24 / 04 / 2024

kale barajı işçi alımı

kale barajı işçi alımı

Diyarbakır'da GAP Eylem Planı kapsamında inşası süren ve 2018 yılında hizmete açılması planlanan baraj 16 bin kişiye istihdam sağlayacak. Kale Barajı'nın 2018 yılında hizmete açılması planlanıyor.

Maksi İstanbul Teras Kale'de yüzde 50 peşinatla 12 ay vade!

Maksi İstanbul İnşaat tarafından hayata geçirilen Teras Kale projesi için yüzde 50 peşinat ödendiği zaman kalan tutar 12 ay vadeyle ödenebiliyor. Projenin teslimlerinin Haziran ayında yapılması planlanıyor.

İBB'den İstanbul’da iki baraj için kritik karar! Hangi iki barajdan su alınmayacak?

İstanbul’da Avrupa Yakası’nda bulunan ve su sağlayan Terkos ile Büyükçekmece barajlarında su seviyesinin kritik seviyelere inmesinden dolayı İBB, Büyükçekmece Barajı’ndan su alınmaması, Terkos Barajı’ndan ise yüzde 50 daha az su alınarak sistemin işletilmesine karar verildi.

Bir garip 8 milyar liranın hikayesi Çatlakların arasından buhar olup uçtu

Tam bir fiyaskoya dönüşen Melen Çayı barajı için 2014 yılında yapılan ilk ihalede maliyetin 214 milyon lira olması beklenirken, zaman içinde yapılan ihaleler ve harcanan paralar 8 milyon lirayı buldu. İşin garibi ise derin çatlaklar oluşan baraj setti halen kullanılamaz bir halde.

Çubuk Barajı’nın ihalesi tamam!

Çalışmalarına devam eden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 1936 yılında Atatürk’ün talimatıyla yapılan ve 26 yıldır kaderine terk edilerek harabeye dönen Çubuk 1 Barajı için start verdi.

Çorum Kale Mahallesi dönüşüyor!

Çorum Çöplü Mahallesi’nde 152 dönümlük alanda başlatılan kentsel dönüşüm, Kale Mahallesi’nde devam edecek. Çorum Belediyesi, Kale Mahallesi için TOKİ işbirliği ile Kentsel Dönüşüm Projesi hazırlıyor.

Şanlıurfa Kale Eteği'ndeki yıkımlarda sona gelindi!

Çalışmalarına devam eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından Kale Eteği Güney kısmında başlatılan yıkımlarda sona gelindi.

Yusufeli Barajı için kamulaştırma bedelleri mecliste!

Artvin'in Yusufeli ilçesine inşa edilecek baraj için belirlenen kamulaştırma bedellerinin iyileştirilmesi önerisi meclis gündemine taşındı. CHP'li Bayraktutan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kale Grubu İtalya'dan çıkıyor!

Sektörünün ilk İtalya yatırımını yapan Kale Grubu için tüm bu stratejiler planların gerisinde kalmış ve Kale Grubu bu tesisleri kapatmayı gündemine almış.

Şanlıurfa Kale Eteği'nde kamulaştırma başlıyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'ün 'ilk önceliğim' dediği Kale Eteğindeki evlerin kamulaştırma çalışmaları başlıyor.

Kale 1 İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kale 1 İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Küçükçekmece'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Müzeyyen Önal tarafından kuruldu. 

Koçali Barajı'nın ihale süreci TBMM gündeminde!

Koçali Barajı için yapılan ihale süreci TBMM gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Çukurca'daki kale evler yaşam alanlarına dönüşecek!

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde bulunan 400 yıllık tarihi geçmişe sahip kale evleri, içerisinde belediye hizmet binası, butik otel, restoran, kafeterya ve misafirhanenin bulunduğu yaşam alanına dönüştürülecek.

Kilis Yukarı Afrin Barajı'nın yapımı için 70 milyon TL'lik ödenek!

Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, Yukarı Afrin Barajı için 20 milyon TL, Kilis’e su getirecek olan isale hattının yapımı için 70 milyon TL ödenek aktarımı yapılacağını açıkladı. 

kale barajı işçi alımı Haberi

kale barajı işçi alımı

Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde inşası süren Kale Barajı'nın 2018 yılında hizmete açılması planlanıyor.


Orman ve Su İşleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Kale Barajı'nın Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından GAP Eylem Planı kapsamında ilçeye bağlı Yukarışeyhler köyü sınırlarında Atatürk Barajı gölüne dökülen Sinek Çayı üzerinde inşası sürüyor.


Baraj tamamlandığında 63 bin 450 dekarı cazibe, 62 bin 820 dekarı da terfili olmak üzere 126 bin 270 dekar tarım arazisi suya kavuşacak.


Ön yüzü beton kaplı kaya dolgu tipinde inşa edilecek barajın temelden yüksekliği 79 metre, gövde hacmi 1 milyon 70 bin metreküp olacak.


Geçen yıl Aralık ayında yer teslimi yapılan, kamulaştırma haritalarının yapımı ve şantiye kurma çalışmaları devam eden, 46 milyon lira yatırım bedeli olan barajın ekonomiye yılda 53 milyon lira katkı sağlaması, 16...