26 / 04 / 2024

İzmir Cumhuriyet Eğitim Müzesi restore

İzmir Cumhuriyet Eğitim Müzesi restore

Açık olduğu dönemde çok sayıda öğrencinin ziyaret ettiği, Cumhuriyet filmlerini izlediği İzmir Cumhuriyet Eğitim Müzesi ve Türk Eğitim Tarihi ve Teknolojileri Müzesi'ni kurtarma çalışması başladı...

Eğitim-iş sendikasının hangi illerde yetkili olacağı belli oldu! İşte detaylar

Eğitim-İş Sendikası 2023 yılında yetkili olduğu il ve ilçeler hakkında bir açıklama yaptı. Sendika İzmir, Kocaeli, Antalya ve birçok ilde yetkili olarak belirlendi. Buna göre Eğitim-İş Sendikası’nın giderek büyüdüğü gözler önüne serildi. 

İzmir'de ev kiralarına yüz yüze eğitim zammı!

Türkiye genelinde kiralık evlerin fiyatları uçtu. İzmir'de fiyatlardaki artıştan nasibini aldı. Geçtiğimiz seneyi uzaktan eğitim ile geçiren öğrenciler okullarının olduğu şehirlere dönmeye başladı. Ev arayan öğrenciler; fahiş kira tutarlarıyla karşı karşıya kaldı.

Foça'daki eğitim alanının imar planı değişikliğine mahkemeden dur!

İzmir’in Foça ilçesindeki Bağarası Mahallesi’nde yer alan ve büyükşehir meclisince eğitim alanından alınarak özel eğitim alanı yapılması uygun görülen alan için Şehir Plancıları Odası tarafından dava açıldı.

Yozgat Adalet Eğitim Merkezi'nin inşaatında sona gelindi!

Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç ve Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, Adalet Eğitim Merkezi ve kapalı ve açık cezaevi inşaatlarını inceledi. Projelerin inşaatlarında sona gelindiği açıklandı.

SGK İzmir Eğitim ve Dinlenme Tesisi'nin satıldığı iddiası TBMM'de!

CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit, SGK İzmir Eğitim ve Dinlenme Tesisi'nin satıldığı iddiası TBMM gündeminde konu oldu..

Büyük kentler eğitim için arsa bulamıyor!

Türkiye'de değişen eğitim sisteminin tartışıldığı şu günlerde büyük kentlerde de okul için arsa bulma zorluğu yaşanıyor. Örneğin İzmir'de eğitim için belediyenin arsa tahsisi yapması gerekiyor ama zorluk yaşanıyor.

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi için otel projesi!

İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin ek hizmet binasının yanına depremzedeler, mülteciler ve öğrenciler için otel inşa edilecek.

Öğrenci etüt eğitim merkezlerine ilişkin 8 sorun mecliste!

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'a öğrenci etüt eğitim merkezlerine ilişkin 8 soru sordu..

TeamERA, Antalya'da eğitim semineri verecek!

Eğitim seminerlerine aralıksız devam eden ERA Gayrimenkul Türkiye, İzmir ve Ankara'dan sonra şimdi de Antalya'da seminer verecek. TeamEra Antalya semineri 14 Şubat'ta..

Torbalı Sosyal Eğitim Merkezi'nin temeli atıldı!

Torbalı Belediyesi'nce Atatürk Mahallesi'nde yapımına başlanan çok amaçlı düğün salonu ile Sosyal Eğitim Merkezi'nin temeli atıldı. Törende konuşan AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya "Torbalı Belediyesi yatırımlarıyla ilçeyi şahlandırıyor" dedi.

Akyaka Orta ve Yüksek Eğitim Vakfı’na operasyon!

İzmir'de Sancak Cami Derneği’nin yönetimini ele geçirdikten sonra sahip oldukları 99 gayrimenkulle, FETÖ/PDY’ye finansal destek sağladığı belirlenen Akyaka Orta ve Yüksek Eğitim Vakfı’na operasyon düzenlendi.

Tago Architects 4 farklı coğrafyada 7 eğitim yapısı tasarlıyor!

Mimar Gökhan Aktan Altuğ liderliğindeki Tago Architects, Bakü, Dubai, İzmir ve İstanbul’da 4 farklı eğitim yapısı tasarlıyor

İzmir'de 89 eğitim kurumu kapatıldı!

İzmir'de Fethullahçı Terör Örgütü'ne yönelik operasyonlar kapsamında, 49 eğitim kurumu daha kapatıldı. Kapatılan okulların sayısı 89'a yükseldi.

İzmir Cumhuriyet Eğitim Müzesi restore Haberi

İzmir Cumhuriyet Eğitim Müzesi restore


İzmir'de içinde Osmanlı ve 1920-1970 yılları arası döneme ait binlerce ders kitabı, ansiklopedi, her dilden klasik roman, Atatürk'ün ilk Meclis'teki ve Ankara Ulus Meydanı'ndaki, Rus kameramanların çektiği, 10'uncu Yıl Nutku konuşması, Cumhuriyet tarihine ait binlerce eğitim filmi, slayt, Atatürk'ün İzmir Atatürk Lisesi'nde oturduğu masa ve tahtada dönemin öğrencilerine matematik dersi verirken fotoğrafı bulunan, ancak çatısı akan, tavanı çökmeye başlayan, duvar sıva ve taşları dökülen, pencereleri çürüyen 200 yıllık tarihe sahip İzmir Cumhuriyet Eğitim Müzesi ve Türk Eğitim Tarihi ve Teknolojileri Müzesi binası, yıkılma tehlikesi bulunduğu gerekçesiyle kapatıldı. Müzenin içindeki eserler ise dağıtıldı.



Açık olduğu dönemde çok sayıda öğrencinin ziyaret ettiği, Cumhuriyet filmlerini izlediği müze binası için 23 Kasım 2011 tarihinde koruma kurulu tarafından onarım ve restorasyon izni verildi. Ancak yağmurlar...