27 / 04 / 2024

İzmir Sasalı imar sorunu

İzmir Sasalı imar sorunu

Çiğli Sasalı'da 2008 yılında mahkeme tarafından durdurulan imar planları hala çözüm bekliyor. Mahkemenin yürütmeyi durdurma kararının ardından Büyükşehir’in hazırladığı yeni uygulama imar planları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 4 kez reddedildi.

İzmir Karşıyaka’daki kritik planlar yargıya taşındı!

İzmir'in imar planları gündemdeki yerini korurken yeni bir gelişme daha yaşandı ve Karşıyaka Cumhuriyet Mahallesi kentsel dönüşüm planları da yargıya taşındı. 

İzmir'deki Zorlu Gökdeleni yine gündemde: ŞPO'dan izin vermeyin uyarısı! 

ŞPO İzmir Şubesi, imar planlarına aykırı olduğu mahkeme kararıyla belirtilen Zorlu Projesine ilişkin İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Konak Belediyesinin mahkeme kararının uygulanmasını talep etti. İşte ayrıntılar...

İzmir'de gayrimenkul fiyatları rekora koşuyor!

İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, İzmir'deki konut fiyatlarındaki artışla ilgili açıklamalarda bulundu. Güleroğlu, "En büyük sıkıntı İzmir'de imar alanlarının çok kısıtlı olması. Hal böyle olunca yeni imar alanları açılmamasından kaynaklı fiyatlar şişiyor" dedi.

İzmir’de yıkımların nedeni yanlış imar mı? 

Dün İzmir'de meydana gelen 6.6 şiddetindeki depremde 25 kişi hayatını kaybederken çok sayıda bina yıkıldı. Yıkılan binalar sonrasında İzmir'in imar planları tartışmalara neden oldu. 

İzmir'de imar barışından yararlanan yapılar meclis gündeminde!

İzmir'de imar barışından yararlanan yapılar meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer,, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir'de imar barışından yararlanan yapılar meclis gündeminde!

İzmir'de imar barışından yararlanan yapılara ve binaların denetimi meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir'de imar barışından yararlanan yapılarla ilgili soru önergesi!

İzmir'de imar barışından yararlanan yapılara ve binaların denetimi meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir'in imar yönetmeliği yok!

Ak Parti İzmir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekçi, canlı yayına katılarak belediye başkanı seçilmesi halinde İzmir'de gerçekleştireceği projeleri anlattı. Zeybekçi, "İzmir'in imar yönetmeliği yok" dedi.

MÜSİAD İzmir'den imar barışı toplantısı!

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Şubesi, “imar barışı” toplantısı düzenledi. İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Selahattin Varan, sektör temsilcilerinin sorularını yanıtladı.

İZTO'da imar barışı masası kurulacak!

İZTO ve İzmir Müteahhitler Derneği'nin işbirliğiyle 'İş sağlığı ve güvenliği', 'İmar barışı ve 'Mesleki Yeterlilik Belgesi' bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıda imar barışıyla ilgili bilgiler verildi.

Başbakan Yıldırım bir vatandaşın imar barışı kaydını yaptı!

İzmir'de bulunan Başbakan Binali Yıldırım, Menderes Belediyesi'nde bir vatandaşın imar barışı kaydını gerçekleştirdi...

İmar barışından en fazla İzmir faydalanacak!

AK Parti İzmir İl Başkanlığı tarafından bir otelde düzenlenen esnaf buluşmasında konuşan Başbakan Yıldırım, imar barışından en fazla faydalanacak ilin İzmir olduğunu ifade etti...

İmar barışı sağlıklı kentlerin ilk adımı!

AK Parti İzmir 1'inci Bölge milletvekili adayı Bilal Doğan Karabağlar'da imar barışı hakkında açıklamalarda bulundu. Doğan imar barışının daha güvenli ve sağlıklı kentler kurmak için atılmış çok önemli bir adım olduğunu dile getirdi.

İzmir Sasalı imar sorunu Haberi

İzmir Sasalı imar sorunu

Çiğli Sasalı'da 2008 yılında mahkeme tarafından durdurulan imar planları hala çözüm bekliyor. Mahkemenin yürütmeyi durdurma kararının ardından Büyükşehir’in hazırladığı yeni uygulama imar planları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 4 kez reddedildi. KAMDER Başkanı Niyazi Gültekin  9 yıldır bürokrasi trafiğine takılan Sasalı imar sorununu ‘2023 Vizyonunda  Çevre Şehircilik Bakanlığı’nın Çalışmaları’ seminerine katılmak için İzmir’e gelen Çevre Şehircilik bakan yardımcısı Mehmet Ceylan’a sordu.

Çiğli Sasalı’da imarlı 5 milyon metrekareye yakın arsanın yaklaşık yüzde 30’luk bölümünde inşaat çalışmaları tamamlanırken 3 milyon metrekarenin üzerinde arsanın imar planları hakkında 2008 yılında bir vatandaşın bireysel başvurusu sonucunda mahkeme yürütmeyi durdurma kararı almıştı. Mahkeme, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden uygulama imar planlarını mevzuata uygun olarak yenilemesini istedi. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan yeni planlar bu kez bürokrasi engeline takıldı....