20 / 04 / 2024

iskan ruhsatı ne zaman alınmalı

iskan ruhsatı ne zaman alınmalı

İskan ruhsatı, bir binanın inşaat ruhsatına, proje ve eklentilerine, mimari ve fenni kurallara uygun olarak yapılıp yapılmadığını gösteren belgedir. Peki, iskan ruhsatı ne zaman alınır?

Kadıköy'deki o inşaat için koruma amaçlı imar planı hazırlandı! İBB, 'kurul kararına aykırı' dedi.

İstanbul Kadıköy’de bulunan tescilli tarihi eser Sokullu Konağı ve arkasında yer alan 2 bloklu sitenin iskan ruhsatını alabilmesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koruma amaçlı imar planı hazırladı... İşte detaylar...

Ruhsat nedir, inşaat ruhsatı ne kadar tutar?

Ev yapmak isteyen kişilerden inşaat aşamasında bazı belgeler ve bu belgeler karşılığında ödemeler alınıyor. İnşaat aşamasında en önemli belgelerden biri de inşaat ruhsatıdır. Peki, Ruhsat nedir, inşaat ruhsatı ne kadar tutar? İşte detaylar...

İnşaat ruhsatı nedir? İnşaat ruhsatı nasıl alınır?

Yeni bir yapının inşa edilebilmesi için belediye veya özel il idaresinden alınan belge inşaat ruhsatı olarak adlandırılır. Peki inşaat ruhsatı nereden ve nasıl alınır? İnşaat ruhsatı ne kadar sürede alınır? İşte inşaat ruhsatı ile ilgili kapsamlı bilgiler haberin devamında yer alıyor...

Bir evin iskanı yoksa ne olur?

İskan raporuna dair pek çok soru yöneltilmektedir. Onlardan biri de “Bir evin iskanı yoksa ne olur?” sorusudur. İşte iskana dair merak edilen detaylar!

Prefabrik ev ruhsat masrafı ne kadar? İşte detaylar!

Prefabrik ev ruhsat masrafı ne kadar, prefabrik evler için ruhsat gerekli mi soruları yanıtlarını arıyor. İşte detaylar!

İskan harcı bu yıl ne kadar oldu?

İskan ruhsatı hukuki olarak bir binanın oturulabilir olması için zorunlu bir belgedir. Bu belgeyi alabilmek için belirlenen harç bedelinin ödenmesi gerekiyor. Peki, iskan harcı bu yıl ne kadar oldu?

İskan ruhsatı nasıl alınır? İskan alabilme şartları nedir?

İskan ruhsatı kısaca oturma izni anlamına geliyor. İskan ruhsatı alınmamış evler aslında yasal olarak oturmaya müsait olmuyor. Peki, İskan ruhsatı nasıl alınır? İskan alabilme şartları nedir? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

İskan ücreti 2022 ne kadar?

Ruhsat ve eklerine uygun olarak inşa edilen yapılar için iskan alınması gerekiyor. 5 yıl içerisinde iskanı alınmayan yapılar kaçak durumuna düşüyor. Peki, iskan masrafı ne kadar? 2022 iskan ücreti kaç TL? İşte tüm detaylar..

İskan olmazsa ne olur? İskan almak zorunlu mu?

İskan belgesi, bir binanın oturma izni olduğunun göstergesidir. İskan almamış bina ise yasal sürecini tamamlamamış demektir. Peki, İskan olmazsa ne olur? İskan almak zorunlu mudur? İşte tüm merak edilenler...

İskan nasıl alınır? İskan alabilmek için gerekli belgeler nedir?

Yeni bir ev alırken dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan biri de evin oturma izninin olup olmadığıdır. Oturma izni olan evler için iskan ruhsatı verilmektedir. Peki, İskan nasıl alınır? İskan alabilmek için gerekli belgeler nedir? İşte tüm detaylar...

5 yıl içinde iskan alınmazsa ne olur?

Müteahhitten ev alanlar iskan sorunu ile karşılaşabiliyor. Peki, müteahhit iskanı almadan gitmişse ne olur? 5 yıl içinde iskan alınmazsa ne olur?

Bir evin iskanı yoksa ne olur?

Konut alma aşamasında olan vatandaşlar, bazı terimlerin anlamını araştırıyor. Kimi ev ilanlarında iskansız olduğu belirtiliyor. Peki, bir evin iskanı yoksa ne olur?

Yapı ruhsatı ücreti 2022 ne kadar oldu?

Bu yıl yapı ruhsatı almak isteyenlerin ödeyecekleri ücretler belli oldu. Peki, yapı ruhsatı ücreti 2022 ne kadar? İşte açıklanan harçlar...

iskan ruhsatı ne zaman alınmalı Haberi

iskan ruhsatı ne zaman alınmalı

İskan ruhsatı ne zaman alınır?

İskan ruhsatı, bir binanın inşaat ruhsatına, proje ve eklentilerine, mimari ve fenni kurallara uygun olarak yapılıp yapılmadığını gösteren belgedir. 


Belediyelerin İmar birimlerinden alınan bu belge, binanın oturulabilir olduğunu; kişilerin can ve mal güvenliği açısından sakıncası olmadığını ortaya koyuyor. Peki, iskan ruhsatı ne zaman alınır, diyorsanız hemen yanıtlayalım.


İskan izni ne zaman alınacak?

İskan izni, söz konusu yapının inşaat çalışmaları bittikten sonra alınıyor. İnşaat çalışmaları tamamlanmayan; mimari projesinde belirtildiği gibi inşa edilmeyen yapıya iskan izni verilmiyor.


İskan izni verilmeyen yapılarda, oturum yasal olarak başlanmıyor. İçinde oturanlar için risk teşkil eden bu yapılar ayrıca kişilerin bazı haklardan yararlanmasını da engelliyor.


Örneğin, iskanı olmayan bir daireye sahip kişi, konut kredisi ile evini satamıyor. 


İskan ruhsatı bulunmayan binalarda, İmar Kanunun 31 nci maddesine göre bir...