29 / 03 / 2024

ifraz işlemleri

ifraz işlemleri

Birden fazla taşınmaz malın tapusu nasıl birleştirilebiliyorsa, aynı şekilde tek bir taşınmaz malın tapusu da birden fazla tapuya bölünebiliyor. Peki, ifraz işlemleri 2016 nelerdir? İfraz işlemi nasıl yapılır?

İfraz işlemleri nasıl yapılır?

Ayırma anlamına gelen ifraz işlemleri nasıl yapılır ve bir ifraz işlemi için gerekli belgeler nelerdir? Bunun için haberimizi okuyun...

İfraz işlemi!

Ayırma işlemi olarak da bilinen tapu müdürlüğünde tescil edilmesi gereken ifraz işlemi ve ayrıntıları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

İfraz nasıl yapılır?

Sahip olunan taşınmazın birden fazla parsele ayrılması için yapılan işlemler bütünü olan ifraz etmek için atılacak adımları sizler için hazırladık. İfraz nasıl yapılır? için ayrıntılar bu haberde...

Tapuda ifraz işlemleri nasıl yapılır? İfraz işlemi için nereye başvurulur?

İfrazın kelime anlamı ayırmak olarak biliniyor. Tapu kütüğünde büyük boyutlardaki parsellerin başvuru üzerine tek tapu altındayken bölünmesi işlemidir. Peki, tapuda ifraz işlemleri nasıl yapılır? İfraz işlemi için nereye başvurulur? İşte konu hakkında tüm detaylar...

İfraz işlemleri 2016!

Birden fazla taşınmaz malın tapusu nasıl birleştirilebiliyorsa, aynı şekilde tek bir taşınmaz malın tapusu da birden fazla tapuya bölünebiliyor. Peki, ifraz işlemleri 2016 nelerdir? İfraz işlemi nasıl yapılır?

Arsa tapusu ifraz işlemleri!

İfraz işlemi, tapu kütüğünde yapılan ayırma işlemi olarak tanımlanıyor. Bu işlem arsa ve arazilerde yapılabiliyor. Peki, arsa tapusu ifraz işlemleri nasıl yapılır? İşte yanıtı..

Çorum Sungurlu Şehir Stadyumu'nun tapu işlemleri tamamlandı!

Çorum’un Sungurlu ilçesine yapılması planlanan Şehir Stadyumunun tapu işlemleri sona erdi. Geçen hafta, Şehir Stadyumu ile Mahmut Atalay Kapalı Spor Salonu’nun ifraz işlemi gerçekleşmişti.

Arsa ifraz işlemleri!

Tapu kütüğünde tek parsel olarak kayıtlı bulunan bir gayrimenkulün düzenlenen haritalara göre birden çok parçaya ayrılarak tapu kütüğüne tescil edilebiliyor. Bu işleme ifraz deniyor. İşte arsa ifraz işlemleri..

Tevhit işlemleri nelerdir?

Tapu üzerinde yapılan ifraz değişikliği ile bir tapu birden fazla parçalara ayrılabilirken, tevhit işlemi ile de iki farklı tapu birleştirilebiliyor. Peki, tevhit nasıl olur? Tapuda tevhit işlemleri nelerdir?

Plansız alanlarda tevhid işlemleri!

Tevhid ile kütüğe ayrı ayrı kayıtlı taşınmaz mallar birleştirilebiliyor. Planlı alanlarda, parselasyon planı yapılmadan bu adadaki parsellerde ifraz ve tevhid yapılamıyor. Peki, plansız alanlarda tevhid işlemleri nasıl yapılıyor?

Tapu ifraz işlemleri nelerdir?

İfraz olarak adlandırılan terim, gayrimenkulün düzenlenen haritalara göre birden çok parçaya ayrılarak tapu kütüğüne tescil edilmesi işlemi anlamına geliyor.Peki tapu ifraz işlemleri nelerdir?

Milli emlak irtifak hakkı işlemleri!

Devlete ait olan hazine taşınmazlara milli emlak deniyor. Bu arazilerin yönetim ve tasarrufu da devletin elinde oluyor. Peki, milli emlak irtifak hakkı işlemleri nasıl yürütülür?

İşyeri tapusunu mesken tapusuna çevirme işlemleri!

Apartman planında işyeri olarak kayıtlı bir bağımsız bölümün mesken olarak kullanılması, kat malikleri tarafından verilecek izine bağlı oluyor. İşte işyeri tapusunu mesken tapusuna çevirme işlemleri...

Mesken tapusunu işyeri tapusuna çevirme işlemleri!

Bir apartmanda yer alan meskende işyerinin açılması, Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında yer alan şartlara uyulmak kaydıyla mümkün olabiliyor. Peki, mesken tapusunu işyeri tapusuna çevirme işlemleri nelerdir?

Elektrik borcu taksitlendirme işlemleri!

2014 Eylül ayında Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Torba Yasa ile bazı alacak ve vergi borçları yapılandırılabiliyor. Yapılandırılabilen borçlar arasında elektrik de bulunuyor. Peki, elektrik borcu taksitlendirme işlemleri nelerdir?

Yabancı uyruklu tapu işlemleri!

Tapu Kanunu gereğince, yabancı uyruklu vatandaşlar, Türkiye'den gayrimenkul sahibi olabiliyor. Peki, tapuda gerekli belgeler nelerdir? Ne kadar tapu harcı ödenir? İşte yabancı uyruklu tapu işlemleri...

ifraz işlemleri Haberi

ifraz işlemleri

İfraz işlemleri 2016!

Birden fazla taşınmaz malın tapusu nasıl birleştirilebiliyorsa, aynı şekilde tek bir taşınmaz malın tapusu da birden fazla tapuya bölünebiliyor.


Bu işlem, tapu dairesinde yapılacak ifraz işlemi ile mümkün oluyor. Böylece ifraz işlemi yapılarak tek bir parsel halinde tapuya kayıtlı olan gayrimenkuller, birden fazla parsel şeklinde ayrılıyor ve tapu kütüğüne bu şekilde kaydediliyor.


Peki, ifraz işlemleri 2016 nelerdir? İfraz işlemi nasıl yapılır?


Bir tapunun ifraz edilebilmesi için gerekli belgelerin temin edilmesi ve tapu ifraz harcının ödenmesi gerekiyor.


İfraz için gerekenler:

Ayırma için serbest mühendislerce düzenlenmiş ve uygunluğu kadastro müdürlüğünce kontrol edilerek onaylanmış ve bir üst yazıya bağlanmış üç takım dosya içinde değişiklik beyannamesi, kontrol raporu ve eki belgeler,


Ayrılması istenen taşınmaz malın sahibine ait veya yetkili temsilcilerinin nüfus cüzdanı veya pasaportu ve temsil belgesi,


İstendiği...