştirdi. 

Eyüpsultan Gençlik Parkı'nda yıkım grevi!

Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yıkım kararı alınan Eyüpsultan Geçnlik Parkı'nda yıkım kararının bozulmasını isteyen vatandaşlar grev yapıyor. 

KİPTAŞ Eyüpsultan kentsel dönüşüm projesinde inşaat hızlandı!

İBB iştiraki KİPTAŞ tarafından Eyüpsultan Alibeyköy'de başlatılan kentsel dönüşüm projesinde çalışmalar tam gaz devam ediyor. KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, projedeki son durumu paylaştı. 

Eyüpsultan Gençlik Parkı yıkım karar yargıda!

Eyüpsultan'a bağlı Yeşilpınar'da kentsel dönüşüm çalışmaları için Eyüpsultan Gençlik Parkı'nın yıkımına karar vermişti. Söz konusu karar yargıya taşındı.

KİPTAŞ'tan Eyüpsultan kentsel dönüşüm projesinde müjdeli haber!

KİPTAŞ tarafından Eyüpsultan Alibeyköy'de hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesi kapsamında yüzde 99 uzlaşı sağlandı. KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, yakında projenin temelinin atılacağını söyledi.

KİPTAŞ Eyüpsultan kentsel dönüşüm projesinde son durum ne? 

KİPTAŞ tarafından Eyüpsultan Alibeyköy'de hayata geçirilecek olan kentsel dönüşüm projesinde tahliyeler devam ediyor. KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt sosyal medya üzerinden projenin son durumu hakkında bilgi verdi. 

Eyüpsultan Belediyesi borçlarına karşılık belediye binasını devretti!

Eyüpsultan Belediyesi vadesi geçmiş vergi borçlarına karşılık tescilli eski belediye binasını hazineye devretti. Belediyenin 14 milyon 938 bin TL'lik vergi borcu silindi.

KİPTAŞ Yeşilpınar dönüşüm projesinde yıkım öncesi gerginlik!

KİPTAŞ tarafından Eyüpsultan'ın Yeşilpınar Mahallesi'nde hayata geçen kentsel dönüşüm projesinde yıkım öncesi gerginlik yaşandı. KİPTAŞ'ın kendilerine haksız bir sözleşmeyi dayattığını öne süren mahalle sakinleri elektrik, su ve doğalgazı kesmeye gelen görevlilere karşı koyunca polis müdahale etti.

KİPTAŞ Eyüpsultan kentsel dönüşüm projesinin ihalesi yapıldı! 

KİPTAŞ tarafından Eyüpsultan Alibeyköy'de hayata geçirilecek olan kentsel dönüşüm projesinde yapım ihalesi gerçekleşti. Söz konusu ihale fizibilite çalışmasında öngörülenden daha iyi bir teklifle sonuçlandı. 

Kırıkkale Belediyesi, 11 metruk binanın yıkımını gerçekleştirdi!

Kırıkkale Belediyesi, kent genelinde çevre halkı için tehlike arz eden ve görüntü kirliliğine neden olan yapıları ortadan kaldırıyor. Belediye ekipleri ilde, 11 metruk binanın yıkımını gerçekleştirdi. 

Ümraniye'de yıkım gerginliği!

İstanbul'un Ümraniye Belediyesi yıkım yapılacak mahallelerde bazı dükkanların boşaltılması için tahliye kararı gönderdi. Mahallede faaliyet gösteren esnaf ise bu karara tepki gösterdi. 

Bağcılar Belediyesi'nden yıkım yapılacak bina için asbest raporu talebi! 

İstanbul Bağcılar Belediyesi, ilçede yıkım yapılacak binalar için "Asbest yoktur" raporu talep etti . 

Eyüpsultan belediyesi yıkım kararı 2020 Haberi

Eyüpsultan belediyesi yıkım kararı 2020

Eyüpsultan'da yapı kayıt belgesi bulunan evlerin arkasına Revna Yapı İnşaat tarafından yapılacak olan özel Kavram Okulu'nun inşaatı için Eyüpsultan Belediyesi yapı ruhsatı verdi. Okulun yapılması için evlerin yıkılması gerekiyordu.

İki mahkemenin verdiği yıkımın iptal edilmesi kararına rağmen özel okul inşaatı için bir ailenin evi Eyüpsultan Belediyesi tarafından yıkıldı. Cumhuriyet gazetesinin haberine göre iki mahkemenin yıkımın iptal olması kararı vermesine karşın tebligat göndermeden Bodur ailesine ait ev Eyüpsultan Belediyesi tarafından yıkıldı.

2018'in yılının okulun inşaatına başlanırken; 2019'un başında yıkılmak istenen evlerin sahiplerine inşaat sahipleri sözlü tacizlerde bulundu. Ev sahipleri; müteahhit, belediye ve zabıta tarafından sürekli olarak rahatsız edilirken, Revna Yapı İnşaat ev sahiplerine 25 bin TL teklif etti. Teklifin kabul edilmemesi üzerine bu miktar 80 bin TL ulaştı. Ancak ev sahipleri Temmuz...