19 / 04 / 2024

Gaziantep Şanlıurfa istasyonları

Gaziantep Şanlıurfa istasyonları

TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğü 6. Bölge Müdürlüğü tarafından işletilmesi planlanan “Mustafayavuz-Akçakale İstasyonları Arası Yeni Demiryolu Projesi” 391 milyon 720 bin 940 dolar yatırım bedeliyle hayata geçiriliyor...

Şanlıurfa'da otomobilin çarptığı inşaat işçisi yaşamını yitirdi!

Şanlıurfa-Gaziantep kara yolunun Birecik Tüneli çıkışında yolun karşısına geçerken otomobilin çarptığı inşaat işçisi yaşamını yitirdi.

Konutta en değerli iller: Antalya, Şanlıurfa ve Gaziantep!

Koronavirüsün etkisinin azalmasıyla birlikte ev fiyatları da aynı hızda yükseldi. Nüfusun en yoğun olduğu ve konut değer artışının en yüksek olduğu iller ise Antalya, Şanlıurfa ve Gaziantep oldu.

Şanlıurfa-Gaziantep Hızlı Tren Projesi'nde son durum!

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa-Gaziantep Hızlı Tren Projesi'nin de etüt çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Suriyeli iş adamları Şanlıurfa'da 20 fabrika kuracak!

İç savaş nedeniyle ülkelerinden ayrılıp Türkiye'ye sığınan Suriyeliler ülkemizde yaptıkları yatırımlarla birçok kişiye istihdam sağlıyor. Suriyeli iş adamları en çok İstanbul, Gaziantep, Mersin, Bursa ve Şanlıurfa'ya yatırım yapıyor.

Gaziantep ile Şanlıurfa arasına YHT geliyor!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Gaziantep ile Şanlıurfa arasında yapılacak hızlı tren projesi için sözleşmenin Ocak 2018'de imzalanacağını açıkladı. 

Şanlıurfa Edessa Konutları'nın yol sorunu çözülüyor!

Şanlıurfa'nın trafiğini rahatlatmak amacıyla kent merkezinde ve ilçelerde çalışmalarını hummalı bir şekilde sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Akçakale-Gaziantep Çevreyolu üzerinde bulunan Edessa konutlarının yol sorunu çözüyor.

Suriyeliler Hatay ve Şanlıurfa'da kira fiyatlarını artırdı!

Türkiye’ye sığınan Suriyeli mülteciler İstanbul, Gaziantep, Şanlıurfa ve Hatay’da kiralık ev talebinde patlamaya yol açtı. Kira fiyatlarında yüzde 100’e varan artışlar yaşanırken, kiralık ev bulmak da zorlaştı...

GO yakıt istasyonu Şanlıurfa'da açıldı!

GO yakıt istasyonları, birbiri ardına açılmaya devam ediyor. Türkiye'ye yayılan akaryakıt sektörünün genç ve dinamik markası GO ayrıcalıklarını, açtığı yeni nesil yakıt istasyonu ile Şanlıurfa'ya da taşıdı.

Şanlıurfa'da vakıflardan ticari tesis yapım işi ihaleye çıkıyor!

Şanlıurfa Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Şanlıurfa'da Ticari Amaçlı Tesis yapılmak üzere inşaat yapım ve işletme şartlı olarak toplam 10 yıl süreyle kiraya verilmesi işini ihaleye çıkarıyor.

Şanlıurfa'da 4 milyon 528 bin 840 TL'ye satılık triplex ev!

T.C Şanlıurfa 2. Satış Memurluğu, Şanlıurfa Karaköprü'de 4 milyon 528 bin 840 TL bedelle üç katlı bina satılıyor...

Diyarbakır ve Şanlıurfa'da konut satışlarında artış yaşandı!

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, yılın dördüncü döneminde Diyarbakır ve Şanlıurfa'da geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 6.2 artış yaşandı...

Pierre Cardin Şanlıurfa'da fabrika kuracak!

Aydınlı Grup, Pierre Cardin ve Polo markalarının üretimlerinin yapılacağı fabrikasını Şanlıurfa Birecik'e kuracak...

Şanlıurfa'da satılık arsalar: 1 milyon 984 bin liraya!

Şanlıurfa Belediye Başkanlığından: Şanlıurfa Dağ Eteği 'nde bulunan 4 adet arsa 28 Şubat 2013 tarihinde gerçekleştirilecek ihalede satışa çıkacak

Gaziantep Şanlıurfa istasyonları Haberi

Gaziantep Şanlıurfa istasyonları


T.C. Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü, 6 Bölge Müdürlüğü tarafından yapılması ve işletilmesi planlanan “Mustafayavuz-Akçakale İstasyonları Arası Yeni Demiryolu Projesi” 391 milyon 720 bin 940 dolar (823 milyon 828 bin 311 TL) yatırım bedeliyle hayata geçiriliyor.



Gaziantep İli, Şehitkamil İlçesi sınırları içerisinde yer alan Mustafayavuz İstasyonundan başlayan proje konusu demiryolu hattı, Oğuzeli, Nizip ve Karkamış İlçeleri ile Şanlıurfa İli Birecik ve Suruç İlçelerinden geçerek Akçakale İlçesinde yer alan Akçakale İstasyonuna vararak son buluyor.


Mevcut durumda tek hat olarak işletilmekte olan demiryolu hattının artan talebini karşılayabilmek amacıyla, Mustafayavuz–Akçakale arasındaki 189 kilometrelik mevcut demiryolu hattının standartlarının iyileştirilmesi ve çift hatta çıkarılması planlanmış olup, TCCD 6. Bölge Müdürlüğü tarafından Etüt ve Proje ihalesi yapıldı.


  

19. yüzyıl başlarında yapılmış olan mevcut demiryolunun çağdaş demiryolu...