24 / 04 / 2024

İstiklal ve Bağdat Caddelerinin mağazaları

İstiklal ve Bağdat Caddelerinin mağazaları

Türk ekonomisinin nabzının attığı İstanbul’un en büyük alışveriş merkezleri İstiklal ve Bağdat Caddeleri’nin yanı sıra AVM’lerde de mağazalar birer birer kapanıyor.

Bağdat Caddesi, İstiklal Caddesi ve Nişantaşı'nda hem kiralar yükseldi, hem kentsel dönüşüm arttı! 

Cushman & Wakefield I TR International’ın Bağdat Caddesi, İstiklal Caddesi ve Nişantaşı Bölgesi’nin 2023 yılı perakende verilerini incelediği raporuna göre, 3 ana alışveriş caddesinde yükselen kiralar ve kentsel dönüşüm dikkatleri çekti. İşte o rapor...

Bağdat Psikiyatri Ve Psikolojik Danışmanlık Hizmetleri Anonim Şirketi kuruldu!

Bağdat Psikiyatri Ve Psikolojik Danışmanlık Hizmetleri Anonim Şirketi bugün Kadıköy'de 60 bin TL sermaye bedeli ile Selen Salebci, Ebrü Damla Bostancı ve Sude Yaşa Artum ortaklığında kuruldu.

Bağdat Caddesi'ndeki kiralık dükkanlar kapışılıyor!

Onlarca sektörden 750'si ana mağaza olmak üzere 3 bin iş yerinin bulunduğu Bağdat Caddesi'nde, doluluk oranı Apple mağazasının açılmasıyla yüzde 98'e ulaştı. Kalan mağazaların kısa sürede dolması ve cadde için yeni projelerin hayata geçmesi bekleniyor.

İTO ve Bağdat Ticaret Odası Irak'ta müteahhitlik projeleri hayata geçirecek!

İTO ve Bağdat Ticaret Odası'ndan Irak'ın 100 milyar dolarlık müteahhitlik projeleri için iş birliği gerçekleştirecek. Firmalar Irak'ın yeniden imar edilmesinde önemli paya sahip olacak. 

Bağdat Caddesi'nde konut fiyatları yükseldi!

İstanbul'un gözde yaşam merkezlerinden Bağdat Caddesi'nde son bir yıl içerisinde satılık ve kiralık gayrimenkul fiyatları arttı. Suadiye'de ise son bir yıl içindeki fiyat artışı yüzde 54 oldu.

Bağdat Caddesi'nde 4 ayda 46 dükkan kiralandı!

Kovid-19 salgını sebebiyle kapalı alanlara girmek istemeyenler AVM'ler yerine açık alanlara yönelmeye başladı. İnsanların, cadde üzerlerindeki kafe ve mağazaları tercih ettiğini dile getiren Bağdat Caddesi Derneği Başkanı Ali Güvenç Kiraz, caddedeki boş dükkanlara talebin arttığını belirtti. 

Bağdat Caddesi yok satıyor!

Dünyanın sayılı alışveriş caddelerinden Bağdat Caddesi, geçtiğimiz 2 yılda plansız kentsel dönüşüm sebebiyle değer kaybetmişti. Talebin ve fiyatların yeniden yükselişe geçtiği caddede, bu günlerde satılık ve kiralık kıtlığı yaşanıyor. Ne daire bulmak mümkün ne dükkan. 

Gökhan Alkan Bağdat Caddesi’nden 1,5 milyon TL'ye ev aldı!

Koronavirüs nedeniyle ailesinden uzak Gökhan Alkan, babaannesi ve dedesine Bağdat Caddesi’nden 1,5 milyon TL değerinde ev aldı.

Bağdat Caddesi açık alan mağazacılığıyla değerlenecek!

Bağdat Caddesi belki de en fazla açık alana sahip caddelerden biri. 6 kilometre uzunluğunda olan caddede salgın sonrası ciddi bir kalabalıklaşma oldu. Bağdat Caddesi Derneği, caddede açık mağazacılığın önem kazanacağını ve caddenin bu şekilde daha da değerleneceğini belirtiyor. 

Bağdat Caddesi gastronomi turizminin merkezi oluyor!

Bağdat Caddesi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güvenç Kiraz, caddenin, Türkiye'nin gastronomi ve turizm merkezi olması için Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile görüştüklerini söyledi...

Bağdat Caddesi eski günlerine geri dönecek!

Bağdat Caddesi’ni kültürel ve ticari anlamda geliştirmek için çalışmalarda bulunan Bağdat Caddesi Derneği, Paris'teki Champ-Elysees'i temsil eden komite ile işbirliği anlaşması yaptı.

Bağdat Caddesi'nden kentsel dönüşüm 2020'de yüzde 30 artacak!

AYİDER Başkanı Melih Tavukçuoğlu, İnşaat Zirvesi'ndeki konuşmasında 2020 yılında Bağdat Caddesi’nde ve çevresinde, kentsel dönüşüm çalışmalarının yüzde 30 artacağını söyledi...

Bağdat Caddesi 'Bağdat Caddesi Derneği' ile kurumsallaşıyor!

Kadıköyün simgesi olan ve dünyada birçok alışveriş caddesini geride bırakan Bağdat Caddesi, Bağdat Caddesi Derneği ile kurumsallaşıyor...

İstiklal ve Bağdat Caddelerinin mağazaları Haberi

İstiklal ve Bağdat Caddelerinin mağazaları

Türk ekonomisinin nabzının attığı İstanbul’un en büyük alışveriş merkezleri İstiklal ve Bağdat Caddeleri’nin yanı sıra AVM’lerde de mağazalar birer birer kapanıyor.


İç ve dış talepteki durgunluk, turizmin ve ihracatın gerilemesi, sanayide üretimin 7 yılın dip noktasını görmesi, şirketlerin dövizle borçları çığ gibi büyüyerek 208milyardolara yükseldi patlama gösteren iflas ertelemelere OHAL’le engel getirildi, bu durum açıkça konuşulamayan krizin de ayak seslerini verdi. Sonunda Türkiye ekonomisinin kalbinin attığı İstanbul’un en büyük caddeleri İstiklal ve Bağdat Caddeleri’nin yanısıra AVM’lerde de bir çok dükkanın kepenk indirmesini beraberinde getirdi. Piyasadaki nakit sıkıntısı küçük esnafı vurdu. 


İstiklal Caddesi 


Birçok esnaf işletmesini kapatmak zorunda kaldı. Son 10 yıllık dönemde ise 470 bin esnaf kepenk indirdi. Hem nüfus hem de istihdam hayatına giren kişi sayısı hızla artarken, esnaf sayısının azalması...