29 / 03 / 2024

ifraz şartları

ifraz şartları

İfraz işlemi ile tapu kütüğünde tek parsel olarak kayıtlı bulunan bir gayrimenkulün düzenlenen haritalara göre birden çok parçaya ayrılarak tapu kütüğüne tescil edilebiliyor. Peki, yola cephesi bulunmayan parseller ifraz edilebilir mi?

Arazi ifraz şartları!

Arazi ifraz işlemi; tek bir parseli birden fazla parsele ayırma işlemi olarak karşımıza çıkıyor. Arazi ifraz işlemi yapılabilmesi için bazı şartlar bulunuyor. İşte, arazi ifraz şartları!

İfraz şartları!

Tek bir parseli birden fazla parsele ayırma işlemi, ifraz işlemi olarak tanımlanıyor. Peki ifraz şartları nelerdir? Detayları haberimizde...

İfraz işlemleri nasıl yapılır?

Tapu kütüğünde yapılabilen değişiklerden biri olan ifraz işlemleri nasıl yapılır? Detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

İfraz harcı!

Tapu kütüğünde bir parselin birden fazla parçaya ayrılması işlemi için belli bir harç talep ediliyor. Peki ifraz harcı ne kadar? İşte İfraz harcı ve detayları..

11 soruda imar yönetmeliğinde ifraz ve tevhit şartları!

İfraz ve tevhit işlemlerine dair esaslar, Ekim 2017 tarihi itibari ile yürürlükte olacak Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında yeniden belirlendi. İşte 11 soruda imarda ifraz ve tevhit işlemleri esasları..

İmar durumunu nasıl öğrenebilirim?

İmar durum belgesi kapsamında, ne kadar büyüklükte bir inşaata izin verileceği; inşa edilecek yapıların ne kadar yükseklikte olacağı, tevhid ve ifraz şartları; arsa üzerinde nasıl bir yapılaşma olabileceği görülebiliyor. Peki, imar durumunu nasıl öğrenebi

Tarım arazilerinde ifraz şartları!

İfraz işlemi ile tek bir kimsenin mülkiyetinde olan arsalar bölünebiliyor. Ancak toprak kanunu ile tarım arazilerinin miras yolu ile bölünmesi dolayısı ile ifraz yapılması engellenmişti. Peki, tarım arazilerinde ifraz şartları..

Arsa ifraz şartları nelerdir?

İfraz, tapu kütüğünde tek parsel olarak kayıtlı bulunan bir taşınmazın teknik usullere tapu kütüğünde ayrı bir sayfaya tescil edilmesi işlemi olarak tanımlanıyor. Peki, arsa ifraz şartları nelerdir?

İfraz yapma şartları nelerdir?

Tek bir parselin parçalara ayrılması,bölünmesi ve tapu kütüğüne tescil edilmesine ifraz adı veriliyor.Peki ifraz yapma şartları nelerdir?İfraz için hangi evraklar gerekiyor?İşte ifraz için gerekenler..

Bina tamamlama sigortası şartları!

Tüketici Kanunu gereğince, Bakanlıkça projedeki konut adedi ya da projenin toplam bedeli kriterine göre belirlenecek büyüklüğün üzerindeki projeler için sigorta yapılması gerekiyor. İşte bina tamamlama sigortası şartları..

Yapı kullanma izninin şartları!

Yapı kullanma izni yapının ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren belge olarak tanımlanıyor. Yapı kullanma izni almanın bazı şartları bulunuyor. İşte, Yapı kullanma izninin şartları!

Emlak vergileri affı şartları!

Emlak vergi borcunu ödemeyen mükelleflere 2014 Eylül ayında Resmi Gazete 'de yayımlanarak yürürlüğe giren Torba Yasası ile af getirildi. İşte emlak vergileri affı şartları..

Site yönetiminden blok yönetimine geçiş şartları!

Apartman ve site yönetimlerinin nasıl olması gerektiği Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında yer alıyor. Site yönetiminden blok yönetimine nasıl geçilir? Site yönetiminden blok yönetimine geçiş şartları nelerdir?

Emlak vergisinden muafiyet şartları!

Sıfır oranlı emlak vergisi olarak nitelendirilen uygulamaya göre, muafiyet şartlarını taşıyan kimseler, bağlı oldukları belediyeye verecekleri bir beyanname ile vergiden muaf oluyor. İşte emlak vergisinden muafiyet şartları..

Çevre temizlik vergisi yapılandırma şartları 2014!

6552 sayılı Torba Yasasının Eylül 2014 'te yürürlüğe giren maddeleri gereğince emlak ve çevre temizlik vergilerinde yapılandırma yapılabiliyor. İşte çevre temizlik vergisi yapılandırma şartları 2014..

Emlak vergisinde af 2014 şartları!

6552 sayılı Torba Yasa, Eylül 2014 tarihinde yürürlüğe girdi. Kanun kapsamında emlak ve çevre temizlik vergisi borçları da bulunuyor. Peki, emlak vergisinde af 2014 şartları nelerdir?

Parsel tevhid şartları nelerdir?

Parsel tevhid (birleştirme) işleminin yapılabilmesi için tevhid işlemi yapılacak gayrimenkullerin bitişik olması gibi bazı şartlar bulunuyor. Peki, parsel tevhid şartları nelerdir? İşte, parsel tevhid şartları!

ifraz şartları Haberi

ifraz şartları

Yola cephesi bulunmayan parseller ifraz edilebilir mi?

İfraz işlemi ile tapu kütüğünde tek parsel olarak kayıtlı bulunan bir gayrimenkulün düzenlenen haritalara göre birden çok parçaya ayrılarak tapu kütüğüne tescil edilebiliyor. 


İfraz işlemlerinin yapılabilmesi için gerekli belgeler ile belediyeye müracaat ediliyor. Peki, ifraz şartları neledir? Yola cephesi bulunmayan parseller ifraz edilebilir mi?


Kapanan yollar ifraz şartları..

İmar planı kararı nedeniyle mahreç aldığı yolu kapanan ve imar adası ortasında kalan yola cephesi bulunmayan parseller ifraz edilemez. Bu alanda yola cephesi olmayan parsellere imar yoluna cephe sağlayacak şekilde arazi düzenlemesi yapılmadığı veya 20 nci maddeye göre uygulama yapılmadığı takdirde kapanan yollar, ifraz edilemez, komşu parsellere tevhit edilemez, veya ayrı bir parsel olarak değerlendirilip uygulama yapılamaz, yapı ruhsatı düzenlenemez. 


Sorumluluk ilgili idareye aittir. Bu gibi yerler, Kanunun ilgili...