25 / 04 / 2024

Kaçak turizm acenteleri

Kaçak turizm acenteleri

Kaçak turizm acenteleri mercek altında. TÜRSAB, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile ortaklaşa düzenlediği çalıştay ile, kaçak seyahat acentelerine karşı başlatılan büyük mücadeleye bir adım attı...

Antalya Kaş'ta 3 bin 719 kaçak yapının yıkımı 8'inci kez iptal edildi!

Antalya'nın turizm merkezlerinden Kaş ilçesinde, aralarında yabancılara da ait olduğu tespit edilen 3 bin 719 kaçak yapının yıkımı için düzenlenen ihale, 8'inci kez iptal edildi.

Kapadokya'da 500'ün üzerinde kaçak yapı yıkıldı!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kapadokya'da tarihi ve kültürel dokuya zarar veren 500'ün üzerinde kaçak yapının yıkıldığını duyurdu.

Çetin Osman Budak'tan Kaş'taki kaçak yapılara ilişkin açıklama!

CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, doğal güzellikleri ve zengin kültürel mirasıyla Türkiye'nin en önemli turizm  bölgelerinden biri olan Antalya Kaş'ın kaçak yapı sorununu TBMM gündemine taşıdı.

Turizm merkezlerinde kaçak yapıya geçit yok!

Muğla'da, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un da yakından izlediği çalışmalarda villa, rezidans ve otel inşaatı gibi kaçak yapıların yıkımı titizlikle sürdürülüyor.

Uzungöl'de yanlışlıkla yıkıldığını iddia edilen bina kaçak çıktı!

Trabzon'un Çaykara ilçesindeki turizm merkezi Uzungöl'de, 'İmar Barışı'na aykırı 95 yapının yıkımı sırasında, sahibinin yanlışlıkla yıkıldığını iddia ettiği 2 katlı binanın da kaçak olduğu ortaya çıktı.

Uzungöl'de 65 kaçak yapının yıkımı başladı!

Trabzon ilinin Çaykara ilçesine bağlı önemli turizm merkezlerinden Uzungöl'de 65 kaçak yapının yıkım çalışmalarına başlandı...

Kapadokya'da kaçak yapıların yıkımı denetlenecek!

Hafta sonu Kapadokya'da gerçekleşen kaçak yapıların yıkımını denetlemek için Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Nevşehir'e gidecek.

Ömer Ünal kaçak binalar için turizm belgesi mi aldı?

İddialara göre Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal, yaptığı kaçak binalar için önce turizm belgesi aldı, daha sonra da imar barışından faydalanmak için 100 bin TL’ye yakın para yatırarak yasal hale soktu. 

Kaş'ta kaçak villalar mantar gibi türüyor!

Turizm cenneti Antalya Kaş'ta özellikle sahil kesimlerde inşa edilen kaçak villalar mantar gibi türüyor.

Kaçak yapılaşmaya karşı yeni sistem!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kapadokya'daki kaçak yapılaşmayla ilgili "Öncelikli hedefimiz kaçak yapılaşmayı ortadan kaldırmak. Bunun için yeni sistem oluşturduk" dedi.

Kapadokya'da 3 kaçak yapı daha yıkıldı!

Türkiye’nin önemli turizm merkezleri arasında yer alan Kapadokya bölgesinde dün gerçekleştirilen yıkımlar sonrasında kaçak yapı yıkım sayısı 17’ye yükseldi.

Didim'de turizm alanındaki 36 kaçak yapı yıkıldı!

Aydın’ın Didim ilçesinde, turizm koruma ve gelişim bölgesi içerisinde yapılan kaçak yapılar Milli Emlak Müdürlüğü kararı ile Didim Belediyesi ekipleri tarafından yıkıldı. 

Kapadokya’da kaçak yapılaşma önlenecek!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, Kapadokya’daki kaçak yapılaşmanın önüne geçmek ve bölgeyi korumak için Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı benzeri bir ‘alan başkanlığı’ oluşturulacağını açıkladı.

Kaçak turizm acenteleri Haberi

Kaçak turizm acenteleri

ANTALYA bölgesinde kaçak çalışan seyahat acentesinin yok denecek kadar az olduğuna dikkat çeken Çavuşoğlu, "TÜRSAB tarafından oluşturulan denetim ekipleri çok uzun süreden bu yana sahada kontrollerini yapıyorlar. Ayrıca üyelerimizde bu konuda çok ı hassas bir tavır sergiliyorlar Yeni açılan işletmeleri bizlerle irtibata geçip sorguluyorlar. Çalıştaya katılan Turizm Bakanımız, kapatma yetkisi bizde olmadığı için İl Kültür ve Turizm Müdürlüklerine bu konuda tam yetki vererek, gerekli alt yapıların en kısa zamanda oluşturulmasını istedi" şeklinde konuştu. 

açak acenteler mercek altında Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) kaçak seyahat acentesi faaliyetlerini önlemek için Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliği ile Seyahat Acentelerinin Belgelendirilmesi ve Belgesiz Seyahat Acenteliği Faaliyetlerinin Önlenmesi Çalıştayı düzenledi. Çalıştay sonunda Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan imzalı bir genelge yayınlandı. 9 maddelik...