20 / 04 / 2024

ipm sabancı üniversitesi

ipm sabancı üniversitesi

İstanbul Politikalar Merkezi (İPM) Sabancı Üniversitesi Stiftung Mercator Girişimi’nin “İklim Değişikliği Bağlamında Türkiye’de Tarımın Dönüşümünün Politik Ekolojisi” çalışmasına göre, tarımsal araziler, 1980'li yıllara göre, yüzden 15 oranında azaldı ve bunun yarısından fazlasının konuta ayrıldı...

Prof. Dr. Naci Görür: ‘İstanbul’da 7 ve üzeri deprem olma olasılığı yüzde 64’

Sabancı Üniversitesi’nde “Toplum ve Afet Risk Yönetimi” temalı semineri düzenledi. Seminerde depreme ilişkin konuşan İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul’da 7 ve üzeri bir deprem olma olasılığının yüzde 64 olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Özgür Demirtaş'tan merak edilen soruya şoke eden cevap: Kefil olamam

Ekonomi alanında yaptığı yorum ve analizlerle dikkatleri üzerine çeken Sabancı Üniversitesi Finans Kürsü Başkanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş Twitter'dan kendisine gelen bir soruya şoke eden bir cevap verdi. İşte detaylar...

Özgür Demirtaş yine uyardı! Doların son hamlesi Türkiye için çok kötü oldu!

Sabancı Üniversitesi Finans Kürsü Başkanı Özgür Demirtaş, sosyal medya hesabından ekonomiye ilişkin görüşlerini paylaşmaya devam ediyor. Demirtaş, doların Euro'yu geçmesinin ardından döviz kurlarıyla ilgili dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.

Kripto para piyasasında Elon Musk tartışması!

Sabancı Üniversitesi Finans Kürsü Başkanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş, Elon Musk'ın Bitcoin açıklamalarına ilişkin konuştu. Demirtaş, "Elon Musk’ın yaptığı da yanlış, her coini aldırmaya çalışanın yaptığı da yanlış" dedi.

Özgür Demirtaş'tan kripto para uyarısı: Vagona binenlerin canı çok yanacak!

Thodex'in sahibi Faruk Fatih Özer'in 2 milyar dolarla yurt dışına kaçtığının ortaya çıkmasıyla beraber kripto para borsaları tartışmaları alevlendi. Sabancı Üniversitesi Finans Kürsü Başkanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş, kripto paralarla ilgili uyarılarda bulundu.

Çalışanlar evde kalmak istiyor!

Sabancı Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi tarafından ortak gerçekleştirilen araştırmaya göre, sonucunda, pandemi döneminde evden çalışanların büyük bölümü ardından da evden çalışmaya devam etmek istediğini sonucu ortaya çıktı.

Gayrimenkul sektöründe konferanslar dijital platforma taşınıyor!

Alkaş Yönetim Kurulu Başkanı-JLL Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Avi Alkaş ve Sabancı Üniversitesi Finans Kürsü Başkanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş'ın katılımıyla düzenlenen “Pandemi, Ekonomi Ve Finans: Peki Bundan Sonra Ne Olacak?” oturumunda, gayrimenkul sektörünün geleceği konuşuldu...

Tarım alanları konutlara ayrıldı!

İstanbul Politikalar Merkezi (İPM) Sabancı Üniversitesi Stiftung Mercator Girişimi’nin “İklim Değişikliği Bağlamında Türkiye’de Tarımın Dönüşümünün Politik Ekolojisi” çalışmasına göre, tarımsal araziler, 1980'li yıllara göre, yüzden 15 oranında azaldı ve bunun yarısından fazlasının konuta ayrıldı...

Ümit Şahin: Kanal İstanbul projesi Paris Anlaşması’na aykırı!

İstanbul Kongre Merkezinde gerçekleşen Kanal İstanbul Çalıştayı’nın öğleden sonraki oturumda sunum yapan Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyesi Sabancı Üniversitesi İklim Çalışmaları Koordinatörü Dr. Ümit Şahin, Kanal İstanbul projesinin Paris Anlaşması’na aykırı olduğunu dile getirdi...

Gayrimenkul yönetim kurullarında kadın sayısı artmalı!

Gayrimenkulde Kadın Liderler Platformu (GKL), Sabancı Üniversitesi’nin desteği ile Türkiye’de gayrimenkul ve inşaat sektöründeki şirketlerin yönetim kurullarını incelediler. 

ÇEİS, Liderlik Gelişim Programı ile sektörün liderlerini yetiştiriyor!

Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS) tarafından, çimento sektörüne vizyoner ve nitelikli liderler yetiştirmek amacıyla Sabancı Üniversitesi Yönetici Geliştirme Birimi (EDU) işbirliğiyle hazırlanan “ÇEİS Liderlik Gelişim Programı” sektörün yöneticilerine kapılarını açtı.

Pendik Kompozit Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi açıldı!

Pendik Kurtköy'deki Sabancı Üniversitesi Kompozit Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi, Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımıyla açıldı.

Columbia Üniversitesi Türkiye Çalışmaları Merkezi kuruldu!

Sabancı Vakfı ile Sabancı Üniversitesi’nde birer fon oluşturulmasını vasiyet eden merhum Sakıp Sabancı’nın adına Columbia Üniversitesi’nde bir kürsü ve Türkiye Çalışmaları Merkezi kuruldu.

ipm sabancı üniversitesi Haberi

ipm sabancı üniversitesi

İstanbul Politikalar Merkezi (İPM) Sabancı Üniversitesi Stiftung Mercator Girişimi’nin “İklim Değişikliği Bağlamında Türkiye’de Tarımın Dönüşümünün Politik Ekolojisi” çalışmasına göre, tarımın gayri safi milli hasıladaki (GSMH) payı hızla azaldı.

Cumhuriyet gazetesinin haberine göre, İstanbul Politikalar Merkezi (İPM) Sabancı Üniversitesi Stiftung Mercator Girişimi’nin “İklim Değişikliği Bağlamında Türkiye’de Tarımın Dönüşümünün Politik Ekolojisi” çalışmasına göre, tarımın gayri safi milli hasıladaki (GSMH) payı hızla düştü.

1980 yılında yüzde 25 olan pay bugün yüzde 7’ye geriledi. Tarım, 1980, yılında istihdamın yüzde 50’sini karşılarken bugün yüzde 20’ye düştü.

ARAZİLER KÜÇÜK

Araştırmada, Türkiye’de yaklaşık 3 milyon adet tarım işletmesinin olduğu, işletmelerin yüzde 80’inin toplam arazinin yüzde 30’una karşılık gelen 100 dekardan küçük araziye sahip olduğu ve yüzde 25’sinin sulu tarım, yüzde 75’inin kuru tarım olarak işlem gördüğü ve tarımsal...