25 / 04 / 2024

intifa hakkı için gerekli belgeler

intifa hakkı için gerekli belgeler

Gayrimenkul sahipleri, kendi taşınmaz malı üzerindeki yararlanma ve kullanma hakkını bir başkasına bırakabiliyor. Bu şekilde verilen hak, intifa hakkı oluyor. Peki, intifa hakkı tesisi için gerekli evraklar nelerdir?

İntifa hakkının kurulması için gerekenler!

İntifa hakkına sahip olan kişinin hayatı ile sınırlı olarak, başkasına ait bir taşınmazdan tamamıyla yararlanmak ve kullanmak hakkı olarak biliniyor. Peki, intifa hakkı için neler gerekli? İşte, intifa hakkının kurulması için gerekenler!

İntifa hakkı tesisi için gerekli belgeler!

Bir kimseye tahsil edilen gayrimenkulden yararlanma, gayrimenkulü kullanma hakkı intifa hakkı olarak tanımlanıyor. Bu hakkın tesisi için bazı belgeler gerekiyor. İşte, intifa hakkı tesisi için gerekli belgeler!

İntifa hakkı sahibinin ölmesi!

İntifa hakkı sahibinin ölmesi sonucunda ne oluyor? Söz konusu intifa hakkı bir başkasına devrediliyor ya da miras bırakılabiliyor mu? İntifa hakkı son mu buluyor? İşte yanıtı...

Kanuni intifa hakkı nedir?

İntifa hakkı, bir maldan yararlanma hakkı olarak ifade ediliyor. Buna göre "Kanuni intifa hakkı nedir?" sorunuzun yanıtı ev detayları haberimizin içerisinde yer alıyor...

İntifa hakkı sahibi kişi, söz konusu gayrimenkulü kiraya verebilir mi?

İntifa hakkı sahibi kişi, söz konusu gayrimenkulü kiraya verebilir mi, sorusunun yanıtı ve intifa hakkı detayları haberimizde...

İntifa hakkı nasıl kurulur?

Hukuki bir hak olan intifa hakkı nedir, intifa hakkı nasıl kurulur merak ediyorsanız yanıtı için haberimizi inceleyebilirsiniz...

İntifa hakkı nedir?

Taşınmaz mülk sahibi, mülk üzerinde yararlanma veya kullanma hakkını başkasına devrederse intifa hakkı söz konusu olur. İntifa hakkı nedir, detayları...

Arsa ve arazisi bedelsiz kamulaştırılanlar dikkat! AYM, bedelsiz kamulaştırma için 'mülkiyet hakkı ihlali' dedi!

Sakarya'nın Karasu ilçesinde Karayolları Genel Müdürlüğü’nün (KGM) yol yapımı gerekçesiyle bir taşınmazı bedelsiz kamulaştırdığı belirlendi. AYM, bedelsiz kamulaştırma için 'mülkiyet hakkı ihlali' dedi. İşte ayrıntılar...

Tapuda intifa hakkı ne demek? İntifa hakkı nedir?

İntifa hakkı, gayrimenkul konusunda pek çok kişi tarafından merak edilen bir kavramdır. İntifa hakkının ne anlama geldiğini ve devredilebilir mi yoksa devredilemez mi gibi sorular, bu kavramla ilişkili olduğu için net bir cevap aranmaktadır. Peki intifa hakkı nedir ve tapu ne anlama gelir?

Kamu müteahhitleri fiyat farkı ve tasfiye hakkı için yarın sahaya iniyor! 

Fiyat farkı düzenlemesinden memnun olmayan ve tasfiye hakkı şartlarını yeterli bulmayan kamu müteahhitleri, yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek için yarın sahaya iniyor. 

Satılık ve kiralık ev fiyatları katlandıkça katlandı! Barınma hakkının kolaylaşması için araştırma komisyonu kurulacak!

CHP İstanbul Milletvekili Ümit Beyaz ve 21 Milletvekili vatandaşların barınma hakkına daha kolay ve ekonomik şekilde ulaşabilmesi için yapılması gerekenlerin belirlenmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verdi. İşte ayrıntılar...

Yabancıların Türkiye’deki gayrimenkul yatırımlarının yüzde 23,6’sı vatandaşlık için!

EVA Gayrimenkul Değerleme raporuna göre, 2021 yılının ilk dokuz ayında Türkiye’de yabancı gayrimenkul yatırımlarının yüzde 23'ü vatandaşlık hakkı için yapıldı. 

Altınordu Alsancak Stadı kullanım hakkı için ilan verdi!

İzmir'de çürük olduğu için 7 yıl önce kapatılıp yıkıldıktan sonra Gençlik Spor Bakanlığı tarafından yerinde inşa edilen yapılan Alsancak Stadı'nda hakkı olduğunu söyleyen Altınordu, gazetelere ilan vererek stadın yarısını istedi. 

Türkiye'deki yabancı yatırımın yüzde 23,1’i vatandaşlık hakkı için!

EVA Gayrimenkul Değerleme raporuna göre, 2020 yılının son çeyreğinde Türkiye’de yabancı gayrimenkul yatırımlarının yüzde 23,1'i vatandaşlık hakkı için yapıldı. 

İntifa hakkı başkasında olan gayrimenkule haciz gelir mi?

Posta yazarı Tamer Heper 'Çocuk annesine kendisine ait dairede oturması için intifa hakkı vermiştir. Çocuğun vergi ve özel borçları için takip yapılmıştır. İntifa hakkı annesinde olan bu gayrimenkul haczedilebilr mi? İntifa hakkı sahibi anne, gayrimenkulden çıkarılabilir mi?' sorusunu cevapladı.

 Türkiye'deki yabancı yatırımın yüzde 36'sı vatandaşlık hakkı için!

EVA Gayrimenkul Değerleme raporuna göre, 2020 yılının son çeyreğinde Türkiye’de yabancı gayrimenkul yatırımlarının yüzde 36'sı vatandaşlık hakkı için yapıldı. 

Erdek Belediyesi'nin gayrimenkulü için yapılan ihalede fesat iddiası!

Balıkesir'in Erdek ilçesi Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, mülkiyeti belediyeye ait olan ve üzerinde benzinlik yer alan gayrimenkul için "akaryakıt istasyonu yapılması ve intifa hakkı ihalesi" ile "akaryakıt istasyonu kiralama ihalesi" düzenlendi.

Hakkı Saruhan Oluç: Kanal İstanbul için finansman bulmakta zorluk çekiliyor!

HDP Grup Başkanvekili Hakkı Saruhan Oluç, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında konuştu. Oluç, Bankacılık Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin kapsamında Kanal İstanbul Projesi'nin finansmanı için düzenlemelerin de bulunduğunu söyledi...

Baraj İnşası için Yapılan Kamulaştırmalarda Taşınmaz Malların Kamulaştırılması Hakkında Yönetmelik!

Baraj İnşası için Yapılan Kamulaştırmalarda Kamulaştırma Sahasına Mücavir Taşınmaz Malların Kamulaştırılması Hakkında Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Torunlar'dan kullanılan kredilerin teminatı için verilen ipotek hakkında açıklama!

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, ortaklık portföyünde yer alan varlıkların refinansmanı ve devam eden yatırım projelerinin finansmanı için kullanılan kredi ve kredinin teminatı için ipotek verilmesi hakkında açıklama yaptı...

intifa hakkı için gerekli belgeler Haberi

intifa hakkı için gerekli belgeler

İntifa hakkı tesisi için gerekli evraklar!

Gayrimenkul sahipleri, bu taşınmaz üzerindeki yararlanma ve kullanma hakkını bir başkasına bırakabiliyor. Bu şekilde verilen hak, intifa hakkı olarak karşımıza çıkıyor. Buna karşın, intifa hakkı mal sahibinde kalacak şekilde çıplak mülkiyet de devredilebiliyor.


Örneğin anne ya da baba gayrimenkulün intifa hakkını üzerinde bırakarak çıplak mülkiyet hakkını çocuklarına devredebiliyor. Böylece anne baba hayatta kaldığı sürece gayrimenkulü diledikleri gibi kullanabiliyor; vefat halinde ise miras veya intikal işlemi yapmaya gerek kalmadan gayrimenkul çıplak mülkiyet sahibi çocuğa kalmış oluyor. 


Ancak intifa hakkı mirasçıya intikal etmiyor ve bu hak bir başkasına devredilemiyor. İntifa hakkı, aynı zamanda ticari faaliyetler için de tesis edilebilebiliyor. 


İntifa hakkının tesis edilebilmesi için bazı gerekli belgeler ile birlikte tapya müracaat ediliyor. Peki, intifa hakkı tesisi için gerekli evraklar...