20 / 04 / 2024

İlk kademe belediyesi anlamı

İlk kademe belediyesi anlamı

İlk kademe belediyesi ne anlama geliyor? İlk kademe belediyesi nedir? Merak ediyorsanız, yanıtı için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Bağcılar Demircan Sitesi'ndeki hak sahipleri uygun şartlarda mülk sahibi olacak!

Bağcılar Belediyesi 2019 yılında yaşanan depremde hasar gören Demircan Sitesi'nde hayata geçirilecek projeyle hak sahiplerini uygun şartlarda mülk sahibi yapacak.

Üsküdar Belediyesi borçları yüzünden mülklerini mi sattı?

Üsküdar Belediyesi'nin borçları nedeniyle mülk satışı gerçekleştirdiği iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Sütlü, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Burdur'da imar uygulamasındaki parselasyona bir grup mülk sahibinden tepki!

Burdur Belediyesi'nin hayata geçirdiği imar uygulamasına bir grup mülk sahibinden tepki geldi..

Kepez Belediyesi'nden okul sorununa imar formülü!

Kepez Belediyesi tarafından ilk kademe eğitim için okula ihtiyaç duyulan Karşıyaka Mahallesi'nde, imar revizyonuyla 5 bin 626 metrekare büyüklüğüne sahip bir okul arsası hazırlandı.  

İnşaat ruhsatları iptal edilen vatandaşlardan Datça Belediyesi'ne tepki!

Datça Belediyesi'nin bazı vatandaşların inşaat ruhsatlarını iptal etmesi üzerine, mülk sahipleri belediye binası önünde toplanarak tepki gösterdi

Ergene Belediyesi'ne ait arsanın değeri altında satıldığı iddiası!

Tekirdağ'ın Ergene Belediyesi bağımsız belediye meclis üyesi Doğan Akar, belediye mülkü bir arsanın değeri altında satıldığını iddia etti...

İzmit Belediyesi'nden kaçak yapılara ceza!

İzmit Belediyesi haftalık encümen toplantısı Derya Sokak’taki kaçak yapı için mülk sahibine 4 bin 16 lira, Alikahya Atatürk Mahallesi’ndeki  ilave kat inşaatına 5 bin 648 lira para cezası kesildi.

Bursa Karacabey kademe binasının temeli atıldı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Karacabey Belediyesi, kademe binasının temelini attı.

Nevşehir Uçhisar Belediyesi'ne kademe binası inşa ediliyor!

Nevşehir Uçhisar Belediyesi tarafından araçlarının bakım, onarım ve kontrolleri için kademe binası inşa ediliyor. 510 metrekare alanda inşa edilen binanın inşaatı hızlandı.

Ordu Gölköy'e kültür merkezi geliyor!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Gölköy'e kütüphaneye, kafeden saunaya kadar birçok birimin bulunduğu kültür merkezi inşa edecek. Proje 2 dönümlük arsa üzerinde yapılacak.

Büyükçekmece Belediyesi'nden Albatros Parkı açıklaması!

Büyükçekmece Sahili'nde yer alan Albatros Parkı olarak bilinen 30 dönümlük arazinin satılması tepki çekti.Büyükçekmece Belediyesi: "Alan iddia edildiği gibi park değil, belediyenin tapulu ve imarlı mülküdür. Yeşil alanın imara açılması söz konusu değildir" dedi.

Ordu Gölköy'e üçüncü meydan!

İlçeleri sosyal yaşam alanlarıyla buluşturan Ordu Büyükşehir Belediyesi, Gölköy ilçesinde üçüncü meydan projesinin yapımı için çalışmalara başladı.

Bodrum Belediyesi kendi mülkündeki kaçak yapıyı yıktı!

Bodrum Belediyesi, kendi mülkünde bulunan kaçak ve ruhsatsız yapıyı yıkım kararı verildikten 18 yıl sonra yıktı.

İlk kademe belediyesi anlamı Haberi

İlk kademe belediyesi anlamı

İlk kademe belediyesi nedir?

İlk kademe belediyesi, Büyükşehir belediye sınırları içinde ilçe kurulmaksızın oluşturulan ve büyükşehir ilçe belediyeleriyle aynı yetki, imtiyaz ve sorumluluklara sahip belediyelere deniyor.


İlk kademe belediyeleri, büyükşehir belediye sınırları içerisinde kurulabildiği için, ilk kademe belediyelerinin, büyükşehir belediye sınırları dışında belediye sınırı olamıyor. "İlk kademe belediyesi nedir?" sorusunu yanıtladıktan sonra, büyükşehir belediyesi nedir, nasıl kurulur? Bu hususlara değinelim.


Büyükşehir belediyesi

Büyük şehirlerde, büyük şehrin adı ile bir büyük şehir belediyesi kurulması halinde meydana geliyor.


Büyükşehir dâhilindeki ilçelerde ilçelerin adını taşıyan ilçe belediyeleri kuruluyor. Merkez ilçeler bu kanunun uygulanması bakımından ayrı bir ilçe sayılarak ve bu ilçenin büyükşehir belediyesi içinde kalan kısmında merkez ilçe belediyesi adı ile bir belediye kuruluyor.


Büyükşehir Belediyesi Kanunu’na göre,;

"Belediye sınırları içindeki ve bu sınırlara en fazla 10.000 metre uzaklıktaki...