24 / 04 / 2024

İzmir depremi moloz dökümü

İzmir depremi moloz dökümü

İzmir'de yaşanan depremin ardından ağır hasarlı binaların yıkım faaliyetleri sürüyor. Şehirdeki hafriyat sahaları ve moloz döküm alanlarının yetersiz olduğu iddia edildi.

İzmir'de satılık ve kiralık ev fiyatları tavan yaptı!

İzmir depremi sonrası yükselen kira fiyatları İzmir gündeminini mesgul etmeye devam ediyor. İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu yaşanan kira artışlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

İzmir'de gayrimenkul tercihleri değişti!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Deniz Sipahi, bugünkü yazısında İzmir depremi sonrasında değişen gayrimenkul tercihlerini kaleme aldı.

İzmir deprem konutları fiilen teslim edilmedi iddiası!

İzmir Depremi Proje Alanı Mağdurları Platformu’ndan Avukat Nilsu Karaman Aktarıcı, İzmir'de deprem konutları teslim töreninde simgesel olarak anahtar teslimi gerçekleştirilmesine karşın teslimlerin fiili olarak hala yapılmadığını iddia etti. 

Murat Kurum: 2.5 milyon konutun dönüşümünü tamamladık!

İzmir depremi ile ilgili bir mesaj yayınlayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, "Bugüne kadar 2,5 milyon konutta ikamet eden 10 milyonu aşkın vatandaşımızın can ve mal güvenliğini teminat altına alacak dönüşümü başarıyla tamamladık" dedi.

Dr. Mustafa İduğ'dan İzmir depremi açıklaması!

Bir yıl önce meydana gelen İzmir Depremi’nden büyük ölçüde etkilenen ilçeler arasında yer alan Bornova’da, Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ tarafından daha büyük bir deprem tehlikesi olduğundan bahsedildi.

İzmir Bayraklı'da 34 blokun kaba inşaatı tamamlandı!

İzmir depremi sonrasında Bayraklı Şehir Hastanesi yanında inşa edilen 5 katlı 34 bloğun kaba inşaatı tamamlandı. 

İzmirli depremzedelerden kentsel dönüşüm talebi!

30 Ekim'de meydana gelen İzmir depremi nedeniyle evlerini kaybeden depremzedeler kentsel dönüşüm için sıfır faizli deprem kredisi talebinde bulundu.

İzmirli depremzedelerden kredi tepkisi!

30 Ekim'de meydana gelen İzmir depremi sonrasında evsiz kalan vatandaşlar verilen sözlerin yerine getirilmediğini dile getirerek mağduriyetlerinin giderilmesini talep etti. 

Atila Sertel'den İzmir'deki deprem konutlarına ilişkin açıklama!

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, İzmir'de 30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen 6,9 şiddetindeki İzmir depremi sonrasında evleri yıkılan vatandaşların kentsel dönüşüm süreci kapsamında mağdur olduklarını dile getirdi. 

İzmir'in kent merkezinde deprem riski yüksek!

Deprem uzmanları tarafından 118 kişinin hayatını kaybettiği 30 Ekim 2020'de meydana gelen depremin “İzmir depremi” olmadığı uyarısı yapılmıştı. İzmir'de deprem riskinin yüksek olduğu ve planlamanın bir “kentsel dönüşüm seferberliği” anlayışıyla sürdürülmesinin gerektiği belirtildi.

Bayraklı'da 1 ay içerisinde tüm riskli binalar yıkılacak!

İzmir Depremi'nde sonra çalışmaların hızla devam ettiğini söyleyen Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, 1 ay içerisinde Bayraklı'da tüm riskli binaların yıkılacağını söyledi.

İzmir'de deprem mağdurları kentsel dönüşüm için çözüm bekliyor! 

Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Eren Aka bugünkü köşe yazısında İzmir depremi mağdurlarının kentsel dönüşüm için çözüm bekleyişlerini kaleme aldı.

İzmir Konak Belediyesi'nin hizmet binası yıkıldı! 

İzmir depremi sonrası hasar gören Konak Belediyesi'nin cam hizmet binasında yıkım işlemleri tamamlandı. 

İzmir depremi moloz dökümü Haberi

İzmir depremi moloz dökümü

İzmir depreminden sonra ağır hasarlı olduğu tespit edilen binaların yıkım çalışmaları sürerken, şehirdeki hafriyat sahaları ve moloz döküm alanlarının yetersiz olduğu öne sürüldü. Posta'da yer alan habere göre, Ege Hafriyatçılar Kooperatifi Başkanı Bekir Arduçlu, "Eğer önlem alınmazsa İzmir'in her yerinde önümüzdeki günlerde moloz göreceğiz. İnsanlar buldukları boş arazilere molozları dökecekler. Her bölgede geri dönüşüm tesisi kurulmasını öneriyoruz" diye konuştu.

İzmir'deki yıkıma neden olan 6,6'lık depremin ardından gerçekleştirilen hasar tespit çalışmalarına göre ağır hasarlı olduğu belirtilen binalar yıkılıyor. Yıkım işlemleri devam ederken ortaya çıkacak molozlar için şehirdeki hafriyat sahaları ve moloz döküm alanlarının yetersiz olduğu iddia edildi. Kemalpaşa'daki döküm yerinin yetersiz olduğunu iddia ederek geri dönüşüm tesisleri kurulması gerektiğini belirten  Ege Hafriyatçılar Kooperatifi Başkanı Bekir Arduçlu, "Asıl deprem, bu binalar yıkıldıktan sonra olacak. Sabah...