26 / 04 / 2024

hasan karal rize

hasan karal rize

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, "Rize - Artvin havaalanının yedi aylık fizibilite çalışmalarını tamamladık ve teknik olarak Çayeli - Pazar arasında yapılabileceğini kararlaştırdık" dedi...

Rize'de arsa kavgası! Amca yeğenini öldürdü!

Rize Güneysu'da tartıştığı aynı ad ve soyadı taşıyan yeğeni Hasan Arıcı’yı (32) tabancayla başından vurup öldüren Hasan Arıcı'nın, yeni ev inşaatına başlayan yeğenini, arsasına birkaç metre müdahale ettiği için öldürdüğü iddia edildi.

Rize’deki yaylalara iş makinesi giremeyecek!

Rize Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hasan Bebek, Rize'deki yaylalara yapı malzemesi ve iş makinesinin herhangi bir idareden izin almadan çıkarılmasının yasaklandığını söyledi. 

Rize'de vatandaşlar imar barışı için sıraya girdi!

Rize Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hasan Bebek, kentteki yayla ve mera alanındaki binlerce yapı sahibin Türkiye genelinde getirilen 'İmar Barışı' uygulamasından yararlanacağını dile getirdi. 

Rize Şimal AVM'de çalışmalar sürüyor!

İnşaat çalışmaları devam eden Rize Şimal AVM'nin bölgeye değer katması bekleniyor. AK PARTİ Rize Milletvekili Hasan Karal AVM ile ilgili olarak; "Rize alışveriş merkezi ile anlık uğranılan yer olmaktan çıkacak" dedi.  

Kamu yatırımlarına en büyük engel istimlak sorunları!

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, kentte kamu yatırımlarının önündeki en büyük engelin istimlak sorunları ve maliyetleri olduğunu belirtti. AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, devam etmekte olan projelerle ilgili bilgiler verdi.

Rize Veliköy kentsel dönüşüm istiyor!

AK Parti Rize milletvekili Hasan Karal, Veliköy köyündeki vatandaşlarla bir araya geldiği toplantıda vatandaşların kentsel döşüm talepleriyle ilgili değerlendirmede bulundu.

Rize Havalimanı ihalesi 8 Eylül'de!

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize Havalimanı'nın ihalesinin 8 Eylül'de yapılacağını bildirdi.

Rize'nin yeni havalimanı bin günde tamamlanacak!

Rize Milletvekili Hasan Karal, ''Havalimanın ihaleye hazır hale gelebilmesi için bütün dosyanın hazır hale gelebilmesi lazım. Projemizin imar planlarının durdurulmasından sonra arkadaşlarımızla çalıştık ve biz imar planlarıyla ilgili mahkemeler bitmeden bu işin ihale sürecini başlattık.''dedi.

Rize Havalimanı ihaleye çıkıyor!

Rize milletvekili Hasan Karal: ''Rize için ortaya koyduğumuz projeler günü kurtarma projeleri değildir. Havalimanı için ÇED süresi başladı. 10 günlük bir süresi var. 10 günlük sürenin bitmesinden sonra ihale çalışmaları hemen başlayacak.'' dedi.

Rize İyidere Lojistik Merkezi'nin ihalesi sonuçlandı!

Rize Milletvekili Hasan Karal,“İyidere lojistik merkezimizin proje ihalesi sonuçlandı ve ihaleyi alan firmada belli oldu. Proje çalışmaları fiilen başlayacak. Lojistik merkez projesi Rize’nin değil Türkiye’nin en büyük projelerinden bir tanesidir.'' dedi

Rize Pehlivantaşı Tüneli'nde ışık göründü!

Rize Merkez Pehlivantaşı Duble Yolu'nun Pehlivantaşı Tünellerinde iki taraftan devam eden çalışmalar neticesinde tüneller birleştirildi. Rize Milletvekilleri Hasan Karal ve Hikmet Ayar, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap tüneli inceledi.

Rize-Artvin Havalimanı 2016 yatırım programına teklif edildi!

Ak Parti Rize Milletvekili HASAN Karal, Rize-Artvin Hava Limanı’nın Kalkınma Bakanlığı’nın 2016 yılı yatırım programına alınması için Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nca 750 Milyon TL’lik proje teklifinde bulunulduğunu açıkladı.

Hasan Karal, Rize'deki projeleri değerlendirdi!

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize’de yapımı devam eden, biten ve projelendirme aşamasındaki yatırımları değerlendirdi. Basın mensuplarıyla buluşan Karal, soruları yanıtlayarak Rize’deki projeler hakkında bilgiler verdi.

hasan karal rize Haberi

hasan karal rize


AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, "Rize-Artvin havaalanının yedi aylık fizibilite çalışmalarını tamamladık ve teknik olarak Çayeli-Pazar arasında yapılabileceğini kararlaştırdık" dedi.


Karal, Rize 53 Gazeteciler Derneğinde yaptığı açıklamada, Rize-Artvin havaalanı çalışmalarını yedi ay önce başlattıklarını belirtti.


Başbakan Erdoğan'ın verdiği talimat doğrultusunda havaalanı çalışmalarını başlattıklarını anlatan Karal, şöyle devam etti:


"Hiçkimsenin haberi olmadan teknik ekipler gelip 10 gün boyunca İyidere ile Fındıklı arasını taradılar. 'Havaalanı nerede yapılabilir, neresi uygundur' noktasında çalışmalar yaptılar. Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğüne bağlı Hava Meydanlığı Daire Başkanlığı yetkilileri burada epey bir zaman çalışma yaptı. Bu çalışmalar neticesinde Rize'de kara üzerinde bir havaalanı yapılamayacağı kararına varıldı. 'Rize'de böyle bir havaalanının yapılabileceği bir kara parçası yok' denildi. Pazar ilçesi sınırları içerisinde kalan Hamidiye bölgesinin havaalanı yapımına müsait olduğu zannediliyordu, teknik olarak...