25 / 04 / 2024

güneydoğuda yeni osb yatırımları

güneydoğuda yeni osb yatırımları

Yeni teşvik uygulamasında 6. bölgeye tanınan cazip avantajlar sayesinde Ağrı, Ardahan, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, İğdır, Kars, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak ve Van'a yatırım talebinde büyük artış oldu...

Manisa, sanayideki gücünü yeni OSB’lerle artıracak!

Manisa’da yeni OSB’ler kurulması planlanıyor. Bölgenin en önemli sanayi üsleri arasında yer alan Muradiye Islah OSB, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın onayıyla ‘ıslah’ ibaresinden kurtulurken, Saruhanlı Karma OSB’nin fizibilite çalışmalarına geçildi.

Vestel Güneydoğu'da 6 ayda 6 mağaza açtı!

18 yıldır Vestel bayisi olarak Güneydoğu Anadolu'da mağazalar açan Uğur Pazarlama, ilk 6 ayda, 6 yeni mağaza açtı. Bölgedeki Vestal mağazası sayısı 18'e çıkardı.

Güneydoğu'da yeni konutların inşası sürüyor!

Güneydoğu’nun kaderi dev yatırımlarla değişti. Terörden temizlenen şehirler inşa edilen konutlarla birlikte güzelleşti, hayat normale döndü.

Güneydoğu'ya 500 milyonluk yatırım geliyor!

Güneydoğu’da terörden temizlenen bölgelere turizm yatırımcıları akın etti. 9 yeni otel yatırımı için teşvik başvurusu yapıldı. Yatırımların toplam değeri ise 500 milyon TL’yi buluyor..

Doğu ve Güneydoğu’ya 24 bin yeni konut!

T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanı Mehmet Ergün Turan, TOKİ Haber Dergisi’nin Şubat sayısında Doğu ve Güneydoğu’daki projelerine ilişkin konuştu. 

Doğu ve Güneydoğu'daki imar çalışmalarına ağırlık verildi!

Yeni Türkiye Vizyonunda Doğu ve Güneydoğu'nun Kalkınmadaki Rolü" çalıştayında konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakcı, hükümetin Güneydoğu'daki imar ve ihya çalışmalarına ağırlık verdiğini belirtti.

Güneydoğu yatırımlarla şaha kalktı!

Terör nedeniyle büyük hasar göre Doğu ve Güneydoğu illeri, kayyum atanan belediyelerin diğer devlet kurumlarının ortaklaşa yürüttüğü projelerle yeni ve modern bir görüntüye kavuştu.

TOKİ Güneydoğu'da yeni konutlar inşa ediyor!

TOKİ ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın işbirliğinde Güneydoğu'ya yeni konutlar inşa ediliyor.

30 yeni OSB kurulacak!

Marmara ve Ege Bölgeleri için endüstri tesislerinin taşınma ve dönüşüm planları uygulamaya geçiyor. Bazı OSB'lerin kapanması bazılarının da taşınması gündemde. Marmara ve Ege'de Endüstri 4.0'a uyumlu 30 yeni OSB kurulacak.

Doğu ve Güneydoğu'da yeni konutlar için geri sayım başladı!

Çevre Bakanı Özhaseki, Doğu ve Güneydoğu'da kısa süre içinde vatandaşların yeni evlerini teslim almaya başlayacağını söyledi. Sürecin ortalama 2-4 ay içinde tamamlanması bekleniyor.

Ayakkabı sanayicileri Nihat Zeybekci’den yeni OSB istedi!

Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği (TASD) Başkanı Süleyman Gürsoy, yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’yi ziyaret etti. Ayakkabı sanayicileri Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’den yeni OSB istedi

Doğu ve Güneydoğu'ya 62 milyarlık kamu yatırımı!

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine 4 yılda 62 milyar liralık kamu yatırımı yapılmasını öngören yatırım ve kalkınma hamlesi, bölgedeki sanayi sitelerinde çalışanlar için yeni iş umudu oldu.

Doğu ve Güneydoğu yatırımları OSB'leri heyecanlandırdı!

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'ya yönelik olarak açıklanan son dönemlerin en büyük yatırım teşvik paketi bölgedeki Organize Sanayi Bölgeleri'nde (OSB) de büyük bir heyecan yarattı.

güneydoğuda yeni osb yatırımları Haberi

güneydoğuda yeni osb yatırımları

Yeni teşvik uygulamasında 6. bölgeye tanınan cazip avantajlar sayesinde Ağrı, Ardahan, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, İğdır, Kars, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak ve Van'a yatırım talebinde büyük artış oldu. 


Diyarbakır, Batman ve Mardin'deki Organize Sanayi Bölgelerinde abrika kurmak için bekleyen 500'ü aşkın girişimci, Organize Sanayi Bölgesinde yatırım şartındaki sürenin en az bir yıl uzatılmasını talep ediyor DOSIAD Başkanı Özkılıç: "Diyarbakır Organize Sanayi Bölgelesinde yer olmadığı için 200'ü aşkın firma yatırıma başlayamadı. 


Teşvik uygulamasında 6. bölgede yer alan illerdeki Organize Sanayi Bölgelerinde yatırım yapacak girişimcilerin teşvik avantajından faydalanmaları için ek süre verilmesi talep edildi. Yeni teşvik uygulamasında 6. bölgeye tanman cazip avantajlar sayesinde Ağrı, Ardahan, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, İğdır, Kars, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak ve Van'a yatırım talebinde...