24 / 04 / 2024

İzmir osb fabrikaları

İzmir osb fabrikaları

Organize Sanayi Bölgeleri, İzmir ekonomisine dev bir katkı sunacak. 2017’nin ilk yarısında OSB’lerde devreye girmesi planlanan fabrikaların yatırım tutarı yaklaşık 1.35 milyar TL...

14 OSB'deki fabrikaların 2 milyon metrekarelik alanları depreme dayanıklı hale getirildi!

Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra Tekirdağ'da 14 Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) 2 milyon metrekarelik alan depreme dayanıklı hale getirildi. 

OSB'lerde kira krizi derinleşiyor: Yeni fabrikaların kurulması imkansız hale gelebilir!

Organize Sanayi Bölgeleri’nde yüzde 100'e yakın yükselen kira ve arsa fiyatları yatırım yapmak isteyen sanayicileri zor duruma düşürüyor. Uzmanlar yeni fabrikaların kurulmasının imkansız hale gelebileceğini söylüyor. 

TMSF, Bank Asya'nın İzmir Torbalı Pancar OSB'deki gayrimenkulünü satışa çıkardı!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, Asya Katılım Bankası A.Ş.'nin İzmir Torbalı Pancar OSB'de yer alan alan gayrimenkulünü satışa çıkardı. Gayrimenkulün satış bedeli 25 milyon TL olarak belirlendi.

İzmir Torbalı'da Mobilya OSB inşa ediliyor! 

İzmir'in Torbalı ilçesinde içerisinde meslek yüksekokulunun da yer aldığı Mobilya OSB’nin inşaatı tüm hızıyla devam ediyor. AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, çalışmaların son aşamaya geldiğini dile getirdi.

İzmir'deki tarıma dayalı OSB'ler için süreç hızlanıyor!

İzmir ve çevresinde kurulması planlanan tarıma dayalı organize sanayi bölgelerinde (TDÍOSB) süreç hızlandı, il genelinde 7 adet kurulması planlanan TDÍOSB'ler arasında yer alan Bayındır Çiçekçilik TDI Bile Kınık TDÍOSB'de yönetim kurulu başkanı ve vekilleri ile denetim organları seçimleri yapıldı.

Sakarya Ferizli OSB'de 1 milyar TL yatırımla fabrikalar inşa edilecek!

Sakarya'nın Ferizli OSB bölgesinde yer alan 88 bin metrekare arsa üzerine 3 katlı fabrika inşaatı yapılacak. 

Cengiz Şimşek: Gaziantep OSB'de fabrikalar kapanmadı, yeni tesisler açıldı!

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi (GAOSB) Başkanı Cengiz Şimşek, 43 milyon 250 bin metrekare alanla Türkiye’nin en büyük OSB’sine sahip olduklarını söyleyerek, ''Pandemi nedeniyle kapanan fabrikamız olmadığı gibi bu süreçte yeni açılan tesislerimiz var” açıklamasında bulundu.

Model fabrika Mersin Tarsus OSB Ağustos’ta açılıyor!

Model fabrikalar ve inovasyon merkezler i diğer şehirlerde farklı alanlarda kurulurken, ilk kez Mersin’de aynı binada yer alacak. Mersin Tarsus OSB’de temeli atılan model fabrika ve inovasyon merkezinin Ağustos’ta hizmete girmesi için gün sayıyor.

Son 18 yılda OSB sayısı 334’e çıktı!

2002 yılından bu yana devlet-özel sektör iş birliğince Türkiye'de yüzlerce fabrika açıldı. 140 olan OSB sayısı 334’e ulaştı. Fabrikalar ile dışa bağımlılık büyük oranda düşerken, yatırımlarda aynı oranda hızlandı.

Seyrek'te yapılması planlanan Tarımsal İhtisas OSB TBMM'de!

İzmir'in Seyrek bölgesinde yapılması planlanan Tarımsal İhtisas OSB meclis gündemine taşındı. CHP'li Kaplan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

12 yeni OSB geliyor!

Ara malı üretimine yönelik verilen teşvikler yatırımlarına da hız verdi. İzmir ve Malatya gibi kentlerde kurulacak 12 yeni OSB, 1 yılda tamamlanacak

OSB’lerden yatırımcılara çağrı: Şimdi yatırım zamanı!

İzmir’in önde gelen OSB başkanları, yatırımcılara “Bankalar da kredi faizlerini düşürüyor, yatırım iklimine girdik, bu fırsatı değerlendirmemiz gerek” çağrısı yaptı.

İzmir Bağyurdu OSB'de fabrikalar yükseliyor!

İzmir Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesi (BAYOSB), yatırım alanında 2018 planlamasını tamamladı. Yapımı devam eden fabrikalarıyla büyüyen bölgede çalışan sayısı 5 kat artacak.

İzmir osb fabrikaları Haberi

İzmir osb fabrikaları

İzmir'deki 11 organize sanayi bölgesinde (OSB) inşaatına başlanacak 186 fabrika, 9 bin 800 kişiye iş imkanı sunacak. Fabrikaların 2017'nin ilk yarısına kadar devreye girmesi planlanıyor. Yaklaşık 1.35 milyar lirayı bulacak olan yatırımların proje bazlı yeni teşvik sistemiyle daha da artması bekleniyor. 186 fabrika, Kınık'tan Torbalı'ya kadar toplam 11 organize sanayi bölgesinde hayata geçecek.


Ödemiş OSB'de


Türkiye, geçtiğimiz yıl sanayi sektöründe 421 milyar 342 milyon liralık üretim yaptı. Bu sayının yüzde 80'inin OSB'ler tarafından ekonomiye kazandırıldığı düşünülürse Türkiye genelinde yüzde 16'lık paya sahip Ege Bölgesi'ndeki OSB'lerin ekonomiye katkısı yaklaşık 67 milyar 414 milyon lirayı geçiyor. OSB'ler içinde en büyük yatırım 300 milyon lirayla Ödemiş OSB'de olacak.


Toplam 46 firma yaklaşık 800 kişiye istihdam sağlayacak. İstihdam açısından ise Aliağa OSB en büyük yatırıma evsahipliği...