23 / 04 / 2024

ifraz nedir

ifraz nedir

İfraz ile tapu kütüğünde tek parsel olarak kayıtlı bulunan bir taşınmaz malın düzenlenen haritalara göre birden çok parçaya ayrılmasına deniyor. Peki, İfraz dosyasında olması gerekenler neler?

Kapanan yolların ifrazı!

Kapanan yolların ifrazı mümkün mü? Merak ediyorsanız, konu ile ilgili hükümler için haberimizi inceleyebilirsiniz...

İfraz işlemi nasıl yapılır?

Tapu üzerinde gerçekleşen ifraz işlemi neyi ifade ediyor, ifraz işlemi nasıl yapılır merak ediyorsanız, yanıtı haberimizde bulabilirsiniz...

İfraz şartları!

Tek bir parseli birden fazla parsele ayırma işlemi, ifraz işlemi olarak tanımlanıyor. Peki ifraz şartları nelerdir? Detayları haberimizde...

İfraz işlemleri nasıl yapılır?

Tapu kütüğünde yapılabilen değişiklerden biri olan ifraz işlemleri nasıl yapılır? Detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

İfraz harcı!

Tapu kütüğünde bir parselin birden fazla parçaya ayrılması işlemi için belli bir harç talep ediliyor. Peki ifraz harcı ne kadar? İşte İfraz harcı ve detayları..

İfraz ne demektir?

Bir hukuk terimi olarak ifraz, bir gayrimenkulün düzenlenen haritalara göre birden çok parçaya ayrılarak tapu kütüğüne tescil edilmesi işlemi anlamına geliyor. İfraz ne demektir, detayları...

İfraz nedir?

Kelime anlamı ayırma olan ifraz kelimesi, hukuk terimi olarak ne ifade ediyor? İfraz nedir, ayrıntıları...

İfraz nasıl yapılır?

Sahip olunan taşınmazın birden fazla parsele ayrılması için yapılan işlemler bütünü olan ifraz etmek için atılacak adımları sizler için hazırladık. İfraz nasıl yapılır? için ayrıntılar bu haberde...

İfraz işlemi nedir? İfrazlı arsa nedir?

İfraz işlemi gayrimenkul alanında önemli bir terim olup gayrimenkul sahiplerini ilgilendirmektedir.  İfraz işlemi için izin ve onay süreci oldukça önemlidir ve belli başvuru süreci gerektirir. Bu işlemler tamamlandığında arsa ifrazlı arsa olarak adlandırılmaktadır. Peki ifraz ve ifrazlı arsa nedir?

İfraz nedir? İfraz işlemi nedir?

İfraz nedir? İfraz işlemi nedir? İfraz işlemi için gerekli belgeler nelerdir? soruları yanıtlanmayı bekleyen sorular arasında yer alıyor. İşte detaylı bilgiler!

Tapu ifraz işlemi nedir? Tapuda ifraz nasıl olur?

Tapuda tek bir parsel halinde kayıtlı olan gayrimenkullerin, birden fazla parsel şeklinde ayrılması ifraz olarak ifade ediliyor. Peki, Tapuda ifraz nasıl olur? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Arsa ifrazı nedir?

İfraz; tapu kütüğünde tek parsel olarak kayıtlı bulunan bir gayrimenkulün düzenlenen haritalara göre birden çok parçaya ayrılarak tapu kütüğüne tescil edilmesi işlemi oluyor. Peki, arsa ifrazı nedir? Nasıl yapılır?

Rızai ifraz nedir?

Tek parsel olarak tapuda kayıtlı olan taşınmazların, düzenlenen haritalara göre birden çok parçaya ayrılmasına ifraz deniyor. Peki, rızai ifraz nedir?

Cebri ifraz nedir?

Tapu kütüğünde kayıtlı bir taşınmazın birden fazla parsel haline getirilmesi işlemine ifraz deniyor. Peki, cebri ifraz nedir?

İfraz sözleşmesi nedir?

Tapuda tek bir parselde kayıtlı bulunan taşınmazın belirli usul ve esaslara bağlı teknik usullere göre, belli parsellere bölünerek, her parselin tapu kütüğünde ayrı bir sayfaya tescil edilmesine ifraz deniyor. Peki, ifraz sözleşmesi nedir?

İfraz haritası nedir?

İfraz işlemi için harita oluşturulması gerekiyor. Bu harita serbest harita mühendislerine yaptırılıyor. Peki, ifraz haritası nedir? İfraz haritaları nasıl hazırlanır?

Minimum ifraz şartı nedir?

Tapuda yapılabilen değişiklikler arasında yer alan ifraz, ayırma işlemi olarak karşımıza çıkıyor. İfraz işleminin yapılabilmesi için belediyeye müracaat ediliyor. Peki, minimum ifraz şartı ne demektir?

Tapuda ifraz harcı oranı nedir?

Tapuda ifraz işlemi tapu kütüğünde tek parsel olarak kayıtlı bulunan bir taşınmaz malın düzenlenen haritalara göre birden çok parçaya ayrılarak tapu kütüğüne tescil edilmesine deniyor.Peki, tapuda ifraz harcı oranı nedir?

Tapuda ifraz işlemi nedir?

İfraz sözlük anlamıyla ayrıma anlamına geliyor. Tapu üzerinde gerçekleşen ifraz işlemi nasıl yapılır? Tapuda ifraz işlemi için gerekli belgeler neler? Tapuda ifraz işlemi nedir?

İfraz işlemleri nasıl yapılır?

Tapu kütüğünde yapılabilen değişiklerden biri olan ifraz işlemleri nasıl yapılır? Detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

İfraz işlemi!

Ayırma işlemi olarak da bilinen tapu müdürlüğünde tescil edilmesi gereken ifraz işlemi ve ayrıntıları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

ifraz nedir Haberi

ifraz nedir

İfraz kelime manası olarak Ayırma anlamına geliyor.  (ifraz) tapu kütüğünde tek parsel olarak kayıtlı bulunan bir taşınmaz malın düzenlenen haritalara göre birden çok parçaya ayrılarak tapu kütüğüne tescil edilmesi işlemi olarak ifade ediliyor. 


İfraz işlemini yaptırmak için Harita Mühendislik firamasıyla anlaşma sağlamanız gerekiyor. Anlaşmayı sağladıktan sonra noterden tüm malikler Harita Mühendisi adına ifraz işlemlerini yapabilir diye vekalet çıkarmanız önem teşkil ediyor. 


İfraz işlemi yapılırken, imar planlarına uygun şekilde parselasyon haritaları hazırlanıyor ve imar kanunun 15 maddesine göre kamuya terk edilen alanlar bu haritalarda belirleniyor. 


İfraz işlemi öncelikle taşınmazın değerini arttırmak için yapılıyor.  Daha çabuk satılmasını sağlamak için yapılabiliyor.  Hazırlanan imar planının kolay uygulanmasını temin için yapılması gerekli oluyor. 


İmar kanunun 16. maddesi “ Belediye ve mücavir alan hudutları içindeki taşınmazların resen veya müracaat...