24 / 04 / 2024

istanbul şehir stadyumu ne zaman yapıldı

istanbul şehir stadyumu ne zaman yapıldı

29 ocak 1933 tarihli Akşam Gazetesi'nde yer alan haberde belediye Yenibahçe'de yapılacak Şehir Stadyumu için arsaların bir kısmını istimlak etmişse de 1933 bütçesinden istimlak ve inşaat için 200 bin lira ayırmış.

1932 yılında kurulacak stadyumun arazisi 100 bin liraymış!

1932 yılında Şehir Stadyumu yapılacak arazide ki bahçeleri satın almak için belediye arsa sahipleri ile pazarlık etmiş. Harbiye'de bulunan Belvü Bahçesi ve Yorgancı Bahçesi arsaları için istenen para 100 bin liraymış.

Eskişehir 18 Eylül Stadyumu'nun yenilenmesi meclis gündeminde!

Eskişehir'in Mahmudiye ilçesinde bulunan 18 Eylül Stadyumu'nun fiziki durumuna ve yenilenmesi meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Kabukcuoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Şırnak Silopi Şehir Stadyumu inşaatı tamamlandı!

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Şırnak Silopi ilçesinde yapılan Silopi Şehir Stadyumu inşaatı tamamlandı. İnşa edilen yeni stadyumun değeri 3 Milyon 800 bin TL.

Tekirdağ'da inşaatına başlanan şehir stadyumu mecliste!

Tekirdağ ilinde inşaatına başlanan buz pisti ve şehre stadyum yapılması meclis gündemine taşındı. CHP'li Aygun, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Erzincan Şehir Stadyumu'nda son durum ne?

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Erzincan'da hayata geçirilen 13 bin seyirci kapasiteli, şehir stadyumu inşaatını inceledi.

Erzincan Şehir Stadyumu inşaatında son durum ne?

AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Kızılay İş Hanı, 500 yataklı devlet hastanesi ile 12 bin kişilik şehir stadyumu inşaatlarını inceledi.

Bergama'ya millet bahçesi geliyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İzmir'in Bergama ilçesi için müjdelediği Millet Bahçesi için ilk adım atıldı. Şehir Stadyumu’nun taşınıp, yerine Millet Bahçesi yapılmasını öngören karar, meclisten geçti.

Yeni Eskişehir Stadyumu eleştirilerine TOKİ’den açıklama geldi!

Eskişehir İnşaat Mühendisleri Odası Yeni Eskişehir Stadyumu hakkında: “TOKİ ev dışında inşaat yapmasın.” eleştirilerinde bulundu. TOKİ bu eleştiri üzerine hava koşulları nedeniyle hasarlı bölgelerin tadilat edileceği ile ilgili açıklama yaptı.

Eskişehir İMO'dan Eskişehir Stadyumu açıklaması!

Eskişehir’de 2016 yılında yapılan yeni stadyum hava koşulları nedeniyle zarar gördü. Stadyum Valilik ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından kullanıma kapatıldı.

Yeni Eskişehir Stadyumu'nda müsabaka yapılamayacak!

Yeni Eskişehir Stadyumu için karar verildi. Eskişehir İl Spor Güvenlik Kurulu'ndan çıkan kararda, stadın hala risk teşkil ettiği ve müsabaka yapılamayacağı söylendi...

Eskişehir Stadyumu çürük mü?

Yeni Eskişehir Stadyumu, 2016'da yoğun kar yağışı nedeniyle hasar alarak kullanıma kapatıldı. CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, “Bu stat 3 yılda bu hale nasıl geldi? TOKİ bu stadı kime yaptırdı?" dedi...

İstanbul Şehir Üniversitesi sorunu ne?

Köşe yazarı Dilek Güngör, "Görenleriniz oldu mu bilmiyorum. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından sonra art arda konuşmaya başladılar. Önce Ahmet Davutoğlu sapla samanı harmanladı, sonra Şehir Üniversitesi demagojiye başladı" diyor...

İstanbul Şehir Üniversitesi'nin hazin hikayesi!

Köşe yazarı Burhanettin Duran, "İstanbul Şehir Üniversitesi meselesinin geldiği nokta hazin. Hazin diyorum, gerçekten bin bir emekle kurulan ve kaliteli bir kadroya sahip Şehir Üniversitesi bu aşamaya gelmemeliydi" diyor...

Başakşehir Fatih Terim Stadyumu Bakanlığa tahsis edildi!

Mülkiyeti İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan Başakşehir Fatih Terim Stadyumu’nun tahsis işlemleri tamamlandı. 31 kiralık dükkân hariç olmak üzere stadyum, 25 seneliğine bedelsiz olarak Gençlik ve Spor Bakanlığına verildi.

istanbul şehir stadyumu ne zaman yapıldı Haberi

istanbul şehir stadyumu ne zaman yapıldı

Şehir stadyumu

Bu sene bütçeye 200 bin lira konacak


Şehir stadyumu inşa etmek üzere belediye 932 bütçesine 37 bin lira tahsisat koymuştu. Belediye, bu para ile Yenibahçe'deki arsaların bir kısmını istimlak etmişti. Fakat daha bir kısım arazi istimlaki lazım gelirken para yetişmemiştir.

Belediye bu sene içinde hem istimlaki tamamlamak hem inşaata başlamak için 933 bütçesine de yeni tahsisat koymağa karar vermiştir. Bütçenin vaziyeti müsait olursa vilayet bütçesinden yüz belediye bütçesinden de yüzer bin lira konulmak suretile bu işe başlanacaktır.



Akşam Gazetesi 29 Kanunusani(Ocak) 1933


Abdullah Kutalmış...