29 / 03 / 2024

icra nasıl olur

icra nasıl olur

İcra ve İflas Kanununa göre ilama müstenit takip, son muamele üzerinden on sene geçmesi halinde zamanaşımına uğruyor. Peki bir alacak için icra nereden istenir? İcra takibi nasıl başlatılır?

İcra nedir?

İcra nasıl olur? İcra nasıl durdurulur? İcra nedeniyle hapis söz konusu mudur? Sorularınızın yanıtı detaylarıyla haberimizde...

Masrafsız tapu devri nasıl olur?

Taşınmaz malların tapu devir işlemlerinin tamamlanabilmesi için tapu dairesinde harç ödenmesi gerekiyor. Kimileri bu harç masrafını ödemek istemiyor. Peki, masrafsız tapu devri nasıl olur?

Aile konutu kira sözleşmesinin feshi nasıl olur?

Aile konutu olarak kullanılmak üzere kiralanan taşınmazlarda kiracılar fesih için eşinin rızasının gerekli olup olmadığını merak ediyor. Peki, aile konutu kira sözleşmesinin feshi nasıl olur?

Sitelerde ortak alanların kullanımı nasıl olur?

Son senelerde otoparklı, sosyal tesisli, bahçeli, havuzlu sitelere rağbet arttı. Birçok evin bir araya geldiği bu binalarda otopark, bahçe kullanımında ve bunların bakım harcamalarının ödemelerinde anlaşmazlıklar olabiliyor. Peki ortak alanların kullanımı nasıl olur? İşte ayrıntılar...

Boşanmada mal paylaşımı nasıl olur?

Geçen yıl Türkiye’de 541 bin 424 çift evlendi, buna karşılık boşanmaların oranı yüzde 8 arttı ve 155 bini geçti. Peki boşanmada mal paylaşımı nasıl olur?

Kardeşlerin mal paylaşımı nasıl olur?

Miras kalan mal ve mülk paylaşımında genelde kardeşler arasında anlaşmazlık çıkar. Peki kardeşlerin mal paylaşımı nasıl olur?

Konut kredisi erteleme nasıl olur 2020?

Kamu bankaları koronavirüs sebebiyle maddi sorun yaşayan işletmelerin anapara, faiz ve taksit ödemelerinin ertelenmesine karar verdi. Peki, konut kredisi erteleme nasıl olur? İşte konut kredisi erteleme 2020 detayları...

Boşanırken ev paylaşımı nasıl olur?

“Boşanmada ev kime kalır?” sorusu birçok boşanma aşamasıyla olan çiftleri yakından ilgilendiriyor. Peki, Boşanmada ev paylaşımı nasıl olur, oturulan ev kime kalır?

Konut kredisi yapılandırması nasıl olur?

Konut kredisi kullanan vatandaşlar kullandıkları kredisi nasıl yapılandıracaklarını merak ediyor. Peki konut kredisi yapılandırması nasıl olur?

Miras kalan evin mirasçılar arasında kullanımı nasıl olur?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Miras kalan evin mirasçılar arasında kullanımı nasıl olur?' sorusunu yanıtladı.

Boşanmada mal paylaşımı nasıl olur?

2018'de bir önceki yıla göre boşanmaların oranı yüzde 10.9 arttı. Senede 130-150 bin civarında çift boşanıyor. Arzu edilmeyen bu durumun sonucunda en çok mal paylaşımıyla ilgili sorun yaşanıyor. Peki boşanmada mal paylaşımı nasıl olur?

Emlak vergisi muafiyeti nasıl olur? 

Emlak vergisi 2019 son ödeme tarihi vatandaşlar tarafından da oldukça merak ediliyor. Gayrimenkul sahibi olup muafiyet şartlarını taşımayan herkesin emlak vergisi ödemek zorunda olduğu da biliniyor. Peki emlak vergisi muafiyeti nasıl olur? 

Kat mülkiyetinde kat ilavesi nasıl olur?

Kat mülkiyeti kurulu taşınmazlarda kat ilavesi aranan şartların sağlanması halinde yapılabiliyor. Peki, kat mülkiyetinde kat ilavesi nasıl olur?

Kentsel dönüşüm tapu harcı iadesi nasıl olur?

Kentsel dönüşümde inşa edilen yapılardan alınan evler için yatırılan tapu devir harçları ve müteahhitlerden daire satın alanların ödedikleri tapu harçları iade alınabiliyor. Peki, kentsel dönüşüm tapu harcı iadesi nasıl olur?

icra nasıl olur Haberi

icra nasıl olur

İcra nereden istenir?

İlamların icrası her icra dairesinden talep olunabiliyor. Alacaklı yerleşim yerini değiştirirse takibin yeni yerleşim yerini icra dairesine havalesini isteyebiliyor. 

İcra takibi, icranın zamanaşımı, haciz veya iflas istemek yetkisi gibi esaslar, İcra ve İflas Kanunu kapsamında şu şekilde açıklanıyor:


Takibin başlaması : 

Madde 35 – Takip, ilamın icra dairesine tevdii ile başlar. İstiyen alacaklıya kayıt numarasını mübeyyin bedava ve pulsuz bir ilmühaber verilir. 


İcranın geri bırakılması için verilecek süre

Madde 36 – (Değişik: 2/3/2005 – 5311/5 md.) 

İlâma karşı istinaf veya temyiz yoluna başvuran borçlu, hükmolunan para veya eşyanın resmî bir mercie depo edildiğini ispat eder yahut hükmolunan para veya eşya kıymetinde icra mahkemesi tarafından kabul edilecek taşınır rehni veya esham veya tahvilât veya taşınmaz rehni veya muteber banka kefaleti gösterirse veya borçlunun hükmolunan...