25 / 04 / 2024

hatay şehir müzesi

hatay şehir müzesi

Hoşgörü şehri Hatay'ın tarihi, günlük yaşamı ve kültürü, 2014 yılına kadar 66 sene boyunca Antakya Arkeoloji Müzesi olarak hizmet veren tarihi taş bina Şehir Müzesi'ne dönüştürüldü!

Hatay Şehir Müzesi açıldı!

Hoşgörü kenti Hatay'ın tarihi, günlük yaşamı ve kültürünü yansıtan Şehir Müzesi ziyarete açıldı...

Hatay'daki tarihi taş bina Şehir Müzesi'ne dönüştürüldü!

Hoşgörü şehri Hatay'ın tarihi, günlük yaşamı ve kültürü, 2014 yılına kadar 66 sene boyunca Antakya Arkeoloji Müzesi olarak hizmet veren tarihi taş bina Şehir Müzesi'ne dönüştürüldü!

Hatay Musa Dağı Müzesi açılışa hazırlanıyor!

Türkiye'nin tek Ermeni Köyü olan Hatay'ın Samandağ İlçesine bağlı Vakflı Köyü'nde Musa Dağı Müzesi'nin inşaatı tamamlandı.

ETİ Şehir ve Göç Müzesi ne zaman açılacak?

ETİ Şehir ve Göç Müzesi'nin açılış tarihi meclis gündemine taşındı. CHP'li Süllü, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Akyurt'a şehir müzesi müjdesi!

Akyurt Kaymakamı Osman Altın, Belediye Başkanı Hilal Ayık ve beraberindeki heyet Çubuk Şehir Müzesi’ni ziyaret etti. Belediye Başkanı Ayık, Akyurt'a şehir müzesi kazandırmayı amaçladıklarını söyledi.

Sivas Şehir ve Sanayi Mektebi Müzesi Projesi için yıkımlar başladı!

Sivas Şehir ve Sanayi Mektebi Müzesi kapsamında eski yarı açık cezaevinin eklenti binalarının yıkımı başladı.

Hamdi Alkan Hatay'da Kurtuluş Müzesi açıyor!

Hamdi Alkan, doğum yeri Hatay’da, 1939 sonrası temalı Kurtuluş Müzesi açmaya hazırlanuyor. Alkan, 30 yıldır biriktirdiği koleksiyonları bağışladı...

Sivas Şehir ve Sanayi Mektebi Müzesi için imzalar atıldı!

Sivas Şehir ve Sanayi Mektebi Müzesi için Valilik'te imza töreni yapıldı. Yeni projenin kentin turizm potansiyelini artırması planlanıyor.

Eskişehir Odunpazarı Modern Müzesi 2019'da açılacak!

Eskişehir Odunpazarı Modern Müzesi’nin gelecek yıl açılacağını dile getiren Erol Tabanca, ‘2019 OMM’un yılı olacak’ dedi.

Beyoğlu'nda okçuluk müzesi inşa edilecek!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Yapı İşleri Müdürlüğü tarafından Beyoğlu'nda okçuluk müzesi inşa edilecek. Müzenin ihalesi 3 Aralık 2018 Pazartesi günü yapılacak...

Antalya Camii ve İslam Eserleri Müzesi'nin inşaatı durdu mu?

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in 200 milyon liralık maliyetli dev projesi 30 bin kişilik Antalya Camii ve İslam Eserleri Müzesi inşaatı durdu mu?

Kahramanmaraş Dondurma Müzesi'nin inşaatı tamamlanıyor!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, inşaatı süren Dondurma Müzesi’nde incelemelerde bulundu.

Konya Payitaht Müzesi'nin inşaatı son sürat!

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilenPayitaht Müzesi, Anadolu Selçuklu Devleti’ne başkentlik yapan Konya’da ecdadın hatıralarını gelecek nesillere aktaracak.

hatay şehir müzesi Haberi

hatay şehir müzesi

Hoşgörü şehri Hatay'ın tarihi, günlük yaşamı ve kültürü, 2014 yılına kadar 66 sene boyunca Antakya Arkeoloji Müzesi olarak hizmet veren tarihi taş binanın dönüştürüldüğü Şehir Müzesi'nde tanıtılacak.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, inşasına 1934 yılında Fransız arkeolog Claude M. Prost'un tavsiyesi üzerine başlanılan ve Hatay'ın Türkiye Cumhuriyeti'ne katılmasından sonra 1948 yılında Antakya Arkeoloji Müzesi olarak hizmete giren taş binanın içerisindeki eserler, daha iyi sergilenebilmesi için 2014'te Hatay Arkeoloji Müzesi'ne taşındı.

6 sene boş kalan tarihi taş binanın yeniden turizme kazandırılması için başlatılan çalışma kapsamında, rölöve ve restorasyon projeleri Adana Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylandı.

Restorasyon ve çevre düzenlemesi gerçekleştirilen tarihi taş binanın, ikinci kez müze olarak hizmet vermesi için başlatılan çalışma tamamlandı.

Hizmete gelecek ay girmesi planlanan müzede, 6 bölümde...