28 / 03 / 2024

izmir sterilizasyon tesisi

izmir sterilizasyon tesisi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, günlük 18 ton kapasiteli sterilizasyon tesisi kuruyor. Tamamen kapalı sistemde çalışacak tesis, tıbbı atıkları buharla sterilize ederek zararsız evsel atığa dönüştürecek

Erkan Petekkaya'nın sahibi olduğu şirket İzmir'den 250 dönüm arazi satın aldı! GES tesisi kurulacak!

İzmir’in Karaburun ilçesi Küçükbahçe Köyü’nden 250 dönümlük arsa alan Erkan Petekkaya'nın sahibi olduğu Nano Yenilenebilir Enerji Yatırımları Anonim Şirketi buraya GES ve Elektrik Depolama Tesisi kuracak.

SGK İzmir Eğitim ve Dinlenme Tesisi'nin satıldığı iddiası TBMM'de!

CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit, SGK İzmir Eğitim ve Dinlenme Tesisi'nin satıldığı iddiası TBMM gündeminde konu oldu..

İzmir Gölyazı mevkiinde atık yakma tesisi mi yapılacak?

CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, hazırladığı önerge ile İzmir'in Foça ile Aliağa ilçeleri arasındaki Gölyazı mevkiinde atık yakma tesisi yapılacağına ve bazı atıkların bu bölgeye gizlice gömüldüğüne dair iddiaları sordu..

İzmir Bayındır'a yeni arıtma tesisi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayındır merkeze uzak yerleşim yerlerinin atık su sorununu çözmek için ilçeye yeni bir arıtma tesisi daha kazandırdı.

Kemerburgaz Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın’ın katıldığı törenle Kemerburgaz Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi’nin de aralarında bulunduğu çok sayıda tesis açıldı...

Levent Uşkay İzmir'deki arsasına otel yerine zeytin sıkım tesisi kurdu!

İzmirli İşadamı vergi rekortmenleri arasında yer alan Levent Uşkay, Çeşme Ayasaranda'ya konut ya da otel yerine yeşil yatırım yaptı, 100 dönümlük alana 4 bin zeytin ağacı dikti, bir de zeytin sıkım tesisi kurdu.

İzmir Yenifoça İleri Biyolojik Arıtma Tesisi'nin inşasına tepki!

İZSU Genel Müdürlüğü'nün, 41 milyon liralık yatırımla 50 bin kişi kapasiteli olarak inşa edilen Yenifoça İleri Biyolojik Arıtma Tesisi'ni, derin su deşarj sistemi ihalesi yapılmadan devreye almasına çevredeki site sakinleri ve çevreciler tepki gösterdi.

İzmir Tire’ye Avrupa standartlarında arıtma tesisi geliyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, yeni yasayla sınırlarına dahil olan Tire’ye Avrupa Birliği standartlarında arıtma tesisi kazandırıyor. 9.1 milyon liraya mal olacak tesisin yapım çalışmaları başladı.

İzmir'e 56 milyon TL'lik arıtma tesisi!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Gördes Barajı’ndan gelecek suyu “içme suyuna” çevirecek Kavaklıdere İçme Suyu Arıtma Tesisi’ni gezerek tamamlanan tesisteki son rötuşları inceledi.

İzmir Buca Kaynaklar Et Entegre Tesisi Kurban Bayramı’nda açılıyor!

Şubat ayında gerçekleşen ihaleyle 49 yıllığına Par İnşaat’ın kiraladığı Buca Kaynaklar Et Entegre Tesisi, Kurban Bayramı’na açılıyor. Par İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Haskoloğlu, "Tesisimizde uzun bir süredir yenileme, tadilat ve temizlik çalışmaları yürüttük" dedi.

İzmir'de yapılan LNG depolama tesisi inşaatıyla ilgili iddialar mecliste!

İzmir'de yapımı devam eden bir LNG depolama tesisi inşaatıyla ilgili çeşitli iddiaları mecliste konu oldu. Konuya ilişkin olarak İzmir Milletvekili Tacettin Bayır soru önergesi hazırladı..

İzmir Kalker Ocağı ve Enteğre Tesisi projesinin ÇED toplantısı 11 Ağustos'ta!

Nazım Aydın tarafından İzmir Kemalpaşa'ya Kalker Ocağı ve Enteğre Tesisi yapılması planlanmaktadır. Projenin ÇED toplantısı 11 Ağustos Perşembe günü yapılacak.

İzmir katı atık bertaraf tesisi mecliste!

İzmir Milletvekili Ali Yiğit, İzmir'e yapılması planlanan katı atık bertaraf tesisine ilişkin soru önergesi hazırladı. Yiğit, katı atık bertaraf tesisi konusundaki izin süreçlerinin bir türlü sonuçlanmadığını belirtti..

izmir sterilizasyon tesisi Haberi

izmir sterilizasyon tesisi


İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentteki tıbbi atıkların çevreye zarar vermeden bertarafı için günlük 18 ton kapasiteli sterilizasyon tesisi kuruyor. Tamamen kapalı sistemde çalışacak tesis, tıbbı atıkları buharla sterilize ederek zararsız evsel atığa dönüştürecek. Enerjisinin bir bölümünü güneş panellerinden elde edecek çevreci tesisin bulunduğu yerde atık depolaması yapılmayacak. 


Çevre yatırımlarıyla öne çıkan, Avrupa Birliği standartlarında arıtma sayısı ve kişi başına düşen arıtma miktarıyla “Türkiye lideri” olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, şimdi de “tıbbi atık sterilizasyon tesisi” kuruyor. Menemen Ahıhıdır’da 6 bin metrekare alanda kurulacak tesis, Ege Bölgesi’nin en büyüğü olacak. İzmir dışında 41 şehirde kullanılan ve çevre ödüllerine layık görülen sterilizasyon tesisi, kentin önemli bir sorununa çözüm olacak. 


Son teknolojiyle inşa edilecek tesis, tamamen çevreye duyarlı “Buharlı Otoklav” sistemini kullanacak. Buharlı otoklav yöntemiyle tesise...