26 / 04 / 2024

izaleyi şuyu satış

izaleyi şuyu satış

Medeni Kanun gereğince ortak taşınmaz malın taksimi aynen mümkün olmuyor ise mahkemece satılarak bedelleri izaleyi şuyu davası ile paylaştırılabiliyor. Peki, izaleyi şuyu ihalesi nasıl yapılır?

Araç alım-satımında yeni dönem başlıyor! Artık mahkemeye gitmeye gerek kalmayacak!

Araç alım-satımında yeni dönem resmen başlıyor. Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) bünyesinde MASFEDTAM ismiyle kurulmuş olan tahkim mekanizmasıyla kusurlu araç alım satımındaki uyuşmazlıklar mahkemeye gidilmeden çözülecek.

İzale-i şuyu açık artırma 2021!

Medeni Kanuna göre ortak taşınmaz malın taksimi yapılamıyorsa mahkeme tarafından satışı yapılarak bedelleri izaleyi şuyu davasıyla paylaştırılıyor. Peki izaleyi şuyu ihalesi nasıl yapılır? İşte izale-i şuyu açık artırma 2021...

İzaleyi şuyu davasında satış süreci!

Hisseli gayrimenkul üzerinde bulunan ortaklığın bozulması için izale-i şuyu davası açılıyor. İşte izaleyi şuyu davasında satış süreci...

İzale-i şuyu satış iptali!

Hisseli gayrimenkul üzerinde bulunan ortaklığı bozmak için izale-i şuyu davası açılabiliyor. Peki, hisseli tapu satışı iptal edilebilir mi? İşte izale-i şuyu satış iptali...

Türk baron Hakan Ayık'ın mülkleri satışa çıkacak!

Birçok ülkede 300 milyon dolarlık uyuşturucu trafiğini yönetin Hakan Ayık için Avustralya mahkemesi gıyabi yargılama kararı aldı. Mahkeme 15 Nisan tarihinde gerçekleşecek duruşmaya katılmasa da Ayık’ın el konulan mülklerinin satılmasına karar verildi.

Ortaklığın giderilmesi davası ne zaman açılır?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Dededen kalma tarla bir kamu işlemi ile şuyulandırıldı. Şimdi biz o kişinin akrabalarına “Hakkınızı bize satın” diyoruz. Bu kişiler izaleyi şuyu davası açarsa ön alım hakkı çoğunluk olduğumuz için bize mi, onlara mı verilir? ' sorusunu yanıtladı.

Yaptığı sitedeki 24 daireyi 50'den fazla kişiye satıp kaçtı!

Kocaeli Darıca’da, müteahhit olan Y.D. 10 yıl önce 24 daireyi 50 kişiye satıp, aldığı 2,5 milyon lira ile kayıplara karıştı.  Uyuşturucu bağımlıları yarım kalan inşaatı mesken tuttu. Mağdurlardan biri olan Cüneyt Güngör, " 10 yıldır yetkililerden çözüm bekliyoruz" dedi...

İzaleyi şuyu davasında dikkat edilmesi gerekenler!

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Babam bir tarlanın 1/2’sine sahipti. Mirasçılardan biri tarladaki hissesini ne satıyor ne alıyor. İzaleyi şuyu davası açacağım. Dava açılınca bize ait olmayan 1/2 hissenin sahibi de işin içine giriyor mu?? sorusunu yanıtladı.

Şişli'de 23.9 milyon TL'ye satılık otopark!

13. Sulh Hukuk Mahkemesi İzale-İ Şuyu Satış Memurluğu, İstanbul'un Şişli ilçesinde 8 parsel üzerinde bulunan otoparkı satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkulün satış bedeli ise 23 milyon 958 bin TL olarak belirlendi.

Meksikalı baronların villaları satışta!

Meksika'da uyuşturucu kartellerinin liderlerinden ele geçirilen 27 lüks ev açık artırma usulüyle satışa çıktı. Evlerden gelecek para ise yoksullara dağıtılacak.

Emirgan Şerifler Yalısı'nın arsası satılıyor!

Boğaziçi’nin Avrupa Yakası’nda ayakta kalan en eski eser olma niteliğindeki Emirgab Şerifler Yalısı’nın 3 bin 250 metrekare alanlı harem kısmının arsası İzale-i Şuyu ile satılıyor.

Devremülk uyuşmazlıklarında nereye başvurulmalı?

Devremülk satın alan vatandaşlar zaman zaman devremülk sahibi kişi veya firmayla uyuşmazlık yaşayabiliyor. Peki, devremülk uyuşmazlıklarında nereye başvurulmalı?

Tapuda gerçek alım satım bedelini beyan etmeyene ceza!

Emlak değeri veya kredi kullanımı halinde kullanılan kredi miktarıyla uyuşmayan tapu satışlarında ceza uygulaması yapılıyor.

izaleyi şuyu satış Haberi

izaleyi şuyu satış

İzaleyi şuyu ihalesi nasıl yapılır?

Medeni Kanun gereğince ortak malın taksimi aynen mümkün olmuyor ise mahkemece satılarak bedelleri paylaştırılabiliyor.


Bu amaçla ortaklar arasında çıkan anlaşmazlıkların ve uyuşmazlıkların mahkeme yolu ile ortaklıklarının giderilerek çözülmesi için izale-i şuyu davası açılabiliyor.


İzale-i şuyu davası ile, bir taşınmaz mala ortak mülkiyet olarak sahip olan hissedarların mallarının aynen taksim edilmesi veya mahkemece satılarak bedellerinin hissedarlar arasında payları nispetinde paylaştırılıyor.


Söz konusu dava sulh hukuk mahkemelerinde görülüyor. Paylaşma biçiminde uyuşma sağlanmadığı takdirde paydaşlardan birinin istemi üzerine hâkim, malın aynen bölünerek paylaştırılmasına, bölünen parçaların değerlerinin birbirine denk düşmemesi hâlinde eksik değerdeki parçaya para eklenerek denkleştirme sağlanmasına karar verir.


Bölme istemi durum ve koşullara uygun görülmezse ve özellikle paylı malın önemli bir değer kaybına uğramadan bölünmesine olanak yoksa, açık artırmayla satışa hükmolunur. 


Satışın...