17 / 04 / 2024

hayvanat bahçesi özellikleri

hayvanat bahçesi özellikleri

Evcil ve yabani hayvanların yılda en az yedi gün halka sergilendikleri yerler olan hayvanat bahçesi nasıl olmalı? İşte Hayvanat Bahçelerinin Kuruluşu ile Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik esasları..

Gaziantep Hayvanat Bahçesi 15 Haziran'da yeniden açılacak!

Dünyanın en büyük hayvanat bahçeleri arsında yer alan Gaziantep Hayvanat Bahçesi, 15 Haziran'da yeniden ziyarete açılacak.

Ankara Hayvanat Bahçesi ne zaman açılacak?

Projelendirme aşamasında olan Ankara Hayvanat Bahçesi için çalışmalar devam ediyor. Ankara Hayvanat Bahçesi'nin 2021 yılında açılması bekleniyor.

Samsun Sarıgazel'e hayvanat bahçesi inşa edilecek!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir yaptığı açıklamada, "Sarıgazel Tabiat Parkı içerisinde bin 700 dönümlük alan içerisinde yapılacak olan Hayvanat Bahçesi ile hayvan dostlarımızı doğal yaşam alanına taşıyacağız" diye konuştu.

Ufuk Hayvanat Bahçesi Turizm Emlak Gıda İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ufuk Hayvanat Bahçesi Turizm Emlak Gıda İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 300 bin TL sermaye bedeli ile Aly Elsayed Salama ve Almoddather Alhadıdy ortaklığında kuruldu. 

Ankapark, Ankara Hayvanat Bahçesi projesi ile ihaleye çıktı!

Ankapark, Ankara Hayvanat Bahçesi projesi ile aynı anda ihale ediliyor. İhale 6 Eylül 2018 tarihinde gerçekleşecek...

Zeytinburnu Millet Bahçesi işte böyle olacak!

Zeytinburnu Beştelsiz Mahallesi’ndeki Askeri lojmanların yerine yapılacak Millet Bahçesi'nin detayları belli oldu. Dev proje işte böyle olacak...

Menderes Türel'den Millet Bahçesi müjdesi!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalyalılara millet bahçesi müjdesi verdi.

İbrahim Karaosmanoğlu: Gölcük Millet Bahçesi çok güzel olacak!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu yaptığı açıklamada, Gölcük Millet Bahçesi'nin çok güzel olacağını söyledi.

İstanbul Millet Bahçesi görücüye çıktı!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, AK Parti tarafından Yenikapı Miting Alanı'nda düzenlenen "Büyük İstanbul Mitingi"nde Millet Bahçesi projesinin görüntülerini ilk defa izletti. 

Bursa Millet Bahçesi için start verildi!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş yaptığı açıklamada eski stadyum meydanındaki beton kısımların kaldırılacağını ve yerine Bursa'ya yakışır ‘doğal ortam havasında’ bir Millet Bahçesi oluşturulacağını belirtti.

Konya'da Millet Bahçesi için ilk yıkım başladı!

Eski statların Millet Bahçesi'ne dönüştürülmesi talimatının ardından, Konya Atatürk Stadı'nda yıkıma başlandı.

Kayseri'ye millet bahçesi geliyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri'de eski Hava İkmal Bakım Merkezi'nin olduğu alana millet bahçesi yapacaklarını söyledi...

Millet bahçesi projesi, şehircilik açısından çok önemli bir karar!

TOKİ Başkanı Ergün Turan, " Millet Bahçesi Projesi şehircilik açısından çok önemli bir karar. 15 şehrimizde 15 eski stat yerine 'millet bahçesi' yapılacak" dedi...

hayvanat bahçesi özellikleri Haberi

hayvanat bahçesi özellikleri

Hayvanat bahçesi nasıl olmalı?

Evcil ve yabani hayvanların yılda en az yedi gün halka sergilendikleri yerler Hayvanat bahçesi oluyor. Hayvanat bahçelerinin kuruluşu, sahip olması gerekenler, 11 Ağustos 2007 tarihinde 26610 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Hayvanat Bahçelerinin Kuruluşu ile Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelikte açıklanıyor.


Peki, hayvanat bahçesi nasıl olmalı? Hayvanat bahçesi için aranan şartlar nelerdir?


Yönetmelik gereğince, hayvan nakil araçlarının girip çıkacağı, ziyaretçi girişinden farklı kapılar bulundurulması gerekiyor. Ayrıca, yayaların gideceği yol güzergâhı üzerinde, gidilecek hayvan kafesleri ve diğer birimler tabelalarla belirtiliyor.


Hayvanat bahçesi için genel şartlar

MADDE 11 – (1) Hayvanat bahçeleri aşağıdaki genel şartları yerine getirmekle yükümlüdür.


a) A grubu hayvanat bahçelerinin etrafı en az iki metre yüksekliğinde duvar ve üzerinde bir metre yüksekliğinde tel örgü ile çevrilir.


b) Ziyaretçilerin giriş ve çıkış...